Laži mogu biti male i bezazlene. Čak i doronamerne. Da bi nekoga zaštitili ili da nekoga ne bi povredili.  A postoje i osobe koje neprestano lažu i koje to rade da bi vas prevarile ili na neki način oštetile. Kako god bilo, svako od nas u svom horoskopu ima planetu Neptun, znak Riba i 12. Polje (polje Riba), što znači, da svako od nas ume da slaže.

Mnoge tv emisije, članci i knjige bavile su se ovom temom uz razne savete – kako otrkiti da vas neko laže. Da li to možete otkriti po govoru tela poput  češkanja po nosu, kršenje prstiju ili izbegavanja direktnog pogleda. Evo jednog malog saveta koji vam može biti od koristi: Pošto su u astrologiji plafon i pod opisani znakom Riba i planetom Neptun, osoba koja na vaše postavljano pitanje gleda u jedno od ova dva ili gleda u svoja stopala (Ribe) najverovatnije vas laže ili joj je neprijatno zbog postavljenih pitanja pa će pokušati da vašto izbegne odgovore koji vas zanimaju.

I osobe koje vam ne odgovore na postavljeno pitanje, a ne slažu vas, takođe su opisane znakom Riba i njegovim vladarom Neptunom. Planeta Neptun – planeta laži i iluzija je egzaltirana u znaku Vodolije što govori da originalna laž najpre može da prođe neprimećena (uspešna) ali istim ovim znakom je predstavljen i detektor laži (Vodolija) te se ona pre ili kasnije, otkrije.

Lažovi, lopovi i prevaranti su opisani istom planetom – Neptunom i znakom – Riba. mada su oni snalažljiviji, dovitljiviji i inteligentniji rođeni u znaku Blizanaca i Device.  Čuli ste za izraz “ Laže i maže” ili izraz “Farba me”. Ni to se ne koristi slučajno jer je planeta Neptun planeta bojenja, moleraja, farbi i slikarstva.

Evo i par primera kako sve to funkcioniše:

Prvi primer je natalna karta osobe koja je usvojena i za koju je utvrđeno da je patološki lažov.

Pogledajte! Rođena je sa Ascendentom (podznakom) u znaku Device čij je vladar Merkur u Vodoliji, sa Suncem , Jupiterom i Venerom u Vodoliji. Po ovome bi čovek rekao da je u pitanju vanserijski inteligentna osoba, neobična i genijalna. Možda i jeste, samo što je potrebno vreme da takva osoba spozna sebe. Ali Neptun, planeta laži na Ascendentu je doprinela da ova osoba ode u drugu krajnost i da postane prevejani prevarant koji neprestano traži nove izazove i smišlja nove laži.

Drugi primer je karta italijanskog neurohiruga koji je 10 godina radio u toj struci a da nije imao položen ni jedan medicinski ispit niti je ikad upisao medicinski fakultet. Dobijao je nagrade i priznanja i smatrao se izuzetno kompetentnom osobom sve dok nije otkriven.

Rođen je sa Ascendentom (podznakom) u znaku Vage, a vladar Venera, Merkur i Sunce smešteni su u 12 polju (lekar, medicina). U 12 polju se nalazi i planeta Saturn (ograničenje, blokada) koja je glavni krivac što je njegova prevara otkrivena. No pitanje je koliko je medicina izgubila tim potezom što je raskrinkala ovog doktora jer po njegovoj natalnoj karti on je stvarno lečio ljude i pomagao im.

 Neptun planeta laži, tajnosti i obmana se nalazi tačno na njegovom Ascendentu i ova planeta ga je naterala da laže i da se predstavlja da je neko ko nije.

I treći primer je karta američkog lažova i prevaranta.

Rođen je sa Ascendentom u znaku Ovna i vladarom, Marsom u znaku Blizanca na 2.stepenu (novac) u 2. Polju (polje novca). Ova osoba je rođena i u  znaku Blizanaca što još jednom govori o njenoj inteligencji ali snalažljivosti i spretnosti. Pošto je vladar Ascendenta položen u 2. Polju to ukazuje da je ovoj osobi najpre stalo do novca i da je u stanju da uradi sve kako bi došla do novca.

U 1. Polju ove osobe se nalazi Merkur (planeta inteligencije i nestašluka) na 8. Stepenu (stepen Škorpije – želja za nečim što nije naše) Bika (novac). Ukratko, ova osoba ima 2 velika pokazatelja da želi novac po svaku cenu i da ne mari puno kako do njega dolazi. Ali šta je to što pokazuje da je u pitanju lažov i prevarant?

Ovog puta nije Neptun u pitanju, ali jeste Ascendent koji se nalazi na 24. Stepenu a ovaj stepen pripada stepenu Riba (laž, prevara).

Koliko je u svemu ovome uključen Merkur, planeta koja je prirodni vladar znakova Blizanaca i Device, koji generalno predstavlja mlađu populaciju, tj. decu i omladinu govori da se baš u adolescenciji javljaju prvi oblici laganja, krađe i sitnih moralnih prestupa.

Koliko možete da verujete ljudima kojima ste okruženi? Da li postoji mogućnost da budete prevareni ili opljačkani? Da li je osoba sa posla sklona lažima? I kome možete da verujete?

Odgovore na ova pitanja, kao i sva druga, možete dobiti ukoliko zakažete konsultacije kod svog astrologa.

Kontakt porukom, na mail:anarakovicccc@gmail.com, Viber:+381649031191 ili Skype:ana.rakovic1

Dobro došli!

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *