Ne znam kako vi merite uspeh nekog pevača i kako nekome odajete priznanje da je veliki, najbolji i najuspešniji. Ja to gledam ovako: Za mene je uspešan svaki pevač koji, na primer, na koncertu peva dva sata bez prestanka, a ja znam reči svih pesama koje je odpevao, prepoznajem svaku melodiju i uživam u njima.
Neki pevač ima dva, tri hita, drugi, desetak lepih pesama, a Dino Merlin, po broju hitova, spada u najplodonosnije ljude sa ovih naših muzičkih prostora. Sarajlija po rođenju, Dino Merlin, jedan je od najvećih muzičara, ne samo u rodnoj Bosni i Hercegovini, već i u svim bivšim Jugoslovenskim republikama, ali i u dijaspori.A, toliki uspeh, verujte, ne postiže se tako lako. Da bi pesme nekog pevača bile slušane i na prostoru van njegove matične zemlje, mora da postoji kvalitet, muzička nadarenost i što je najbitnije, pokazatelji u natalnoj karti za tako nešto. Možda je sam čarobnjak Merilin svojim štapićem poklonio taj neosporiv muzički talenat jednoj uplakanoj bebi koja se rodila u Sarajevu 12. septembra 1962. godine.

Dino Merlin, rođen je 12.9. 1962 u 9:30 AM u SarajevuMerlin_gotovo

Ascendnent u Škorpiji doneo mu je magnetičnost i opsesivnost u poslu kojim se bavi, a 5. stepen (stepen Lava) ukazuje na njegovu uspeh, kreativnost, smisao za scenu i ljubav prema muzičkoj pozornici. Nakon toga, na samom Ascendnentu nalazi se Venera (pevanje) i Neptun (muzika), u konjunkciji. Kada se ove dve planete nađu u konjunkciji, bilo gde u natalnoj karti,one uvek ukazuju da je osoba muzički i umetnički nadarena. Ali kada se ove dve planete, koje predstavljaju muziku, pevanje i umetnost nađu na Ascendnentu, kao što je to u slučaju Dine Merlina, to ukazuje da je osobi muzika veoma važna i da će ona obeležiti čitav njegov život.

merlin 01Venera na Ascendentu donela mu je i nekoliko kvalitetnih duetskih pesama. O tome govori i vladalac 10. polja (uspeh), Sunce, koje se nalazi na 19. stepenu (stepen Vage – duetska pesma). Jednostavno, sve pesme koje on odluči da snimi u duetu, postaju veliki hitovi.

Vladalac njegovog 10. polja, Lav, još jednom ukazuje na njegovu želju za scenskim nastupima, reflektorima, uspehu, ali i takmičenju. On je ove, 2011. godine zastupao Bosnu i Hercegovinu na takmičenju za pesmu Evrovizije, gde je osvojio 6. mesto. To je jako dobar uspeh. Možda bi sledećeg puta osvojio još bolji plasman, pa čak i pobedu (Sunce), ako bude nastupao za Švajcarsku (Devica) ili susednu Hrvatsku (Devica). Takođe, pobedu na velikim takmičenjima može odneti i ako bude pevao duetsku pesmu sa pevačicama iz ovih zemalja.

Osim što Dinu Merlina svi prepoznaju po vrsnim muzičkim delima koje stvara, njegov Ascendent u Škorpiji govori i o njegovoj verskoj pripadnosti. Naime, znak Škorpije, uvek ukazuje na osobu islamske veroispovesti, te ga drugi ljudi doživljavaju kao čoveka koji na svaki način predstavlja svoju nacionalnu pripadnost. I to čini uspešno. Jer vladalac njegovog Ascendenta, Pluton, se nalazi u 10. polju (polje uspeha).
Koliko je jaka njegova nacionalna pripadnost, potvrđuje i Venera (ljubav) u Škorpiji (islam) na samom Ascendentu (on sam) na 4. stepenu (stepen Raka, narod), koji još više povećava njegovu ljubav prema sopstvenom narodu.

merlin 04Znak Škorpije, ima dva vladara – Plutona i Marsa, te nam i oni daju još određeniju sliku o osobi. Prvi vladalac Ascendenta, Pluton postavljen je u 10. polju koji govori, da će osoba postići veliki uspeh u životu. Pluton se nalazi u znaku Device (posao) što ukazuje da taj uspeh Dino Merlin postiže kroz posao kojm se bavi. Ipak, najveći uspeh zabeležiće, baš tokom svog života u Švajcarskoj, jer znak Device simoboliše ovu Evropsku zemlju. Drugi vladalac Mars položen je u 9. polju, što ukazuje na njegov život u inostranstvu.

U mnogim intervjuima koje sam pročitala pripremajući ovaj tekst, primetila sam da Dino Merlin uvek spominje veru i Boga. U jednom intervjuu piše kako je svoju inspiraciju našao u svetom gradu Jerusalimu, ali i kako je 1997 godine krenuo na islamsko hodočašće – hadž. To je sve uticaj Neptuna (vera, Bog) koji se nalazi na njegovom Ascendnetnu. Njegov Neptun (vera) je u konjunkciji sa Venerom (ljubav) te je njegova ljubav prema Bogu ogromna.
Koliki uticaj na njegov život ima ovaj Neptun, potvrđuje i činjenica da je on, daleke 1983 godine sam dao ime prvobutnoj grupi (koja se kasnije raspala). Naime, čarobnjaci su u astrologiji predstavljeni planetama Neptun (Ribe) i Pluton (Škorpija), a njegov Neptun, nalazi se u Škorpiji, na samom Ascendnentu.

PORODICA:

Dino Merlin je dete razvedenih roditelja. O tome govori njegov Mesec (porodica) koji se nalazi u Vodoliji (razvod). Dok je bio mlađi, čuvao ga je brat, koji je, kako kaže, bio strog prema njemu. To se vidi u njegovoj karti – 3. polje koje opisuje brata počinje u znaku Jarca (strog, ozbiljan), a njegov vladalac Saturn je takođe u 3. polju što još više naglašava koliko je njegov brat tražio od njega disciplinu i odgovornost. Možda ih je baš to udaljilo jednog od drugog, jer Saturn nije u dobrim aspektima sa ostalim planetama. Saturn koji predstavlja brata, nalazi se u kvadratu (loš aspekt) sa Venerom (pevanje), što ukazuje da se bratu nije dopala ideja da Dino Merlin krene u muzičke vode.

merlin 05U braku je, još od gimnazijskih dana sa suprugom Amelom, zbog koje je, kako kaže i počeo pisati pesme. Da li je to tačno?
7. polje koje opsuje njegovu suprugu Amelu, počinje u znaku Bika, što automatski govori o postojanom braku. Vladalac tog polja, Venera (pesma) je na samom Ascendentu i u konjunkciji je sa Neptunom (inspiracija). Znači, to je sasvim tačno. Počeo je da piše i komponuje pesme zbog žene koju voli i sa kojom je u braku.

U nekoliko intervjua Dino Merlin ističe da je njihova ljubav jedinstvena, velika…da je njemu Amela veliki životni oslonac…Na to još jednom ukazuje vladalac 7. polja (bračni partner) Venera (ljubav) koja se nalazi u konjunkciji sa Neptunom (osećajnost, romantičnost).
Venera se ipak nalazi u 12. polju (polje skrivanja, tajni), te se njegova supruga ne pojavljuje puno u javnosti. Venera je na 4. stepenu (stepen Raka) koji ukazuje da je ona često u kući ili još bolje rečeno, da je ona stub porodice. Ovaj isti stepen, govori i o njenoj profesiji – 4. stepen (stepen Raka – arhitektura) – Amela je po profesiji arhitekta.

U braku sa Amelom, Dino Merlin ima dvoje dece, ćerku i sina.
Ćerka Naida je magistrirala na Oxford e-learning technology. 5. polje (prvo dete) počinje u znaku Riba ,koje ukazuju da se ona nalazi u nekoj dalekoj zemlji, a to još više potvrđuje drugi vladalac znaka Riba, Jupiter (strana zemlja) koji se nalazi u svom sedištu Ribama.
Sin Hamza trenutno studira u Istanbulu na Bogazici University. Njega, opsije 7. polje koje počinje u Biku (Turska). Njegov vladar, Venera, se nalazi u 12. polju (inostranstvo, daleka zemlja) u Škorpiji (islamska zemlja).
U jednom trenutku, Dino Merlin izjavljuje kako je srećan što njegova deca nisu krenula njegovim stopama. Ipak, i jedno i drugo su muzički talentovani, a posebno njegov sin, koji će vremenom možda poželeti da se bavi muzikom, jer vladalac 7. polja (sin), Venera je u konjunkciji sa Neptunom koja daje muzičku nadarenost.

KONCERT U SRBIJI (2011. godine)merlin 01

Zašto je Dino Merlin rekao da nikada neće gostovati u Srbiji?

Saturn koji u astrologiji predstavlja Srbiju ali i odbijanje, nalazi se u lošim aspektima sa ostalim njegovim planetama, a posebno u lošem aspektu, tačnije u kvadratu sa Venerom, koja predstavlja pevanje.
Ukratko – Saturn (odbijanje, Srbija) kvadrat Venera (pevanje).

A zašto se predomislio?

Ipak, taj Saturn je retrogradan, što ukazuje na mogućnost da se on posle dužeg vremena (Saturn) predomisli. Tome je najviše je doprineo njegov prijatelj iz Srbije, jer se Saturn nalazi u Vodoliji (prijatelj).

Da li mu je život ugrožen u Srbiji?

Pluton koji predstavlja smrt ili pretnju smrću, nalazi se na 10 stepenu – stepen Jarca – Srbija. Ipak, taj Pluton se nalazi u sekstilu sa Neptunom koji je na Ascendentu (on sam), te će on izbeći svaku opasnost na vreme, ako ona postoji.

Te tri večeri 25, 26 i 27. novembra u Beogradu, svi oni koji su kupili karte za njegov koncert, uživaće u pesmama i spektakularnom koncertu Dine Merlina.

A nakon toga?
Verujem, da će nas Dino Merlin obradovati sa još puno lepih pesama. Posebno značajne godine za njegovo muzičko stvaralaštvo su 2014 i 2015. godina kada  možemo da očekujemo još puno velikih hitova, a Dino Merlin slavu, uspeh i nagrade.

 

Primedba autora: U trenutku pisanja ovog teksta, Dino Merlin je najavio svoj koncert u Beogradu koji je prošao uspešno.

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *