Ova je priča koja pokazuje koliko pohlepa, ljubomora, želja za osvetom i velike ambicije mogu da zaslepe čoveka da ne bira sredstva, pa makar to bilo i izvršenje zločina, samo da bi ostvario svoj cilj.

 

Svi ste čuli za Guči, poznati svetski modni brend, čiji je početak vezan za daleku 1921. godinu kada je u Firenci, Gučio Guči otvorio modno preduzeće i prodavnicu kožne galanterije, da bi se tokom godina proizvodnja proširila na torbe, rukavice, odeću, kaiševe… I sam Guči dizajnirao je neke od proizvoda. A kada su, nakon Gučijeve smrti 1953. godine, posao preuzeli njegovi sinovi, kompanija je nastavila da se širi, uprkos porodičnim sukobima oko nasledstva.

Guči je danas modna imperija, sinonim za eleganciju, jedan od najprepoznatljivijih i najprestižnijih.

 

Ali ova porodica nije poznata samo po vanvremenskim modnim proizvodima, već i po još jednoj stvari, a to je, ni manje ni više nego ubistvo jednog člana porodice, Mauricija Gučija, unuka Gučio Gučija.

Mauricio Guči je bio jednokratni šef Guči kompanije, a 27.03.1995. godine u Milanu, u jutarnjim satima dok je dolazio na posao, ubijen je iz pištolja.  Za njegovu smrt osuđena je njegova bivša supruga Patricija Ređani, u Italiji poznatija kao „Crna udovica.“

Maurizio Gucci, 26.9.1948, 1:06 AM, Florence, Italy (rektifikacija Ana Raković)

Sada ćemo uz pomoć astrologije bolje da se upoznamo sa ovom pričom.

Mauricio Guči ima Ascendent u znaku Raka, što pokazuje njegovu vezanost za porodicu i njene korene, kao i bavljenje porodičnim poslom, dok vladar Ascendenta Mesec u XII polju, polju tajni i zavera, govori  da može imati skrivene neprijatelje, pa samim tim biti i žrtva neke tajne zavere. Njegovo Sunce je u Vagi, znaku kojim je predstavljena moda, modni kreatori, sve vrste estetike i elegancije. Sunce je na 2 stepenu, koji je u astrologiji poznat kao „najmoćniji stepen“ i nalazi se na vrhu IV polja – polja doma i porodice, a Suncem su predstavljena i sva rukovodeća mesta. Dakle, dolazi iz ugledne i bogate porodice, koja ima važnu ulogu u njegovom životu i nalazi se na čelu čuvenog modnog giganta koji su osnovali njegovi preci (IV polje – preci). Trigon između Plutona i Venere (dispozitorom njegovog Sunca) u II polju (polje novca) sa Jupiterom koji dolazi iz VI polja (polje posla) dokaz je velikog bogatstva koje je stekao od  modnog biznisa.

Mauricio Guči i Patricija Ređani venčali su se 1973. godine, uprkos protivljenju njegove porodice, jer Patricija nije dolazila iz bogate i elitne porodice, kao što su bili Gučijevi. Njih dvoje delovali su kao skladan i moćan bračni par, koji je uživao u raskoši i glamuroznom načinu života. Ali, bračna i porodična idila potrajala je 12 godina, a razlog za razvod bio je taj što je Mauricio pronašao drugu, mlađu ženu sa kojom je nameravao i da se venča.

Patricija je bila besna zbog toga što je ostavljena, ljubomorna zato što je zamenjena mlađom ženom, ogorčena i nezadovoljna zbog sume koju će dobijati, nikako se ne mireći sa činjenicom da će njen bivši muž živeti nov život srećan i bogat. Zbog toga je odlučila da mu se osveti tako što je naručila njegovo ubistvo. Uz pomoć prijateljice je pronašla i ljude koji će to ubistvo izvršiti.

Dve godine nakon ubistva, 1997. Patricija je uhapšena, a godinu dana kasnije proglašena je krivom i osuđena na 29 godina zatvora, da bi nakon ulaganja žalbe, kazna bila smanjena na 26 godina.

Naravno, suđenje je praćeno pod budnim okom javnosti. Ključan dokaz na suđenju bio je dnevnik koji je Patricija vodila i u kome je pisalo da ne postoji nijedan zločin koji novac ne može kupiti, a na dan kada je Mauricio ubijen, napisana je samo jedan reč: „Paradeisos“, što na grčkom znači „Raj” ili kako se još može naći prevod “Sloboda”. Kada joj je ponuđeno da pređe u zatvor otvorenog tipa, u kome se očekuje da zatvorenice imaju posao, odbila je uz rečenicu da nikada u životu nije radila, pa neće ni tada. Takođe, poznata je još jedna njena rečenica: „Radije bih plakala u Rols-Rojsu, nego bila srećna na biciklu, “ koja  pokazuje koliko joj je samo i jedino stalo da živi bogat život. U zatvoru je pokušala da se ubije.

Nakon 18 godina provedenih iza rešetaka, 2016. godine puštena je na slobodu zbog primerenog vladanja. A onda još jedno iznenađenje, sud u Milanu odlučio je, da će Ređinijeva dobijati pozamašnu godišnju sumu novca iz muževljeve zaostavštine. Takođe, odlučeno je i da će joj se retroaktivno isplatiti novac koji nije primala dok je bila u zatvoru, što  je negde više od 18 miliona evra. Obe ćerke, koje su nasledile očevu imovinu, moraće majci da isplaćuju godišnji bonus, iako ne pričaju sa njom.

Kako se u natalnoj karti Muricija vidi ovakav način smrti?

VIII polje u natalnoj karti je polje smrti i smrtne opasnosti, i kod Mauricia nalazi se u znaku Vodolije što može da ukaže da mu je život ugrožen nakon razvoda (Vodolija). Uran, položen u XII polju, označava zaveru i to na 0 stepenu u znaku Raka – koji opisuje žena, suprugu i sve to u konjunkciji sa Mesecom, vladarem njegovog Ascedenta. A najočiglednije u ovoj karti je njegov Ascendent koji se nalazi na 22 stepenu, stepenu koji označava ubiti, biti ubijen.  Samim tim njegov podznak na 22 stepenu ukazuje na ubistvo a VII polje (bračni partner) na 22. stepenu opisuje ubicu.

Na osnovu navedenog već možemo zaključiti kakva osoba je bila Patricija Ređani.

Ali, kako se to vidi u njenoj natalnoj karti?

Patrizia Reggiani, 2.12.1948, 7:30 AM, Vignola, Italy

Njen Ascendent je u Strelcu znaku koji, između ostalog, ukazuje na srećne okolnosti koje je prate tokom života, život na visokoj nozi, skupe stvari, skupa putovanja, lagodan i luksuzan način života.  Ascendent je na 8 stepenu, to je stepen Škorpije, koji između ostalog predstavlja osobu koja je ljubomorna, osvetoljubiva, posesivna, voli da ima kontrolu, i koja je spremna na sve zarad svog cilja, ali ukazuje i na udovištvo kao i nasledstvo koje se može dobiti. Dakle, Ascendent potvrđuje osobine Patricije Ređani.

Dalje, njeno Sunce u Strelcu u I polju pokazuje da je  samouverena i znaš šta hoće, željna moći i bogatstva i ima ambicije koje se moraju ostvariti. A vladar Ascendenta u I polju Jupiter u znaku Jarca, znači da ona do svoje sreće (Jupiter) i cilja dolazi uz veliku istrajnost i upornost što je simbolika znaka Jarca, a sve to dodatno je ojačano uz konjunkciju sa Marsom u Jarcu. Mars je planeta koja pokazuje našu energiju, fizičku snagu, volju, spremnost na borbu i preduzimljivosti na neku akciju, a najjače dejstvo ima upravo u znaku Jarca, tu se nabolje oseća ( astrološki rečeno tu je egzaltiran), tako da kod Patricije pokazuje veliku snagu i istrajnost da ostvari svoje namere i ambicije. Pri tom njeno Sunce pravi trigon sa Plutonom, a Pluton je planeta transformacije, što znači da ova žena ima veliku moć da se regeneriše i podigne iz pepela. U XI polju je Venera planeta ljubavi u Škorpiji, dokaz je posesivnosti i ljubomore, kontrole koju je htela da ima, ono što joj pripada uzeće na silu, jer ako ne možeš biti njen, nećeš biti ničiji. A u njenom VII polju je planeta Uran kojom je predstavljen razvod, pa je tako brak i okončan.

Zatim, vidimo da je vladar njenog Ascendenta Jupiter u I polju u opoziciji sa Uranom iz VII polja, što nam pokazuje gore napisano da je Patricija pokušala da se ubije, jer Uranom su predstavljena i samoubistva.

Da li se u Patricijinoj natalnoj karti vidi ovoliko bogatstvo?

Njeno II polje – polje novca je na 12 stepenu Jarca, a ovo je stepen koji u astrologiji ukazuje na veliko bogatstvo. Zatim njen Ascendent Jupiter je isto u znaku Jarca, znaka kojim počinje njeno II polje, a Jupiter doprinosi  umnožavanju i širenju, jer to je planeta sreće. Potom, Pluton u VIII polju ukazuje na nasledstvo (ne samo na operacije), a trigon sa njenim Suncem pokazatelj je nasledstva koje dobija od muža, jer Suncem je predstavljen i muž u natalnoj karti žene. Konjunkcija Meseca u Strelcu koji dolazi iz VIII polja – nasledstva sa Jupiterom u Jarcu (vladarem Asc) još jedan je pokazatelj velikog bogatstva.

Patricija u svoj natalnoj karti ima Velike trigone. Kako  su oni pozicionirani? Vladar II polja (novac) Saturn je u IX polju u trigonu sa Jupiterom (vladar Ascendenta i na vrhu II polja), dakle, opet dokaz bogatstva, kao i toga da je Patricija morala da sačeka da bi dobila ovu ogromnu sumu novca, jer Saturn ukazuje i na čekanje, odlaganje, nešto što nam kasnije dolazi. Zatim, Saturn (vladar polja novca) pravi trigon sa Severnim čvorom koji je u V polju, u Biku, znaku kojim je predstavljen novac. Dakle, opet srećne okolnosti kada je bogatstvo u pitanju.  A Severni čvor u Biku pravi trigon sa njenim Jupiterom na vrhu polja novca, vladarem Asc – opet pokazatelj bogatstva. Ova tri trigona formiraju  jedan Veliki trigon.

Zvuči poražavajuće, ali „Crnoj udovici“ zločin se isplatio. Osuđena je za ubistvo bivšeg muža, a sada kao slobodna žena, koja danas ima 74 godine, živi život na visokoj nozi zahvaljujući njegovim milionima.

 

Sanela Stevanović

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *