Bio je najbrži putnički avion na svetu. Prefinjenog izgleda mamio je divljenje svih onih koji bi ga videli. Konkordom se putovalo mnogo brže nego bilo kojim drugim putničkim avionom. Prosečna visina na kojoj je leto je 17.000 kilometara odakle su putnici mogli da vide oblik Zemlje. Let od Londona i Njujorka je trajao samo 3 i po sata.

Sve je bilo idealno ali ne i činjenica da je ovaj avion trošio ogromne količine goriva pa je i cena karte morala da bude znatno veća zbog toga njime su se uglavnom vozile poznate osobe koje su mogle da to priušte. Sindi Kraford, nekad najlepša žena sveta je jednom rekla „ Za let Konkordom ste uvek morali da se sredite jer se nikad ne zna koga biste mogli sresti“.

Nakon jedine nesreće u istoriji ovog aviona koja se dogodila 2000 godine i zbog poskupljenja goriva, Konkord pada u zaborav da bi 2003 godine obavio svoj zadnji let.

Na internetu se može pronaći karta prvog komercijalnog leta iz kojeg se mogu dobiti odgovori o sudbini ovog aviona.

Dakle, prvi let se dogodio sa Suncem u Vodoliji (avion) i podznakom u Biku (nešto skupo, luksuzno). Znak Vodolije je znak avijacije a kada se Sunce nađe u ovom znaku to ukazuje na kvalitet aviona, na njegov futuristički izgled (Vodolija) i na brzinu (Vodolija). Sunce se nalazi u 10 polju (polju uspeha) što govori da je ovaj avion u jednom trenutku, bio najbolji avion u na svetu. O tome svedoči i egzaltirani Merkur (prevozno sredstvo) u znaku Vodolije (avion) u 10. Polju (uspeh, prepoznatljivost).

Ali, njegov podznak u Biku (skupoća) govori da je let ovim avionom bio jako skup. Tome treba dodati činjenicu da se Venera (cena) nalazi u znaku Strelca (velika suma novca). Ovim avionom su se uglavnom vozile poznate i bogate osobe koje su to mogle da priušte (Bik – skupo, luksuz). Dispozitor Venere je Jupiter u 12 polju (polje goriva) u znaku Ovna (sagorevanje, trošenje) što ukazuje da je ovaj avion bio skup zbog velike potrošnje goriva (avion je bukvalno srkao gorivo).

Ali šta u ovoj karti govori da Konkord više ne leti iako je bio u upotrebi od 1976 do 2003 godine?

U tome je najviše presudio Saturn (planeta veliki učitelj kako ga neki zovu) koji uvek daje neki vid neprilika i ograničenje. On se nalazi u opoziciji sa Suncem i Merkurom u Vodoliji što je možda najteži aspekt jer ga je jako teško, skoro nemoguće, premostiti. Sunce u Vodoliji  u egzaktnoj opoziciji sa Saturnom u Raku moralo je doneti obustavu letova i same proizvodnje ovih aviona. No, Saturn daje I rekorde koje nije tako lako oboriti (Saturn vlada 10 poljem) tako da su statistike i dalje na strani ovog sjajnog aviona.

I sada je pravi trenutak da zastanemo i da se zapitamo da li je sve ono što je najmodernije i najbolje? Da li nam noviteti budućnosti prijaju i da li je čovečanstvo spremno za njih? Kada će se u Evropi pojaviti super brzi vozovi poput onih iz Japana i Kine? Da li će cene karata biti pristupačne za srednju klasu? Ili da li svesno treba reći stop modernoj tehnologiji?

Zakazivanje termina za tumačenje natalne karte možete obaviti putem E-mail-a: astroregulus1@gmail.com, mob. (Viber&WhatsApp) +381649031191 ili na Skype: ana.rakovic1

Dobro došli.

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *