Zbog doba Vodolije u kojem trenutno živimo menjaju se neka životna pravila a samim tim se pomeraju granice. Više se toliko ne poštuje tradicija, već sve dobija neko prirodno ubzranje karakteristično za Vodoliju. To utiče i na brakove. Da li supružnici danas brzo prožive svoj brak i potroše ljubav? Brzo reaguju negativno na svaki problem? Smatraju da će im bolje biti ako ako ostanu sami i da imaju pravo da svoj život prožive, a ne da trpe ceo svoj život? Bez obzira na odgovor, broj razvoda je sve veći.  A u strahu od greške, parovi počinju da žive u vanbračnim zajednica ne znajući da je i ona u astrologiji, poput i razvoda, predstavljana znakom Vodolije i planetom Uran.

A sa druge strane, ima osoba koje beže od braka i one će vam navesti milion razloga zašto ne žele da se skrase i zašto im je bolje da ostanu same. U principu, Vodolije, osobe kojima je Ascendent u Vodoliji ili osobe koje imaju Uran u 1. polju se najteže odlučuju na brak. Ruku na srce, nekad one to i žele, ali često se nešto treće ispreči.  I samo „teži“ tranziti mogu tu nešto promeniti. I to je onaj trenutak, kada retki nađu retke. No, sve zavisi i od ostalih planeta u natalnoj karti jer je svaka karta priča za sebe.

Kako 1. Polje u natalnoj karti predstavlja nas same, tako ono nasuprot njega predstavlja našu drugu polovinu, srodnu dušu, deo koji nam nedostaje i sa kojim ćemo biti celi. Predstavlja našeg partnera.

Ako ovo polje počinje na 11 ili 23. Stepenu nekog znaka, ako je u znaku Vodolije, ako se u njemu nalazi planeta Uran, ako je vladar 7. Polja u konjunkciji sa Uranom ili je položen u 11. Natalno polje, velike su šanse da se vaš brak može završiti razvodom.

Ali nekad se on može sačuvati. Pravi primer je natalna karta moje prijateljice koja je rođena sa Ascendentom u znaku Lava a samim, njeno  7. Polje (polje braka) je u Vodolji. Ovo bi moglo da bude problematično za njen brak da već duži niz godina njen suprug ne živi u inostranstvu. Viđaju se svakog drugog vikenda i za praznike kada su neprestano zajedno. Zbog činjenice da oni imaju isprekidan brak (Vodolija) i da nisu non stop zajedno, ona je svoj brak sačuvala i na pravi način iskoristila energiju znaka Vodolije.

Evo i primera. Karta pripada osobi koje imala dva braka, a samim tim i dva razvoda.

Osoba je rođena u znaku Lava i podznaku Škorpije. Ništa neobično. Ništa ne ukazuje na želju za samostalnim životom i slobodom. 7. Polje ove osobe je u znaku Bika, znaku koji ima zdrav pristup braku i koji uglavnom ukazuje na trajnost, ali problem je što ova osoba u 7. Polju ima planetu Uran (razvod).  Ako bolje pogledate Uran, videćete da je on retrogadan što govori da će Uran u nekom trenutku ponoviti (retrogradnost) svoj uticaj.

Za drugi brak gledamo 9. polje nečije natalne karte. U slučaju ove osobe ono počinje u znaku Raka. Ono što vidimo je i da su vladar i suvladar ove osobe položeni u 9 polje – polje drugog braka što govori da je ova osoba velike nade polagala u ovaj brak i da je bila vezana za tog partnera u svakom smislu. Ali i pored dobre volje i ovaj brak se završio. Zašto? Kao prvo, retrogradni Uran iz 7. Polja (polje partnerstva generalno) je proradio, a kao drugo, vladar 9. Polja je Mesec koji se nalazi na vrhu 11 polja (polje Vodolije) što je prouzrokovalo još jedan razlog.


Poslednjih godina sve je više vanbračnih zajednica.Dvoje se odlučuju na zajednički život, mada muškarci za takav odnos često kažu – živim sa devojkom! Nazovite to kako hoćete, ali smatram da kada se dvoje vole ništa ih ne može sprečiti da budu zajedno. I nije vam potreban papir na kojem ćete se potpisati i ozvaničiti svoj brak, već beskrajno razumevanja, puno želje da poradite na sebi i da se uskladite sa partnerom, puno snage da ostanete dosledni sebi i svom izboru, puno sreće koja leži u vama samima i malo ljubomore kako bi svoju ljubav sačuvali od drugih ljudi.

 Najlakše je okrenuti se i otići. Treba ostati i boriti se za svoju ljubav i svoj brak.

Ako vas je ova priča zainteresovala, možete zakazati tumačenje vaše natalne karte i saznati kako možete unaprediti vaš odnos i prevazići prepreke u partnerstvu. Treba probati.

Podrobnije informacije o način u tumačenja možete saznati putem telefona (WhatsApp i Viber za one u inostranstvu) +381649031191, Skype:ana.rakovic1 ili na mail:astroregulus1@gmail.com

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *