Ovo je pitanje koje se večito postavlja među početnicima i ljubiteljima astrologije i može da bude motivacija nekim ljudima da se podrobnije posvete ovoj nauci. No, ni iz daleka nije sve tako kako izgleda, jer je teoriju lako naučiti ali neprestan rad, istraživanje, upoređivanje karti sa nekim događajem i godine i godine iskustva može doneti i kvalitet rada. A i te teorije koja su dostupne svima treba ih proveriti jer ne mora da znači da su tačne.  To vam je kao kada bi vam neko rekao da je Zemlja ravna ploča, a da vi to saznanje prihvatite bez ikakve provere. Jedan od najvećih astrologa sa naših prostora, začetnik astrologije na prostoru bivše Jugoslavije – Mile Dupor je u svojoj knjizi rekao – ništa ne verujte, sve proverite!

Postoje mnogi astrolozi, koje ja lično cenim a  koji se ne bave astrologijom za šire mase, već je isključivo koriste za sebe i svoje potrebe i potrebe svojih bližnjih. Znači, ne mora neko da ima klijente, web sajt i stranice na društvenim mrežama da bi bio astrolog.

Šta predstavlja astrologiju u horoskopu? Kojom je planetom ona opisana?

Sve vrste proročanstava (Tarabići, baba Vanga, Nostradumus), predviđavanja i ukazivanja na ono što dolazi, svi oni koji predviđaju budućnost su predstavljeni znakom Vodolije i planetom Uran kao vladarom ovog znaka. Samim tim, ovaj znak je najbitniji i najizraženiji u horoskopu osobe koja se bavi astrologijom. Normalno, ako je u pitanju astrolog koji radi sa strankama zbog potrebne komunikacije u kontaktu sa ljudima, zbog pisanja horoskopa i astroloških tekstova, možda i astrološke literature osim znaka Vodolije, pravi astrolog mora da ima izraženog i Merkura, znak Device ili Blizanca u svojoj natalnoj karti.

Planeta Uran je egzaltirana (najjače dejstvo) u znaku Škorpije (11. Stepen) pa je nekako i ovaj znak uključen u priču o astrologiji. Uostalom, po meni, osobe rođene u znaku Škorpije ili njenom podznaku najviše traže usluge astrologa.

Dakle, osobe koje su rođene u znaku ili podznaku Vodolije, osobe koje imaju Urana u 1 polju, osobe koje imaju izraženo 11 polje ili puno planeta u njemu, planete na 11  i 23 stepenu mogu da donese pojačano interesovanje za astrologiju i talentovanost za ovu nauku. No, da bi neko bio isključio astrolog po zanimanju, mora da ima pokazatelje u svojoj natalnoj karti kroz 6 i 10 polje koje opisuje karijeru.

Evo par primera kako to funkciniše. Podaci su astrološkog sajta gde se nalazi velika baza podataka raznih astrologa sveta.

Ovaj astrolog je rođen sa Ascendentom u znaku Vodolije što odmah ukazuje na interesovanje za ovu nauku. No, da li ima talenta?

Posle Ascendenta se gleda gde je postavljen njegov vladar, u ovom slučaju Uran. On se nalazi u 4. Polju u Blizancima. Sjajna postavka za astrologa jer ima interesovanje a zbog znaka Blizanaca i smisla da to znanje prezentuje klijentima. Uran se nalazi u konjunkciji sa još 2 planete. Suncem – planeta uspeha i sa Mesecom – planetom koja ukazuje na ljude, tj klijente. Mesec ovom astrologu vlada 6. Polje (klijenti)  a pošto je sve postavljeno u njegovom 4. Polju (kuća, dom) vidi se da ovaj astrolog klijente prima u svom domu i da radi kod kuće.

Druga karta govori o astrologu koji je rođen sa Ascendentom u znaku Vage.

Osim što je ovaj znak vazdušni nema većih pokazatelja za sklonost astrologiji. Venera je položena u 4. Polje i u konjunkciji je sa Suncem koje se nalazi u znaku Vodolije. Znači, ova osoba je rođena u znaku Vodolije i samim tim, prirodno je talentovana za ovu nauku. Mesec, koji vlada 10. Polje (polje karijere i uspeha) je takođe u znaku Vodolije (astrologija) što još jednom ukazuje da se ova osoba uspešno bavi astrologijom i da radi sa ljudima (Mesec, znak Raka) kojima pruža astro usluge – Vodolija.

I treći primer je karta osoba koja je rođena u znaku Jarca i sa podznakom u Ribama.

Reklo bi se da nema potenacijala, ali izgled vara. Kao prvo i najznačanije, ova osoba ima planetu Uran (astrologija) na vrhu 10 polja, takozvani Zenit horoskopa što ukazuje na uspeh, ovog puta iz oblasti astrologije. Potom, ovaj astrolog ima 3 planete u 11. Polju – polje astrologije a i vladar 6 polja (klijenti) se nalazi u 11 polju – polje astrologije.

I na kraju, da se vratimo na početak. Na sam Ascendent koji je kod ove osobe na 23 stepenu (stepen Vodolije – astrolog) znaka Riba. Suvladar 1. Polja jer Mars u Vodoliji (astrolog).

Vidite kako se na kraju pronašlo više pokazatelja za osobu koja se bavi astrologijom od prvobitne slike koja je delovala kao da to nije ni blizu tako.

Mnogi će nakon ovog članka zaviriti u svoj natal ili se zapitati da li nešto slično imaju u svojoj natalnoj karti.

Ukoliko ste zainteresovani da naučite astrologiju i pohađete kurs astrologije, javite se, prijave su u toku.

Kontakt na mail:astroregulus1@gmail.com, mob. (WhatsApp, Viber) je +381649031191 ili Skype:ana.rakovic1

Vaš astrolog,

Ana Raković

1 Komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *