Kako bi se osećali kada bi danima čeznuli da zagrlite dragu osobu i da o tom trenutku razmišljate i nadate se dugo vremena a onda vam,a na primer, ta ista osoba ispriča ili prizna kako ju je grlila neka druga osoba? Da li bi bili ljubomorni ili razočarani?

Reč ljubomora uglavnom nas asocira na ljubavne odnose. U našem jeziku je i izvedena iz reči Ljubav – Ljub – Ljubomora, zbog čega možemo da zaključimo da se ona pojavaljuje kada su naša osećanja povređena, kada smo nesigurni i kada sumnjamo u partnerovu vernost. U svakom slučaju, usko je povezana sa ljubavlju.

Nekome prija više a nekome manje. Problem je kada je nema, što možemo da protumačimo da voljenoj osobi nije stalo do nas a isto tako problem je kada je ima previše. U početku sigurno prija i imponuje a posle nekog vremena počinje da opterećuje.  Kako god, ne postoji osoba koja je nije osetila.

Ljubomora je u astrologiji predstavljena znakom Škorpije i planetom Pluton. Samim tim, najljubomornije osobe su rođene pod vladavinom ovog znaka, ali i osobe kojima je Ascendent u Škorpiji nimalo ne posustaju za „čistokrvnim“ predstavnicima ovog znaka. Odmah iza njih kaskaju osobe koje imaju Plutona u 1. polju (ili u konjunkciji sa Ascendentom), a potom i one osobe kojima je vladar Ascendneta u 8 polju (polju Škorpije), oni sa vladarom Ascendenta u konjunkciji sa Plutonom (planetom ljubomore), pa oni sa Ascendentom na 8 i 20 stepenu (stepenu Škorpije) ili ako se na tim stepenima nađe vladar Ascendenta. Kao što vidite, kombinacija je bezbroj i osećaj je isti.

Sama planeta Pluton koja opisuje ljubomoru je egzaltirana u znaku Riba (15. stepen), u istom znaku gde je egzaltirana i Venera (planeta ljubavi) zbog čega možemo da kažemo da ljubav i ljubomora idu zajedno.

Treba istaći i da iste ove osobe mogu lakše nego drugi probuditi ljubomoru kod svog partnera a ponekad to mogu činiti i hiriruški precizno jer Škorpija zna gde ste najosetljiviji, pa će vas upravo tu bocnuti, ko prstom u oku.

Ljubomora često pređe granicu. Tada možete da poludite i uradite nešto poptuno sumanuto a nekad ljubomora može biti bolesna, patološka. U jednom tekstu piše ovako: „Muškarci i žene drugačije ispoljavaju patološku ljubomoru:

Mušakrci sa ovim poremećajem su skoniji nasilju i tome da povrede pa čak i ubiju nekoga samo sopstvenim rukama. Žene u ovom slučaju probegavaju nekoj vrsti oružja, a najčešće je to nož.

Muškarci su uglavnom ljubomorni na status potencijalnog i zamišljenog ljubavnika, dok su žene ljubomorne na mladost i na fizičku atraktivnost potencijale ljubavnice.

Muškarcma je okidač za ovakvo ponašanje seksualno neverstvo, dok je ženama emotivno  neverstvo na pameti kada imaju ljubomorne scene.“

Zanimljivo poređenje jer je upravo znakom Škorpije predstavljeni i ubistvo i osveta a često smo gledali filmove sa zločinima iz strasti, kada su osuđivani dobijali blaže predusude jer se u tim slučajevima zločin smatra razumljivim. Inače, upravo znak Škorpije ume da preti poput onog „Ako me ostaviš, ubiću te“, „Ili ja ili niko drugi“, „Budeš li me prevarila, glavu ću ti otkinuti“ i slično. Neke Škorpije ostvare svoje pretnje a neke će vas izvređati kao što nikad niko nije, pričajući i iza vaših leđa sve najgore iako ste mu do juče sedeli na pijedestalu ljubavi. To uglavnom rade kada osete da su sve druge mogućnosti iscrpljene.

Ukoliko vam se znak Škorpije nađe na vrhu 7 polja ili se u njemu nađe planeta Pluton, to može da ukaže na ljubomoru u braku. A ukoliko vam se ovakva postavka nađe u 5. polju, onda vaše ljubavne veze mogu biti turbulentne, prepune ljubomore, strasti i posesivnosti.

Dame rođene u znaku Škorpije često imaju veoma posesivnog i ljubomornog partnera a muškarac u ovom znaku može biti veoma opasan, ljubomoran i manipulativan.

I bez obzira, čak i da nemate nikakve pokazatelje za ljubomoru, ponekad ih mogu pokrenuti tranziti: na primer tranzit Plutona kroz vaše 1,5 ili 7 polje ili tranzit Plutona preko Venere,vladara Ascendenta ili vladara 5 i 7. polja, kao i vaš vladar Ascendenta u tranzitu sa aspektima sa Plutonom….Sva ovo vam govori, da je ljubomoru nemoguće izbeći a onaj ko kaže da nije ljubomoran ili laže ili mu nije stalo do vas.

Da li ste vi ljubomorni i da li ste bili u vezi sa nekim ko jeste? Pišite o svojim iskustvima.

A svi zainteresovani za izradu kompletnog horoskopa mogu mi se obratiti porukom i inbox, E-mail: ana.rakovic1 ili mob. (Viber & WhatsaApp) +381640’31191

 

Dobro došli.

Veliki pozdrav i zagrljaj od vašeg astrologa,

Ane Raković

1 Komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *