Postoje neke tačke u našem horoskopu koje mogu biti veoma važne ako se na njima nađe Ascendent ili lična planeta ili ako zauzme neke bitna mesta u našoj natalnoj karti. U sazvežđu Blizanaca od značajnih fiksnih zvezda se nalazi Aldebaran, Belatrix i Betelgez. Ova zadnja se nalazi u sazvežđu Oriona na 28 stepenu znaka Blizanaca. Poznata je i po tome što je Betelgez jedna od najsjajnijih Zvezda. Njen sjaj je 14.000 puta veći od Sunca ali je udaljena više od 400 svetlosnih godina od Zemlje. Betelgez je poznat i kao vatrena zvezda, na šta sugeriše magični sjaj sa tamnocrvenim tonovima.

Prema Ptolomeju, ova Zvezda poseduje prirodu Marsa i Merkura. Može da donese slavu, napredovanje u karijeri i bogatstvo. Zbog prirode Marsa i Merkura posebno je istaknuta u kartama vojnika i ratnika pa često donosi vojnu slavu.

Ova Zvezda može da ukaže na nešto moćno. Po astrologu Nikoli Stojanoviću, ukazuje na Ameriku a posebno na simbol Amerike – Njujork. Upravo prilikom napada na svetski trgovinski centar 11. Septembra 2000 godina, Mesec se nalazio na Betelgezu.

Primetno je i da je Betelgez često odgovoran za saobraćajne nezgode i u trenutku nesreća se često nađe na samom Ascendentu, na vrhu 3 polja (putovanja) ili 8. Polja (smrtna opasnost). Posebno treba biti pažljiv prilikom putovanja kada Mesec prelazi preko ovog stepena ali i neka od malefičnih planeta.

U ugaonim kućama, Betelgez može da donese sreću, uspeh a ponekad i večnu slavu. U lošim konfiguracijama donosi neuspeh, bes, povrede i nezgode.

Ukoliko se nađe na Mc-u, tj. na vrhu horoskopa osobu mogu da očekuju vojni uspesi, vođstvo, otkrića, razboritost, rečitost a ta osoba ima šanse da pomogne i poboljša umetnost i nauku. U konjunkciji sa Suncem, Mesecom ili Jupiterom može da donese najveće počasti.

Svaka fiksna Zvezda, osim što deluje na svoj stepen, može delovati jedan stepen pre i jedan stepen posle. U ovom slučaju, za Betelgez su to stepeni 27 i 29.

U konjunkciji sa Suncem: Omogućava postizanje uspeha u sportu, posebno onima koji se igraju rukama, a može doneti uspeh u pravnoj sferi i javnim poslovima

Sa Mesecom: formira aktivan um i veliku odlučnost zahvaljujući kojoj je moguće steći dugoročnu popularnost i sreću, visoke počasti. Nisu isključeni neočekivani gubici ukoliko je Mesec loše postavljen. Iza suzdržanog izgleda može se kriti buntovnični duh koji donosi sukob sa nadređenima. Prilika da se stekne znatan uticaj preko porodice.  

Sa Merkurom: donosi ozbiljno ponašanje, marljivost, britak um, sklonost ka nauci i književnosti, manje materijalno bogatstvo, slava u vezi sa intelektualnim radom ili za graviranje u metalu. Na ovom stepenu je i Nikola Tesla imao Merkura.

Sa Venerom: popularnost, dar za izradu finog nakita, bogatstvo.

Sa Marsom: donosi oprez, uzdržanost, donosi sposobnosti vođe ali i netrepeljivosti prema bilo kakvom mešanju u poslove. Razdražljivost. Vešt vođa i  organizator. Počasti u vojnoj oblasti. Oprez u saobračaju ili od vatrenog oružja.

Sa Jupiterom: daje dubok i radoznao um, izazovne i profitabine aktivnosti, počasti u crkvi ili u zakonodavstvu. Može da donese najveća priznanja i uspeh u sportu.

Sa Saturnom: lukavstvo, snalažljivost, prevara, izdaja prijatelja, život pun avantura, uspona i padova. Na kraju može doći bogatstvo.

Sa Uranom: brz, radoznao i produktivan um. Donosi protivzakonite ideje, prevarante i falsifikatore koji teško da mogu biti uhvaćni. Velikodušnost, srdačnost, magnetičnost i čitanje tuđih misli.

Sa Neptunom: pronicljivost, pronalazaštvo, doprinosi u naučnim disciplinama, spiritualizam, teška bolest ili fizička patnja.

Ukoliko želite da saznate da li je negde u vašoj natalnoj karti izražena fiksna Zvezda Betelgez ili bila koja druga, kontaktirajte svog astrologa i odgonetnite zapis vašeg rođenja.

Ukoliko još nemate svog astrologa i odlučite se za mene, možete me kontaktirati putem E-mail-a: astroregulus1@gmail.com, na mob +381649031191 (Viber i WhatsApp) ili putem Skype na: ana.rakovic1

Dobro došli!

Vaš astrolog

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *