RUSSIA - APRIL 12: Portrait of Yuri GAGARIN before his departure in the spaceship VOSTOK 1 for the first manned flight to space. (Photo by Keystone-France/Gamma-Keystone via Getty Images)


Ceo prošli vek je bio obeležen novim dostignućima a nakon 2 svetskog rata, dve velike zemlje, Rusija i SAD, takmičile su se skoro u svemu. Bitno je nadmašiti one druge i biti prvi ,bez obzira o čemu se radi. Hladni rat se preneo i iznad granica naše planete Zemlje, pa su se Rusi i Amerikanci utrkivali ko će prvi poleteti u svemir i kasnije, ko će prvi sletiti na Mesec.

Rusija je u genetskom horoskopu stvorena pod vladavinom Riba a upravo ovaj znak obeležava svemir, sve one neistražene i beskonačne predele, pa je onda logično da je Rusija ta koja je imala prvog čoveka u svemiru. Amerika je u horoskopu Rak, čiji je prirodni vladar Mesec, pa je ova zemlja odnela pobedu na tom polju, ali istražićemo da li je tako u jednom od narednih tekstova. No, da se vratimo sada na našeg junaka, Jurija Gagarina.

Ovo je njegova natalna karta.

Jurij Gagarin (Yuri Gagarin), 8.3.1934, 23:53 PM, Klushino, RU

Rođen je u znaku Riba i sa podznakom u Škorpiji. Kao što je već rečeno, kosmos je predstavljen znakom Riba, pa nije slučajno ni što je Gagarin rođen u vladavini ovog znaka. Ribe predstavljaju beskonačnost, tišinu, vakum i gravitaciju, a ascendent na Akruksu, na stepenu egazltacije Urana, uvek daje ljude koji su drugačiji od ostalih i koji mogu biti inovatori u nekim oblastima. Ovaj stepen egzaltacije Urana opisuje i sve one koji imaju veze sa avionima, raketama i letenjem.

Škorpija ima dva vladara – Plutona koji je u slučaju Jurija Gagarina smešten u 9. polje u Raku – u polju Strelca koji ukazuje na svetsku slavu i Marsa koji je takođe smešten u znak Riba (putovanje u svemir).

Generalno, svi budući kosmonauti treba da u svojoj natalnoj karti imaju istaknutog Neptuna,Urana,znak Riba i Vodolije, a Jurij Gagarin je imao Neptuna (kosmos) i u 10. polju – polju uspeha i karijere. Ali ne samo to, vladari 10. polja (karijera) i 6. polja (posao) su takođe smešteni u znak Riba (kosmos) u njegovom 4. polju (služenje zemlji) što mu je odredilo životnu misiju a njegovo ime upisalo u sve knjige sveta kao – prvi čovek u svemiru.

Tog dana kada je poleteo, 12.4.1960 godine, tranzitni Mesec koji opisuje sva dešavanja bio je isto u znaku Riba i prelazio je preko natalnih planeta Jurija Gagarina a ono što mu je takođe promenilo život za svagda bio je tranzitni Neptun (kosmos) na samom Ascendentu.

Ludo hrabar, sa podznakom u Škorpiji, nije bio ni svestan koliko je rizikovao i koliko su ta putovanja u svemir bila opasna. Zbog toga su želeli da mu sačuvaju život jer je postao veoma važan za svoju zemlju. Postao je živa legenda.

Slali su ga sve ređe i ređe na putovanja,  da bi na kraju obustavili njegove letove. Ipak, smrt ga je stigla na nebu 7. godina kasnije i to ne u raketi koja je vozila izvan Zemljinih granica, već u avionu, Migu-15, tokom probnog leta.

Njegovo 8. polje (polje smrtne opasnosti) počinje u znaku Blizanaca, što uvek daje opasnost u saobraćaju a ovde se računa i avio saobraćaj, a Merkur, vladar tog polja na 11. stepenu (stepen Vodolije – avion) govori da se to može dogoditi tokom vožnje avionom. Ono što je takođe veoma izraženo u karti Jurija Gagarina je Saturn (planeta problema i ograničenja) na 22. stepenu – stepen smrtne opasnosti u znaku Vodolije (avion) u 3. polju (tokom vožnje) ali i njegov vladar Ascendenta, Pluton na 22 stepenu. Upravo ovaj stepen ukazuje i da je mogao biti namerno likvidiran ili bolje reći sabotiran od nekoga iz Zapada jer je njegov Pluton u 9 polju (polje inostranstva) a dispozitor Plutona je Mesec u Strelcu (inostranstvo, Amerika).

Jurij Gagarin je svoje ime upisao u knjigu večnosti i ništa mu ne može oduzeti titulu – prvog čoveka u svemiru. Verujem da ne postoji osoba na svetu koja ne zna ko je on. E to je već nešto, pa makar zbog toga platio glavom.

Ascendent u Škorpiji uvek ukazuje na životnu opasnost i zato osobe koje imaju ovakav planetarni raspored treba da budu veoma pažljive u životu, a u razgovoru sa astrologom možete zahtevati da znate šta bi to trebalo da izbegavate i šta je to opasno za vas.

Zakažite svoj termin za razgovor sa astrologom. Kontakt možete ostvariti putem E-mail-a na: astroregulus1@gmail.com, mob. (Viber &WhatsApp) +381649031191, Skype: ana.rakovic1

Dobro došli.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *