KAKO OVAJ TRANZIT DELUJE?

Merkur u Škorpiji donosi promišljenost i analitičke osobine. Ovaj položaj Merkura označava da možete posedovati izuzetnu intuiciju i sklonost ulaženja u suštinu stvari. On ukazuje na oštar intelekt, ponekad sa primesom sarkazma, ali uvek usmeren ka boljem razumevanju.

Ovaj tranzit će probuditi naše detekstivske sposobnosti, navodeći nas da neprestano istražujemo okolinu, analizirajući svaki detalj izvlačeći zaključke. Znanje je za moć, a istina je neprikosnovena.

Merkur predstavlja komunikaciju a znak Škorpije ima britak jezik pa otvoreno iskazuje mišljenje,  bez obzira da li time može nekoga povrediti.

Ono u čemu je neprikosnoven je njegova veština ubeđivanja. Mogu vas naterati da prihvatite njihovu perspektivu uz upotrebu različitih taktika, ponekad manipulacije i ucene. Ako im se suprotstavite, spremni su na konfrontaciju i mogu uzeti stvari u svoje ruke .

Ovaj tranzit može se iskoristiti za lični razvoj, posebno u oblasti komunikacije. Važno je raditi na sopstvenim slabostima kako biste sprečili da vas drugi iskorištavaju.

U astrologiji, Merkur takođe predstavlja decu. Prilikom tranzita ove planete kroz znak Škorpije, primetićete da su deca veoma istraživački nastrojena i ponekad manipulativna kako bi dobila ono što žele. Važno je podučavati ih moralnim vrednostima i odgovornom ponašanju.

MERKUR U ŠKORPIJI U LJUBAVI

Kada je reč o ljubavi, ovaj položaj Merkura naglašava fizičku privlačnost i strast. Partneri mogu razmenjivati strastvene poruke, otvoreno razgovarati o svojim seksualnim željama i fantazijama. Osećaji ljubomore će biti česti, a ponekad možete osetiti preteranu sumnjičavost. Ono što partnera najpre može izluđivati je činjenica da ne ispuštate telefon iz ruku, pa vas može pitati – s kim se ti to dopisuješ? Od koga ti je stigla ta poruka? Ko te je to zvao? Šta ti imaš da se čuješ s njim ili s njom itd…

Takođe, ovaj tranzit može vas navesti da dublje razmislite o religijskim ili duhovnim pitanjima, te se možete suočiti s dilemama koje se tiču vere i moralnosti. Čitanje kriminalističkih i erotskih romana ili gledanje trilera i misterija može biti posebno privlačno.

Pojačana komunikacija sa ljudima islamske veroispovesti. Događaji sa Bliskog istoka o kojem možemo čitati po internet portalima ili diskutovati uživo.

Na kraju, budite izuzetno oprezni u saobraćaju, jer ovaj tranzit može doneti povećanu rizik od saobraćajnih nesreća.

Poznate ličnosti koje u svom natalnom horoskopu imaju Merkura u Škorpiji su: Hilari Klinton, Mahatma Gandi, Džulija Roberts, Kim Kardašijan, Džon Lenon, Grejs Keli, Brus Li, Žan Klond Van Dam, Demi Mur, Pablo Pikaso, En Hatavej, Vinona Rajder, Vinston Čerčil, Meg Rajan, Volt Dizni, Kim Besindžer i drugi.

KAKVE ASPEKTE MERKUR PRAVI?

Merkur konjunkcija Mars – tokom celog tranzita – Ovaj tranzit donosi oštar jezik, retoričke rasprave, svađe, pretnje a ponegde i fizičke obračune. Ovo je tranzit u kojem vaš protivnik može udariti tamo gde ste najslabiji i svima obelodaniti vaše mane i propuste. Ovo je tranzit koji ukazuje na podsmehe, zavist i ogovoranje iz čiste pakosti. Donosi probleme u odnosima sa drugim ljudima i produbljenje nesuglasica. U vožnji budite oprezni jer ovaj aspekt sam po sebi nije povoljan a u konjunkciji sa Marsom donosi štetu na kvadrat. Pripremite se na kvarove i neprilike u svakodnevnici. Deca mogu biti nestašna. Povrede. Bolne rane.

 

Merkur trigon Saturn – od 22.10 do 24.10 – Doslednost. Uspešno završavanje započetih poslova. Kontakti sa starijim ljudima. Kontrola. Sporija vožnja i zastoji.

 

Merkur opozicija Jupiter – od 28.10 do 30.10 – Previše očekivanja. Neke poslovne jednostavno sada nije moguće proširiti i pospešiti. Čekanje za dokumentaciju druge zemlje.

 

Merkur opozicija Uran – od 2.11 do 4.11 – Nepredviđena dešavanja. Stresne situacije u kojima je potrebna hitna reakcija. Iznenađenja na koja možete ostati bez teksta. Iznenadna putovanja.

 

Merkur trigon Pluton – od 4.11 do 6.11 – Pritisak. Ucena. Manipulacija. Oprez u vožnji!

 

Merkur kvadrat Saturn – od 8.11 do 10.11 – Problemi u komunikaciji. Prekid komunikacije. Loša koncentracija. Problemi sa učenjem. Problemi u školi. Kašnjenje isporuke. Smanjen trgovinski promet. Zastoji. Kašnjenja.

 

KAKO OVAJ TRANZIT MOŽE DELOVATI NA VAŠ ZNAK?

 

OVAN – Duže vreme skupljate u sebe nanetu nepravdu ali sada ste rešili da se suprotstavite.

BIK – Moguće je zajedničko putovanje sa partnerom. Konkurenti razgovaraju o vama.

BLIZANCI – Osetićete nekakvu nelagodu ili ljubomoru. Možete imati manji trošak.

RAK – Prijateće vam sportska aktivnost ili pronađite vremena da se igrate sa decom.

LAV – Porodični problemi i nesuglasice mogu doći do usijanja.

DEVICA – Bićete veoma nezgodnog karaktera a ko vam stane na žulj, zažaliće.

VAGA – Nekoliko manjih troškova ili vesti koje vam ne idu na ruku.

ŠKORPIJA – Želećete da iskažete svoje mišljenje. Dugo vremena ste se sputavala i savlađivali.

STRELAC – Očekuju vas propusti. Najbolje je da ne verujete u sve ono što čujete.

JARAC – Prijatelji jedva čekaju da se posavetuju sa vama.

VODOLIJA – Morate biti maksimalno skoncentrisani kako bi obavili niz poslova i zadataka koje ste sami sebi postavili.

RIBE – Ne ulazite u raspravu sa drugim ljudima. Šteta.

 

Vaš astrolog,

Ana Raković

1 Komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *