Nije stvar u tome koliko radimo, već u tome koliko ljubavi ulažemo u to. To pravi razliku“, govorila je verovatno najpoznatija katolička kaluđerica na svetu – Majka Tereza, koja će ostati upamćena po brojnim delima koje je činila za sve ljude bez obzira na njihovo poreklo, naciju i veroispovest.

I sama je potekla iz mešovite podice pa je imala razumevanja za sve. Rođena je u Skoplju gde je odrasla i živela sve do 16 godine. Otac joj je bio Cincar katoličke veroispovesti a majka Albanka.

Ono što nas sve zajedno interesuje je šta je to u njenoj natalnoj karti što ju je pokrenulo i okrenulo religiji, odvelo tako daleko od kuće i motivisalo da čini dobra dela?

Često se zapitam da li naša natalna karta sama odredi sudbinu svakog od nas i koliko mi zapravo imamo ikakvog uticaja na naš život i naše izbore. Vidite,činjenica je da je jedna devojčica iz mešovite porodice  imala mogućnost da bira, pa čak i mogućnost da se ne prikloni ni jednoj religiji, ali i pored toga je izabrala svoj put i odlučila se.

O našem poreklu i o našim roditeljima govori naš horoskop. Tačno se može videti iz kakve porodice dolazimo, da li je neko od naših predaka bio uticajan, da li je oduvek živeo na prostorima gde ste vi rođeni ili je neko došao sa strane.  

U ženskom horoskopu, 4. natalno polje uglavnom opisuje oca a 10. natalno polje opisuje majku. Iz natalne karte Majke Tereze vidimo da njeno 4. Polje (otac) počinje na 17 stepenu (stepen Lava –čast, ugled) što govori da je njen otac bio ugledan i poznat u svom okruženju a Mars, vladar njenog 4. Polja položen u znaku Device (apoteka) na vrhu 9.polja (inostranstvo, inostrano poreklo) govori da je njen otac inostranog porekla ali i da je zaposlen u apoteci (Devica). Znak Device je znak i katoličanstva a onda tu ima i planet Sunce pa ne čudi što je i sama izabrala tu religiju.  

Njeno 10.polje opisuje majku i vidimo da to polje počinje u znaku Vage čiji je vladar Venera u Lavu u 8. Polju – polje koje pripada znaku Škorpije kojim su opisane osobe islamske veroispovesti.

Nakon smrti oca odlazi u Irsku gde počinje da radi kao medicinska sestra a potom i u Indiju gde će ostati do kraja života. Zašto ju je put odveo tako daleko od kuće?

Majka Tereza je rođena sa Ascendentom u znaku Strelca, znaku koji ukazuje na inostranstvo i na našu težnju da živimo u drugoj zemlji ali kod nje je to bilo još više izraženo jer je i Jupiter, vladar Ascendenta, položen u 9. polje – polje inostranstva. Ako tome dodamo i da je vladar 4. polja (naš dom) položen na vrh 9 polja – inostranstvo onda nema dileme da je osobi životni put negde van matične zemlje i da će tamo i ostati.

Potom, njen Ascendent se nalazi na 24 stepenu (stepen Riba) a upravo ovim znakom su predstavljene sve osobe koje se bave medicinom, a ovo je i stepen koji ukazuje na duhovnost, dobročinstvo i religiju.  Jupiter položen u 9 polje pokazuje još jednom ukazuje na religiju ali i visoke religiozne položaje koje ne može da dosegne baš svako. Jupiter se nalazi u znaku Vage, kao i njeno 10 polje – polje uspeha što govori da je za Majku Terezu najveći životni uspeh bila Nobelova nagrada za mir (mir – Vaga) koju je dobila 1979 godine.

Kako je u Indiji dobila ime Majka Tereza?

Njeno 1. polje (ličnost) se nastavlja u znaku Jarca (Indija) čiji je suvladar Saturn položen u 4. Polje (4.polje – polje Raka – majka) zbog čega je dobila ime Majka Tereza.

I pored njene bezrezervne pomoći, uvek je bilo zlih jezika. Mnogo optužbi je došlo na njen rad ,angažovanje i da je zloupotrebila novac za pomoć, ali nepobitna činjenica je da je ona pomogala ljudima i da su zbog nje mnogi bolesni i unesrećeni ljudi preživeli, a to nije mala stvar. Da svako od nas pomogne barem jednoj osobi na ovom svetu, više nigde ne bi bilo gladnih, bolesnih i zaboravljenih ljudi.

Svet nije gladan samo hleba, nego još više ljubavi” – stoji na natpisu njene rodne kuće u Skoplju.

Vaš astrolog,

Ana Raković

* Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova ovog teksta objavljenog na ovom web sajtu zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo.

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *