Nekada davno novac nije postojao no su se vrednosti merile u srebru i zlatu, ali postoji još nešto vrednije od ovih plementih metala, vrednije i od platine, a to je dijamant.

Retko gde je dijamant korišćen kao platežno sredstvo jer je  njegova vrednost uglavnom bila neprocenjiva. U znaku Jarca postoji jedan stepen koji je nekolicini astrologa poznat kao stepen zakopanog blaga, stepen ogromnog bogatstva i stepen dijamanata. Zašto se baš stepen velikog bogatstva krije u ovom znaku? Zato što je ovim znakom upravo predstavljen dijamant. Da zanimljivost bude veća, znakom Jarca je opisan i svaki drugi kamen ili stena, a ako se zna da je drugi naziv za dijamant – dragi kamen onda se sve uklapa.

Neki kažu da je dijamant predviđen da ga nose žene, a i to nepisano pravilo je pravilo koje su napisale zvezde na nebu jer je Saturn (dijamant) egzaltiran (najjače dejstvo) u znaku Vage (žena). Postoji i verovanje da je dijamant simbol večne ljubavi – Saturn (večnost) u Vagi (ljubav) zbog čega se rado poklanja voljenim osobama.

Postoji jedna legenda o dijamantu Kohinoor ( Koh-i-Noor )što u prevodu znači „ Planina svetlosti“ a planina je u astrologiji (poput dijamanta) opisana znakom Jarca  i njegovim prirodnim vladarom – planetom Saturn.

Pronađen je pre 5.000 godina u Indiji, zemlji u kojoj je prvo zabeleženo pominjanje dijamanata a Indija kao zemlja je takođe predstavljena u horoskopu znakom Jarca i planetom Saturn. Takođe, najveća svetska nalazišta dijamanta su u Africi – kontinentu koji je opet predstavljen znakom Jarca i planetom Saturn (Crnci – Jarac, Saturn). Slučajnost? U astrologiji je nema. Ali da se vratimo na legendu.

Ona kaže da – „Onaj ko bude imao ovaj dijamant, imaće i svet, ali i sve njegove nesreće. Samo Bog, ili žena, mogu ga nositi mirne duše.”

Ko voli da istražuje može pročitati na internetu razne priče o vlasnicima ovog dijamanta koji su se menjali kroz istoriju pa do danas. Legenda kaže i da zemlja u kojoj boravi ovaj dijamant nikada neće biti ugrožena, a njeni trenutni vlasnici u Velikoj Britaniji, tačnije engleska kraljevska porodica, uporno odbija da vrati ovaj dijamant u zemlju njenog porekla – Indiju.

Sama engleska je rođena u znaku Jarca, što automatski govori da ova zemlja ima Sunce (kraljicu, kraljevsku porodicu) na 10 stepenu (stepen Jarca) u znaka Jarca (dijamant).

Kraljica Elizabeta je takođe rođena sa Ascendentom u znaku Jarca (dijamant) i sa sa Saturnom, vladarom Ascendenta na vrhu 10 polja (nešto najmoćnije – dijamant) te je po legendi, ovaj kamen štiti i čuva njen narod ali i nju samu jer je žena.

A znate li koja je zemlja poznata kao zemlja dijamanata? To je Belgija.

U njoj se obrađuje 90 posto svih dijamanata sveta, a da ako je tako, onda to mora stajati u karti ove zemlje. Da je pogledamo.

Belgija je stvorena sa Ascendentom u znaku Jarca koji predstavlja dijamante. Saturn, vladar Ascendenta se nalazi na 27 stepenu Lava (blizu nekretnice Regulus) mada je i sam znak Lava značajan za sebe i pokazuje da je u pitanju nešto vrhunsko. Ali koliko je znak u kojem je nastala ova zemlja govori o uticaju dijamanata na uspeh ove zemlje govori i Sunce (uspeh, prepoznatljivost, juvelirnice) u znaku Vage (umetnost, lepota) na 10 stepenu (stepen Jarca) koji predstavlja dijamante.

Da ovu priču uokvirimo sa još jednim podatkom i to sa natalnom kartom Sesila Džon Rodosa, osnivača čuvene međunarodne korporacije specijalizovane za dijamantska istraživanja, kopanje dijamanata, za trgovinu i industriju dijamanata, čuvenog Dee Beers Diamond, osnovanog još 1888.

On je rođen sa Suncem na Sirijusu (velika dostignuća) i sa Ascendentom na 2 stepenu Jarca. U nekim ranijim tekstovima je pisano o uticaju 2. Stepena kao najmoćnijeg stepena kojeg poseduju inovatori i pioniri iz raznih oblasti. Tako i Sesil Džon Rodos, pionir ove industrijske grane i začetnik ovako velike korporacije u svom horoskopu ima istaknut ovaj stepen. Znači, 2. Stepen predstavlja nešto jako moćno, a znak Jarca pokazuje da je to posao sa dijamantima.

Na našim prostorima ih nema, mada ima astrološkog potencijala  da jednog dana u budućnost, budu pronađeni na prostoru Balkana, no potrebno je da prođe nekoliko miliona godina da bi se završio taj prirodni proces i  da bi dijamant nastao. Za sada se moramo zadovoljiti voljenim bićima koji mogu za nas biti pravi dragulj neprocenjive vrednosti, jer ljubav je naše najveće blago.

Zainteresovani za analizu natalne karte mogu se obratiti porukom na mail:astroregulus1@gmail.com, WhatsApp, Viber ili mobilni: +381649031191

Dobro došli.

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *