Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova ovog teksta objavljenog na ovom web sajtu zabranjeno je i prepredstavlja povredu autorskog prava i krivično delo.

Većina vas je već imala konatke sa astrolozima pa su samim tim svima dobro poznati termini – tranziti ili solarni horoskop. Šta to ustvari znači?

Tranzitna karta je karta ovog trenutka ili karta ovog dana koja se upoređuje sa vašom natalnom kartom i pomoću nje se može tumačiti šta vas očekuje u kojem period ili za šta vam je ovaj period povoljan a za šta nije i na šta bi trebalo da obratite pažnju i kako da predupredite neke neželjene događaje.

Solarni horoskop počinje onog trenutka kada se tranzitno Sunce nađe tačno iznad vašeg natalnog a to se uglavnom dešava oko rođendana ili za rođendan. Kada se to desi, tog trenutka počinje vaš solarni horoskop (godišnji) i on može biti vodič za sve one stvari koje se mogu dešavati u toj godini. Treba istaći i da se vaš solarni horoskop može menjati u odnosu na mesto gde dočekujete svoj rođendan. Naime, nisu iste geografske koordinate za Tokijo, Beograd ili Njujork a samim tim dobili bi 3 različite solarne karte za ova 3 mesta. Astrolog vam može preporučiti i koji vam je najbolji grad da provedete rođendan kako bi dobili što bolji solarni horoskop.

Uglavnom astrolozi daju predikcije iz tranzita i solarnih karti  a neki idu korak dalje. Na primer, astrolozi često koriste sekundarne progresije u kojem se najpre posmatra Mesec koji u kontaktu sa određenim planetama ili prilikom promene znaka može da ukaže nova dešavanja u životu natusa.

Jedan od načina prediktivne astrologije su i solarne direkcije koje funkcionišu po principu stepen za godinu. Na primer, ako imamo Urana na 5 stepenu Raka u natalnoj karti i ukoliko sada imamo 23 godine, taj Uran će se pomeriti za 23 stepena, tako da će se u našoj 23 godini života on naći na 28 stepenu Urana. A kakve će aspekte da pravi sa ostalim planetama naše natalne karte govori i kako će uticati na naš život.

Svaki astrolog je verovatno isprobao sve ove načine predikcija i počeo da primenjuje one koji mu najviše odgovaraju. Retko se koriste svi načini u isto vreme jer to zahteva puno vremena.

U zavisnosti od natalne karte osobe kojoj tumačimo horoskop često se pokaže da jedna od tih metoda “ne pije vodu” ali to nije kod svake osobe isto.

Sada ćemo pogledati kako sve to funkcioniše.

Evo na primer, uzećemo kartu kraljice Elizabete II jer su njeni podaci javni a i javan je podatak dana kada se ona venčala sa svojim suprugom. Bilo je to 20.11.1947 godine.

  1. Da li se videlo po tranzitima da će ona stupiti u brak?

Često Jupitera tumačimo kao glavnog signifikatora braka posebno kada tranzitira 7. Polje – polje braka ali to ovog puta nije slučaj. Ali postoji nešto drugo. Pošto je kraljica Elizabeta II rođena sa podznakom u Jarcu onda je njen vladar Ascendenta planeta Saturn koja se te godine i tog datuma našla u 7. Polju – polju braka. Znači iz ovog možemo zaključiti da Jupiter nije uvek “dežurni krivac” za nove početke. No, ipak, ovo nije bio previše jasan pokazatelj jer ga većina ne bi protumačila na taj način.

  • 2.Kako se videlo iz njenog solarnog horoskopa za tu 1947 godinu da će stupiti u brak?

Iz ove, solarne karte vidimo da je Ascendent u Ribama i da se Neptun, vladar Ascendenta našao u 7. Polju – polju braka i to u znaku Vage – znak braka. Potom, ona u ovoj karti ima i nekoliko planeta u 1. Polju što govori da će ta 1947 – na 1948 godinu biti jako važna za nju. Ona u ovom solaru u 1. Polju ima i planetu Veneru (planeta braka) koja se nalazi u sjajnom, aplikacionom aspektu sa Jupiterom što je dobar znak za venčanje. Osim toga, u 1. Polju se našao Merkur koji je vladar 7. Polja (partner) ali i Sunce koje u ženskom horoskopu opisuje muža. Ukratko, solar za ovu godinu ukazuje na njeno venčanje.

  • Da li sekundarne progresije ukazuju na venčanje?

Mesec, kao glavni signifikator nalazi se u konjunkciji sa Suncem, planetom koja u ženskom horoskopu opisuje muža pa joj je taj kontakt doneo dešavanja na tom polju.

4.Šta pokazuju solarne direkcije?

Jedan od mojih favorita su solarne direkcije ali osim njih i tercijalne direkije o kojima ću pisati posebno drugi put.

Ove progresije najpre deluju kada su egzaktne, tj. kada se neka planeta nađe tačno na Ascendentu ili na vrhu nekog polja ili se nađe direktno na drugoj planeti. U ovoj karti vidimo da se tog dana Jupiter (ekspanzija) nad natalnom Venerom (brak) donevši Elizabeti brak.

Kao što vidite, nije uvek lako dati prognozu za neki događaj. Treba pogledati puno karata, sve ih uporediti, ponovo pregledati a ponekad ostaviti da prenoće kako bi nam se utisci slegli da bi astrolog mogao da da konačan sud o nečemu. Zato je najbolje postaviti pitanja unapred da bi astrolog imao vremena da se pripremi kako bi vam dao odgovor.


Svi oni koji su zainteresovani za tumačenje natalne karte mogu me kontaktirati putem E-maila- astroregulus1@gmail.com, mob. (WhatsApp i Viber) na +381649031191, Skype: ana.rakovic1

Dobro došli.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *