Svaki horoskopski znak ima svoje dobre i loše strane a sve Device su najpoznatije po tome što brinu o svakoj sitnici i što toliko podrobno analiziraju svaku pojedinost da im ništa ne može promaći. A kada se jedna Devica prihvati spisateljstva, ona će se sigurno pobrinuti o tome da sve bude savršeno logično i tačno. Propusta ne sme biti a pažnja će biti poklonjena i najmanjem detalju. Baš te sitnice mogu oživeti jedan roman, preneti nas u neko vreme i situaciju koju je zamislio pisac i tako zagospodariti našim umom.

Pošto ovim znakom vlada planeta Merkur, koji je i prirodni vladar znaka Blizanaca, onda je logično što je i ovaj znak jako vešt u mentalnim poslovima a samim tim i spisateljstvu. Zapravo, zemljani znak Device može doneti doslednost i ozbiljan pristup a ne samo površnost koja je često karakterstika znaka Blizanaca.

O tome da li neko može biti pisac najviše je opisano Ascendentom osobe koje mora imati veze sa znakom Blizanaca, Device, sa izraženim 3. Poljem (polje Blizanaca), sa Merkurom u 1. Polju, Ascendent ili vladar Ascendenta na 3, 15 i 27 stepenu (stepenu Blizanaca).

Pred nama je karta jednog od najpoznatijih pisaca današnjice. Većina njegovih romana je ekranizovano a većina vas je gledala horor filmove “Keri”, “To”, “Isijavanje” ili legendarni film “Bekstvo iz Šošenka” ili još bolji – “ Zelena milja”. Sve to je napisao isti čovek, kralj romana– Stiven King.

Njegovo prezime koje ukazuje na nešto kraljevsko donelo mu je da se rodi sa Ascendentom u znaku Lava koji upravo i opisuje visoke plemićke titule i najviše pozicije poput kraljeva i careva. Možda ga je i samo prezime motivisalo da bude najbolji. Svakako je dao sve od sebe.

Sunce, vladar njegovog Ascendenta se nalazi u 3. Polju – polju pisanja i na 27 stepenu je (stepen Blizanaca – pisanje) što ga je i samog navelo da počne da piše, ali treba istaći da je na početku svog života radio kao professor engleskog jezika a s obzirom da je i profesura u astrologiji opisana znakom Lava a sami đaci i jezici 3. Poljem (Blizanci) onda dobijamo potpunu strukuru njegove ličnosti.

Ali šta ga navelo da pretežno piše horor priče?

Pluton je planeta horora, ubistava, ezoterije i mistike  a nalazi se u njegovom 1 polju što je obojilo njegove romane posebnom energijom. Realno tome je zaslužan i Saturn (planeta straha i nečeg negativnog i mračnog) koji se nalazi u konjunkciji sa Plutonom u njegovom 1. Polju. Ove dve planete su mu dale prirodnu talentovanost da piše tekstove od kojih će se milioni plašiti. Uostalom i vladar njegovog 10 polja (Prepoznatljivost, vrh karijere) je Mars na 24 stepenu u 12 polju – polju Riba što ponovo govori da su njegovi romani morali biti obojeni sa tom mračnom, noćnom energijom. S druge strane, ovo polje Riba i Mars na stepenu Riba mu je donelo i inspiraciju za njegovo veliko ostvarenje “Bekstvo iz Šošenka” jer je upravo zatvor ali i samo bekstvo opisano znakom Riba. Takođe, mistika i ponovo ambijent zatvora u ostvarenju “Zelena milja” doneo mu je neprikosnovenost.

Ali da se vratimo na znak u kojem je Stiven rođen a to je znak Device. Kako se to odražava u njegovom životu?

Device vole rad, red i disciplinu a Stiven svako jutro seda za svoj računar i piše po oko 10 stranica teksta i to je ritual koji on ne propušta.

Najlakše je odustati ali tako se ne postaje najbolji.

Svi elementi svakoga znaka daju nam vetar u leđa da ostvarujemo sve bolje rezultate a kada se od svakog znaka uzme ono najbolje to može na kraju da bude dobra kombinacija. Ničega ne valja u prevelikim količnama. I lek je zdrav ali i smrtonosan u velikim dozama.

U čemu ste vi to najbolji? Da li želite da proverite šta to kažu zvezde?

Kontaktirajte svog astrologa i postavite mu prava pitanja koja će vam kasnije pomoći u životu. Iskoristite taj susret na najbolji mogući način. Ako ste izabrali da to budem ja, biće mi zadovoljstvo.

Uvek me možete kontaktirati putem E-mail-a: astroregulus1@gmail.com, mob (Viber&WhatsApp) na +381649031191 ili porukom u DM.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *