Kažu mi – “ A da napišeš jedan tekst o tome kako se jedan princ odrekao kraljevstva zbog žene?!”

Da sam pravi današnji novinar koji pompenznim naslovom privlači nove čitaoce na sjatu, možda bi tako počinjao ovaj tekst, ali ne mora da sve bude propraćeno zvukom fanfara i crvenog tepiha, kao što neće na taj način biti ispraćen prestolonaslednik princ Hari kada jednog dana bude odlazio iz  Bakingemske palate.

Šta vi mislite? Da li je jedna žena mogla da toliko utiče na svog muža da se odrekne krune a da on sam to nije hteo? Meni to deluje kao malo verovatno. Ali hajde da proverimo da li astrologija ima odgovor na to pitanje.

Ovo je Harijeva zvanična natalna karta. Rođen je sa znakom Device i podznakom u Jarcu. Dupli je zemljani znak što govori da je Hari staložena osoba koja čvrsto stoji na zemlji, kao ni da njegove odluke nisu produkt hira i trenutnog stanja, već da su u njemu tinjale duže vreme.

Kada je neko podznak Jarac to govori i da ta osoba može da bude jako tvrdoglava i neumoljiva. Niko ne ume da se inati koliko to može ovaj znak. I da kontrira. Ali šta bi u ovoj karti moglo da donese odluku o tome da se odrekne prestola, finansijski osamostali i preseli sa porodicom u Kanadu?

Harijev Ascendent počinje na 11 stepenu (stepen Vodolije – odricanje, prekid) što govori o njegovoj potrebi da nešto menja u životu i da pobegne od svega što ga guši i sputava.

Hari jeste podznak Jarac i verovatno bi on trpeo sve što se od njega traži da mu Saturn, vladar Ascendenta nije na 12 stepenu Škorpije. A baš tu se nalazi (na 11 stepenu) nekretnica Akruks, na stepenu egzaltacije Urana, tako da taj stepen ima značaj kao da se ovaj planeta nalazi već tu, a sam Uran ne živi pod pravilima, već je nezavistan, odbacuje ustaljena pravila koja guše, sputavaju i oslobađa se. Taj stepen je dosta uticao na Harijevu odluku da se odrekne prestola i promeni svoj život.

Potom, Harijevo 1. Polje se nastavlja u  znaku Vodolije i ceo ovaj znak se smestio u njegovo 1. Polje a ako se zna da znak Vodolije ne voli pravila onda ne čudi što Hari neće da igra po njima. Uran je veoma jak jer se nalazi u 11. Polju – polju Vodolije što povećava njegovo dejstvo i želju da se oslobodi okova, podigne jedra i zaplovi preko okeana.

Nekoliko planeta u Harijevom 12 polju (polje dalekog inostranstva, prekookeanskih zemalja) govori o mogućnosti da princ sa svojom porodicom stvarno preseli na drugi kontinent a ukoliko uzmemo u obzir da se vladar njegovog Ascendenta nalazi u 9. polju (polju inostranstva), kao i vladar 4. polja (mesto života)  onda je jasna njegova težnja da se on, sa porodicom, preseli u drugu zemlju. A šta je sa Megan? Kako je ona predstavljena u Harijevoj karti?

Njegovo 7. Polje počinje u znaku Raka što govori o supruzi koja je jako sentimentalna, posvećena porodici  i deci. Mesec u Biku govori o njenim stabilnim osećanjima i postojanosti. Ona je sjajna majka i generalno je osoba koja uvek ima puno brige i nežnosti za sve oko sebe. Mesec je u trigonu sa Harijevim Suncem govori da se njih dvoje odlično slažu i da su se stvarno uzeli iz velike ljubavi. Ali problem je što je Megan nostalgična i dosta vezana za svoju majku i svoju domovinu.

Na šta ukazuje karta Megan Markle?

Ona je rođena u znaku Lava i podznakom u Raku. Sam podznak ukazuje na njenu privrženost i nostalgičnost. Mesec, vladar Ascendenta je u konjunkciji sa Saturnom, vladarom 7 polja koji predstavlja Harija što još jednom ukazuje na njihovu povezanost i bliskost. A šta ukazuje na to da će se njen suprug odreći kraljevstva?

U karti jedne žene Sunce predstavlja muža a planeta Mars (muškarca) a u njenom natalu obe planete se nalaze na 11 stepenu (stepen Vodolije – odricanje) zbog čega je ona svesno ili nesvesno uticala na svog supruga.

Možda se ovde jedna kraljevska priča upravo završava ali to ne mora da znači da će ona na drugom kraju sveta biti manja sjajna. Svako treba da krene putem kojim ga srce vodi jer se samo dok idemo tim putem nikad nećemo kajati.

A srce najbolje zna.

Vi znate šta je najbolje za vas i da li vam je potreban savet i usmerenje od vašeg astrologa.

Kontakt možete ostavariti putem E-mail-a: astroregulus1@gmail.com i na mob. (Viber/WhatsApp) +381649031191

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *