Prikazani aspekti su egzaktni ali to ne znači da se njihov uticaj oseća samo tog dana. Često  to traje mnogo duže a sigurno 3,4 dana pre i 3,4 dana nakon egzaktnog susreta. Zbog toga možete pročitati određeni aspekt za jedan dan a da pomislite  – Ovako mi je bilo prekuče. Dana kada je aspekt egzaktan on je najjači i tog dana se on mora osetiti na neki od mogućih načina.

01 JUL – SUNCE KONJUNKCIJA MERKUR (9)

Tokom ovog dana nas očekuju čak 3 aspekta i po prirodi su svi povoljni. Zbog toga bi bilo najbolje ovaj tranzit da iskoristite kako bi unapredili svoj posao a ukoliko ste planirali da započnete neko novo poslovanje, ovaj dan je idealan za tako nešto. Sunce predstavlja autoritet a Merkur je planeta razgoovora i dogovora što govori da tokom ovog dana možete imati konsultacije ili razgovore sa autoritetima, direktorom i vlasnikom. Ovaj dan je povoljan i za proširenje poslovanja i poslovni uticaj na inostranstvo.

01 JUL – MERKUR SEKSTIL JUPITER (9)

Dan je fantastičan za duža putovanja, sređivanje vize za drugu zemlju ili apliciranje za istu. Ovaj tranzit ukazuje i da možete kupiti novo prevozno sredstvo a dan je povoljan i za kupovinu tehnike, telefona, računara i druge opreme. Ovaj tranzit je posebno povoljan za mlađe osobe koji mogu biti srećni i razdraganiji nego inače. Idealno vreme je za ulaganje  u marketing, započinjanja poslovanja preko interneta, otvaranje trgovine ili početka posla vezanog za saobraćaj.

01 JUL – SUNCE SEKSTIL JUPITER (9)

Još jedan povoljan tranzit koji donosi srećne okolnosti preko autoriteta, muža ili oca. Lepe vesti pre ljudi iz daleka, tj. inostranstva. Mogućnost putovanja u drugu zemlju ili pojačani kontakti sa uspešnim ljudima iz daleka. Odgovor može biti pozitivan ukoliko nešto budete tražili od muškaraca. Nova osoba koju upoznajete je mnogo moćnija nego što slutite i ta osoba vam može promeniti život na bolje. Veliki planovi. Paktovi. Unije i ujedinjenja.

02 JUL – VENERA KVADRAT URAN (21)

Ovo je tranzit koji je pomalo izazovan za ljubavne odnose i može da donese rastanake, fizička udaljavanja i sukob mišljenja koji može prouzrokovati hlađenje. Teško će vam biti da izbalansirate u odnosu i zbog nekih stvari vam može biti krivo.  Prijatelji mogu nepovoljno uticati na vaš emotivni odnos ili napraviti još veći raskol svojim savetima. Nemojte se opterećivati sa time šta ćete jesti već gledajte da to bude nešto na brzinu. Ženske osobe mogu biti veoma nervozne. Promene planova u poslednji čas.

07 JUL – MERKUR SEKSTIL URAN (21)

Ovo je specifičan tranzit koji može doneti novo mentalno iskustvo ili saznanje koje će znatno uticati na vas. Bićete otvoreni da čujete sve što je novo i sve ono što je za vas bila nepoznanica. Ovaj tranzit vas može navesti na izuzetne ljude, možda pomalo ekscentrike koji će vas ostaviti bez reči. Učite od boljih i težite da se usavršavate. Tranzit je povoljan i za iznenađenja, iznenadne predloge, goste i putovanja. Nova poznansta i novi kontakti donose nove mogućnosti.

09 JUL – MERKUR TRIGON NEPTUN (27)

Egzatni aspekt ove dve planete se dešava par minuta posle ponoći 10.jula ali će njegov uticaj biti intezivniji upravo tokom ovog dana a posebno u večernjim časovima. Donosi mogućnost otkrivanja nekih važnih i poverljivih informacija poput i onih vojnih. Tajni špijuni će raditi svoj posao i verovatno biti uspešni u tome. S druge stane, ovo je tranzit koji donosi maštovitost i povećanu kreativnost. Posebno će majstori biti nadareni da naprave nešto potpuno drugačije i unikatno. Čuvajte se lopova i povedite računa o svojioj imovini i stvarima.

10 JUL – MERKUR OPOZICIJA PLUTON (29)

Bez obzira koliko bili pažljivi u vožnji to ne mora da znači da su drugi vozači tako oprezni kao vi i ovaj tranzit upravo opisuje opasnost u saobraćaju koju može da prouzrokuje neko drugi. Nemate kontrolu nad situacijom bez obzira koliko to pokušavali. U međuljudskim odnosima povedite računa da u nastupu gneva, ne kažete nešto što niste mislili. Izgovore reči ne možete povući i one se najduže pamte. Moguća je nekakva šteta, trošak, kazna i neprilika. Dan nije povoljan i sve ide ka tome da to ne možete promeniti.

14 JUL – SUNCE SEKSTIL URAN (22)

Idelano je vreme da od nečeg starog napravite nešto novo. Ako je postojala nekakva ideja koju nikako da realizujete, sada je idealno vreme za tako nešto. Ovaj tranzit može doneti i putovanje na planinu, kupovinu teže mehanizacije za posao i prevoz poput kamiona, bagera, dizalice a može doneti i kontakte sa starim prijateljima koje dugo niste videli ili sa školskim drugovima. U saobraćaju budite oprezni jer brza vožnja može biti kobna jer se Sunce i Uran nalaze na izazovnom stepenu koji može da prouzrokuje nekakvu opasnost. Ne preporučuje se da sami popravljate nešto oko struje a ukoliko grmi i seva tu gde ste, potražite zaklon. Ovaj tranzit može prouzrokovati atentate ili terorističke napade.

17 JUL – MERKUR KVADRAT JUPITER (11)

Ako vam se najave gosti a vi nemate mogućnost da ih sve smestite morate se svi malo stisnuti i pretrpeti da bi ugođaj bio potpun. “Kad čeljad nisu besna, ni kuća nije tesna”. Ovaj tranzit može doneti kontakte sa članovima porodice, rođacima, komšijama i ljudima koji žive u vašem okruženju. Moguće je i putovanje u inostranstvo ali morate se dobro organizovati kod kuće da bi to bilo izvodljivo. U šopingu možete kupiti nešto što vam nije neophodno i potrošiti uzalud novac. Takođe, možete kupiti nešto što vam je baš skupo u tom trenutku.

20 JUL – SUNCE TRIGON NEPTUN (27)

Morate biti oprezni prilikom sunčanja jer lako možete dobiti sunčanicu, pregoreti ili vam jednostavno može biti loše. Pronađite način da se rashladite i izbegavajte teže fzičke radove i sportske aktivnosti. Srčani bolesnici neka povedu računa o svom zdravlju i da se jave svom lekaru. Ovaj tranzit može da donese uspeh kroz humanitarne poslove, medicinu i turizam ali može da ukaže i na nekakav neuspeh i propuste koje može otkriti vaš direktor ili poslodavac. Muškarcima može biti loše ili će osetiti pad energije i entuzijazma. Prijaće vam odmor, letovanje i putovanje ne naku daleku destinaciju.

20 JUL – MARS OPOZICIJA SATURN (6)

Istog dana imamo još jedan aspekt koji je po prirodi nepovoljan a može da ukaže na nemogućnost da sprovedemo svoje poslovne ideje do kraja. Faktor za tako nešto može biti od vremenskih uslova, nedostatka materijala, radne snage i slično. Muškarci mogu biti opterećeni brigama i problemima. To sve se može odraziti i u krevetu.  Ovaj tranzit možemo protumačiti i kao posao ostavljen na pola.

21 JUL – SUNCE OPOZICIJA PLUTON (29)

Tranzit koji ukazuje na sitničarenje i na ukazivanja propusta, kao i moguće štete ukoliko se oni ne otklone. Možemo voditi računa da ne povredimo osećanja nama drage osobe a da se ispostavi da ta osoba reaguje potpuno suprotno od onoga što smo mislili. Ovo govori i da možemo pogrešno protumačiti neku osobu. Izbegavajte zaduživanja, kredite i traženje pomoći jer onda vaš uspeh neće biti potpun a vi nećete uživati u njemu. Muškarci mogu biti bezrazložno ljubomorni.

23 JUL – MERKUR KVADRAT URAN (22)

Mlađe osobe mogu biti nemirnog duha a zbog različitih stavova neki mogu prekinuti svoje ljubavne veze ili kontakte na društvenim mrežama. Ovaj tranzit može doneti neočekivane predloge, udvaranja, izjave i slobodnije ponašanje u pristupu. Neko može biti otvoren i direktan da bi vas osvojio i razoružao. Iznenadni predlozi za kraće putovanje. Ne treba da radite ništa planski već da treba da uradite nešto poptuno neočekivano. Izađite iz monotije. Napravite presedan. Oprez u saobraćaju posebno ako vozite brzo.

27 JUL – MERKUR KONJUNKCIJA VENERA (28)

Tranzit koji donosi prijatne susret, kontakte, lepo društvo i uživanja. Čak vas vaši protivnici i rivali mogu pohvaliti za neke od zasluga. Idealno je vreme da kupite nešto seksi i provokativno. Neki ljubavni susreti tokom ovog dana mogu završiti u krevetu. Strast, provokacija, vrcavost i dvosmislenost je nešto što možemo da očekujemo. Odlično vreme za manje dobitke, obezbeđivanje podrške i razgovor sa drugim ljudima. Prijatna komunikacija, predusretljivost i komplimenti. Iskoristite svoje spisateljsko nadahnuće.

 

Vaš astrolog,

Ana Raković

5 Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *