Ovo je tema za koju se mnoge žene interesuju, a pogotovu one koje već godinama bezuspešno pokušavaju da se ostvare kao majke. Obuhvata malo kompleksnije područije jer se gleda puno toga u natalnoj karti, počev od Ascendenta, vladara Ascendenta, planeta u 1 polju i sve ovo već može da ukaže na neki problem ukoliko ga ima. Potom se posmatra 5. polje – polje dece, ali i 8.polje koje opisuje trudnoću.

Ni jedna natalna karta nije ista, tako ne postoji šablon po kojem se može tražiti određni problem.

Samo majčinstvo je predstavljeno znakom Raka i planetom Mesec. Mesec je egzaltiran u znaku Bika a ovaj znak je znak plodnosti. Sunce i 5. Polje i njegov vladar daju sliku o detetu. Na primer, ako vam 5. Polje počinje u znaku Riba ili u njemu imate planetu Neptun, to uvek ukazuje da možete usvojiti neko dete ili prihvatiti dete iz prvog braka vašeg supružnika. Ili ako vam je 5. Polje u Vodoliji to može da govori da ćete dobiti dete pre braka ili van bračne zajednice.  Ako vam počinje u Jarcu, to ukazuje da niste srećni što ste roditelj ali i da dete možete da dobijete dosta kasnije u životu. No, ovo polje ipak govori o vašem detetu, njegovim osobinama i kako ćete se slagati sa decom. 

O trudnoći govori 8. Polje. Ali tu nastaje problem,  jer mnoge žene ne vole da pričaju o svojoj prošlosti. Naime, 8. Polje opisuje prvu trudnoću, 10. Polje opisuje drugu trudnoću, 12 polje opisuje tok 3. Trudnoće, a ako je postajao bilo kakav prekid poput abortusa ili pobačaja, a to se ne kaže astrologu, onda tumačenje neće biti merodavno.

Znak Vodolije i planeta Uran uglavnom donose promišljeni prekid trudnoće, tj. abortus. Loše postavljen Pluton i znak Škorpije može da donese pobačaj i gubitak ploda. Vantelesna oplodnja se takođe pripisuje znaku Vodolije i mnogi se uzdaju u ovu metodu kao u slamku spasa.

Evo i dva primera.

Prva karta je natal manekenke koja se nije ostvarila kao majka, ali surogat majka je njoj i njenom mužu rodila dete.

Rođena je sa Ascendentom u Raku, ali na lošem 18. Stepenu (đavolji stepen sa zlosutnim dešavanjima) što je prvi pokazatelj da postoji nekakav problem (18. Stepen) da će se ostvariti kao majka (znak Raka). Mesec se nalazi u znaku Ovna (znak sa muškom energijom). Mesec se nalazi u opoziciji (najgori aspekt koji ukazuje na neku prepreku i neminovsnost) sa Plutonom (trudnoća). Treba istaći i da je Pluton vladar 5. Polja (dete) što ukratko ukazuje da ova ženska osoba ne može da se ostvari kao majka.

U njenom 5 polju (dete) nalazi se planeta Neptun (usvajanje) što govori da je usvojila dete surogat majke.

Druga natalna karta je karta žena koja je zatrudnela na prirodan način posle 22 godine neplodnosti. Rodila je zdrave blizance.

Rođena je sa Ascendentom u znaku Jarca, neplodnom i hladnom znaku ali i sa ukazivanjem da se nešto može dogoditi dosta kasnije. Saturn, vladar Ascendenta se nalazi na 8 stepenu (stepen Škorpije – trudnoća) u znaku Škoprije (trudnoća). Saturn je retrogradan, kao i Pluton u 8 polju pa se trudnoća dogodila posle dosta godina i bezbroj pokušaja.

Njeno 8 polje (trudnoća) počinje u znaku Lava (uspeh, život) što joj je donelo da oseti život u sebi.

5. polje koje opisuje decu počinje u znaku Bika (plodnost). Venera se nalazi u 3 polju (Blizanci – 3. Polje). Treba istaći i da se njeno 5. Polje nastavlja u znaku Blizanaca, što joj je na kraju donelo blizance.

Moram da istaknem da astrolog nije lekar. On može da vidi da li postoji problem da ostenete u drugom stanju i da vas pošalje kod lekara ako se to utvrdi, jer on ne može da vas izleči.

Takođe, većina slučajeva je problem vezan za termin začeća. Mnogi planiraju da u određenom periodu porade na bebi, tj. kada to supružnicima odgovara, a bude onako kako kaže priroda ili natalna karta.

I na kraju, ono što treba da znate, a što vam je možda i najbitnije  – Astrolog može da vam kaže kada su vam najpovoljniji periodi da ostanete u drugom stanju.

Zakazivanje konsultacija i tumačenja natalne karte na mail: anarakovicccc@gmail.com, Viber: +381649031191 ili Skype:ana.rakovic1

1 Komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *