Mnogo ljudi se interesuje za karmu. Pitaju se šta to ustvari u znači, pokušavajući da proniknu u odgovore koji su im potrebni. Često je karma povezana za prošli život i na ovu oblast malo više pažnje pridaje tradicionalna astrologija dok joj moderna ne daje prevelik značaj.

Astrolog bi po pravilu trebala da bude osoba koja proriče budućnost a ne ona, koja gleda u prošlost. Lično, najmanje me zanima da li sam u prošlom životu bila delfin, ptica,princeza ili ratnik. Nemam nikakve koristi od takvih saznanja. Iskreno, više me zanima šta me to očekuje u budućnosti i verujem da se većina slaže sa mnom. Ali, ponekad neke stvari ne mogu drugačije da se objasne pa za sve okrivmo karmu. To su oni trenuci u životu kada nešto radimo po stoti put i to nešto nam ne uspe ili na primer, kada konstantno pokušavamo da pronađemo srodnu dušu, ljubav našeg života a neprestano pravimo iste greške na putu da to ostvarimo. Dešava se i ovo: da budemo nefer prema nekoj osobi iz okruženja a da nam karma to vrati tako što će neko loše postupiti prema nama.

U astrologiji karma je opisana Mesecom koja opisuje nečiju dušu a samim tim ima kontakte kroz sve dimenzije (prošle i buduće), Saturnom – planetom koja je vezana za prošlost, Mesečevim čvorovima – Severnim i južnim, 4. poljem  – polje Raka kojim opet vlada Mesec i često se vezuje i za retrogradne planete, one kojih se toliko plašimo. Naime, retrogradnost planeta ukazuje na nekakav povratak a samim se vezuje za prošlost i prošle događaje.

Tamo gde se nađe planeta Saturn tu uvek postoji mogućnost da nam se karma pojavi u svom punom obliku. Tamo gde je Saturn, mi neprestano možemo da očekujemo nekakve probleme, iskušenja i zastoje. Čak i ako se situacija primiri na godinu, dve, usled dobrih aspekata na naše lične planete, posle izvesnog vremena će se ponovo aktivirati i vratiti nam se poput bumeranga. Poenta priče je da nešto morate da prihvatite kao takvo. Morate da prihvatite realnost. Da priznate poraz. Tek kada to uradite onda možete da očekujete poboljšanje. Zamislite ovu situaciju: Stojite na jednoj poljani i bacate bumerang. Nakon što ga bacite, on vam se svaki put vrati. A ako bi ga zadržali u ruci on ne bi mogao da vam se vrati. To je trenutak kada ste nešto prihvatili kao takvo. To je trenutak kada ste zadržali bumerang. Trenutak kada će se karma zaustaviti.

I Mesečevi čvorovi su pokazatelj karme. Posebno Južni čvor koji predstavlja nekakvu nepriliku i nepogodnost. Gde vam se nađe južni čvor u natalnoj karti, tu morate da otplatite dug prema karmi. Na primer, ako vam se Južni čvor nalazi u 7. polju – polju bračnog partnera, vi ćete verovatno biti nezadovoljni vašim brakom, tačnije bračnim partnerom. Oni koji se razvedu i ponovo uđu u brak nisu ništa uradili jer će se karma vratiti po svoje u  njihovom drugom braku, ali one osobe koje su ostale pored tog partnera kojeg su same izabrale, prihvatile razlike koje su se pojavile i prihvatile sve ono što im smeta u tom braku, otplatiće dug.

Takođe, sve ovo je vezano i za prošli život. Tamo gde se nađe Saturn ili Južni čvor tu vas čeka karma sa svojim iskušenjima i ukoliko ne budete vratili dug sve ćete isto prolaziti u svakom sledećem životu. Sve do onog trenutka kada dug isplatite.

U sinastrijama, kontakti Meseca i Saturna, Ascendenta, Južnog i Severnog čvora može da ukaže i da se dvoje poznaju iz prošlog života i da su se u ovom sreli da bi platili dug. Ukoliko se taj dug ne vrati, osoba pati i nema mira na ovom svetu. Zato su ti poslednji trenuci ljudskih života važni jer u poslednjim momentima želimo da nekom nešto poručimo ili kažemo. Ti trenuci su nam poslednja prilika da vratimo dug i zadovoljimo karmu.

Zainteresovani za analizu natalne karte mogu me kontaktirati putem E:mail-a:astroregulus1@gmail.com, mobilnog (Viber i WhatsApp): +381649031191 ili preko Skype:ana.rakovic1

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *