Iako danas postoji puno ljudi koji pišu knjige, ne može baš svako da postane pisac. Samo retki uspevaju da njihova dela budu poznata i da su nađu na polici vašeg doma, a ipak to je merilo da je vaše čedo pravi biser književnosti.

Tanka nit deli ljude koji se bave novinarstvom, štampom, medijima (spikeri, voditelj) i pisanju blogova od pravih pisaca, jer sve njih opisuje ista planeta – planeta izražavanja, spisateljstva i govorništva – Merkur.

Ova planeta je vladar znakova Blizanaca i Device te se baš ovi znaci mogu naći kao naglašeni u natalnim kartama svetskih pisaca. Osim toga, 3. natalno polje – polje Blizanca je polje spisateljstva i uglavnom je naglašeno.

Ipak, postoji razlika u simbolici planete Merkur koja govori preko kakve literature se postaje poznat i uspešan. Na primer, osoba koja ima Merkura u znaku Ovna bi mogla da piše ratne priče, neko ko ima Merkura u Jarcu može da piše istorijske romane, Merkur u Ribama se može poslužiti fikcijom ili pisati knjige vezane za psihologiju a osoba koja ima Merkura u Biku može da napiše knjigu o zaradi i novcu. A koliko sve to može da bude još preciznije govore stepeni planeta. Na primer Merkur na 10 stepenu Bika – knjiga o štednji novca ili Merkur na 11 stepenu Bika – knjiga o rizičnim finansijskim invecistijama i berzi, a Merkur na 12 stepenu novca – knjiga koja nas savetuje kako izbeći finansijske gubitk. Stepen određene planete može da upotpuni jednu sliku u naš životni mozaik.

Pred nama su i 3 primera poznatih svetskih pisaca.

Prva karta je karta Ernesta Hemingveja.

On je rođen sa Ascendentom u znaku Device i sa Merkurom , primarnim vladarom Ascendenta, na 25 stepenu Lava u 12 polju (blizu Regulusa – biti najbolji). Da se po profesiji bavi književnošću govori 10 polje (uspeh, karijera) koje mu počinje na 3 stepenu (stepen Blizanaca – pisanje) znaka Blizanaca (pisanje).  U znaku Blizanaca u 10 polju (uspeh, karijera) mu se nalaze još dve planete koje su mu donele poseban književni stil i prepoznatljivost a to su Pluton i Neptun.

A kako se u njegovoj karti vidi da mu je najpoznatija knjiga „Starac i more“?

 12 polje horoskopa predstavlja more. Ono u karti Ernesta Hemingveja počinje na 10 stepenu (stepen Jarca ) što ukazuje na starca (deda – Jarac). 12 polje mu se nalazi u  znaku Lava (biti najbolji) zbog čega mu je baš ovaj roman doneo svetsku slavu.

Druga karta pripada engleskoj književnici Džejn Ostin.

Rođena je sa Ascendentom takođe u znaku Device i sa Merkurom u Strelcu u 3 polju (pisanje, književnost).

Kada pogledamo njeno 10 polje (uspeh) vidimo da počinje u znaku Blizanaca (književnost) a vladar Merkur se nalazi u 3 polju znaka Strelca. Znak Strelca (film), kao i Jupiter (film) u 9 polju (film) u znaku Blizanaca (knjiga) govore da joj je većina knjiga ekranizovano (film – Jupiter, znak Strelca).

I treća karta pripada brazilskom piscu Paolu Koelju.

Rođen je u znaku Device i sa Ascendentom u Biku i sa Venerom (vladar Ascendenta) u 3 polju (pisanje, književnost) na Regulusu u znaka Lava (biti najbolji). Dispozitor njegove Venere je Sunce (uspeh) koje se nalazi takođe u 3 polju (uspeh kroz pisanje). Paolo Koeljo ima u svom 3 polju (pisanje) 5 ličnih planeta što govori o njegovom stavaralačkom potencijalu i obilju spisateljskih ideja.

Treba istaći i da se ceo znak Blizanaca (pisanje) nastavlja kroz njegovo 1 polje (ličnost) a da u znaku Bliznaca ima i Urana (planeta originalnosti i novih ideja) zbog čega je njegov stil postao prepoznatljiv sa ličnim pečatom.

Mnogi od vas imaju izražene ove planete ili znak u svom horoskopu, a ipak niste napisali ni jednu knjigu ili članak. Možda je baš znak Device potreban da bude istaknut negde u vašem horoskopu zbog ozbiljnog pristupa pisanju knjige i želji da se taj posao realizuje i završi, jer sam znak Blizanaca (pisanje) je površan i brzo ga prođe interesovanje za neki posao. Zato je potreban drugi okidač koji će vas postaviti da sednete za tastaturu i zadržati vas tu do kraja obavljenog posla.

I na kraju. Čak i da napišete knjigu, vaša natalna karta govori i da li bi od te knjige mogli da doživite slavu. A možda je potrebno da napšite nekoliko knjiga koje će skupljati prašinu na nekom tavanu, pre nego što nastane vaše najbolje delo u koje ćete udahnuti najlepša slova, reči i mudrosti koje želite da prenesete čovečanstvu. Možda baš iz trećeg ili četvrtog pokušaja pisanja knjiga postanete slavni.

Da li to može i vama da se desi? Šta to treba da pišete da bi ispunili simboliku svoje 1 knjige? I da li i vi možete da postanete pisac?

Odgovore na sva ova pitanja možete dobiti u razgovoru sa vašim astrologom.

Kontakt porukom, na mail:anarakovicccc@gmail.com, Viber:+381649031191 ili Skype:ana.rakovic1

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *