Ulaskom Merkura u znak Ovna, počinje novi ciklus i nešto novo jer je ovaj znak prvi u zodijaku a planeta Merkur ukazuje na pokretačke misli, ideje i sve umne procese. Odjednom će vam se razbistriti i sve postati kristalno jasno.

Ovaj tranzit donosi otvorenost u komunikaciji, hrabrost u izražavanju, princip muškog izražavanja (bez previše kićenja i ulepšavanja), direktnost poput one „što na umu to na drumu“, poslovni razgovori nakon kojih ćete vrlo brzo znati na čemu ste.

 

Merkur u Ovnu voli da kaže sve što mu je na pameti, bez obzira da li će time nekog uvrediti ili ne. Britak (Ovan) jezik (Mekrur) je ono što će opisati ovaj period.

Takođe, ovaj Merkur se lako posvađa, naljuti i ulazi u rasprave. Voli da vodi glavnu reč i može biti drzak.

 

Tranzit koji je počeo vas navodi da se pokrenete fizički i psihički. Više nego obično, razmišljaćete o poslovnim obavezama, pravićete nove poslovne planove ali se možete aktivirati i po pitanju sporta. Odmah ćete prelaziti na konkretne dogovore – telefoniranje, predlaganje susreta, razgovora, inicijativa za nove poslove, proveravanje i ispunjenje planova je ono što može obeležiti period pred vama. Posebno će vas iznenaditi spremnost ljudi rođenih u znaku Blizanaca i Device kao i osoba kojima je Ascendent u ovim znacima.

Ovaj tranzit će povećati poslovne kontakte a pomama za majstorima i radnicima će biti na vrhuncu. Svi će želeti da nešto završite, srede ili poprave. Idealno je vreme za sve građevinske poduhvate.

 

Merkur predstavlja i decu. Ona će u ovom periodu biti nestašnija te ih roditelji mogu više kažnjavati. Osim toga, deca će se više ljutiti, biti agresivnija a mogući su i padovi, te budite obazriviji ako ste roditelj.

 

Moguće su povrede ruku ili prstiju, pa vodite računa da to predupredite.

Na globalnom planu, ulaskom Merkura u znak Ovna povećaće se preteća retorika a želja za obračunavanjem biće još izraženija. Period razmirica može još više razbuktati postoju krizu u Evropi.

 

Merkur u Ovnu u svojim natalima imaju i neke poznate osobe, a to su: Albert Ajnštajn, Adolf Hitler, Al Paćino, Marlon Brando, Mark Zukerberg, Elizabeta II, Mišel Fajfer, Kortni Kardašijan, Šekspir, Vinsent van Gog, Kventin Tarantino, Sara Džesika Parker, Karmen Elektra, Stiven Sigal, Dejvid Ajk, Erik Klepton, Kristofer Voken i drugi.

 

KAKVE ĆE ASPEKTE PRAVITI MERKUR NAREDNIH DANA?

 

Na početku ovog tranzita Merkur će biti u konjunkciji sa Suncem što donosi povećanu komunikaciju, planiranje novih poslovnih zadataka, slušanje predavanja ili posvećenost kursu ili hobiju. Iskoristite ovaj period da razgovarate sa ocem o svemu. Uticaj ovog tranzita osetićete do 23.marta.

 

Od 26 do 29.3 – Merkur u trigonu sa Jupiterom ukazuje na odličan period u kojem ćete moći da putujete, sređujete dokumentaciju, rešavate vizu, zakazujete nove razgovore ili povećate obim trgovine ako se bavite trgovinom, sklopite nove poslove ako se bavite marketingom ili da započnete neki novi online biznis. Sjajan je dan za kupovinu bele tehnike, telefona, automobila, bicikla, trotineta ili drugih prevoznih sredstava. Deca se mogu obradovati. Sjajno je vreme za učenje i polaganje ispita.

 

KAKO ĆE OVAJ TRANZIT UTICATI NA VAŠ ZNAK (I PODZNAK):

OVAN – Mogućnost putovanja. Rođaci od vas očekuju neku vrstu pomoći.

BIK – Mogući su manji dobici preko mlađeg muškarca.

BLIZANCI – I vašem strpljenju ima kraja. Sada ćete itekako pokazati da ste ljuti i šta vam smeta.

RAK – Kontaki sa mlađima koji vas pokreću i motišvu da se i pokrenete.

LAV – Sjajno je vreme za učenje stranog jezika. Kontakti sa strancima.

DEVICA – Ulazite u period pojačanih troškova. Idealno je vreme da se bavite sportom ili da smršate.

VAGA – Poslušajte partnera šta ima da kaže. Predlog za poslovnu saradnju sa bliskom osobom.

ŠKORPIJA – Na ivici ste da se posvađate sa jednom osobom sa posla ali se to ipak neće desiti.

STRELAC – Kontakti sa dve osobe u isto vreme ili udvaranja dve osobe.

JARAC – Imate veliku pomoć mlađe muške osobe iz porodice.

VODOLIJA – Dodatni dobici. Mlađa osoba je uporna da vas osvoji.

RIBE – Morate promeniti taktitku i postati otvoreniji u komunikaciji.

 

Vaš astrolog,

Ana Raković

 

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *