Koliko čovek poznaje neki strani jezik ima priliku da proveri baš prilikom putovanja u inostranstvo. U takvim situacijama, pogotovu kad ste prepušteni sami sebi i kada nemate ničiju pomoć, morate da se sporazumevate na stranom jeziku ma kako to nezgrapno zvučalo. Nekim ljudima učenje stranog jezika uopšte nije problem. Za to su najpre talentovani Blizanci, Strelčevi i osobe koje imaju izraženo 3 polje – polje komunikacije.

Postoje neki narodi koji u startu uče po 3 svetska jezika kao maternja. Jevreji su poznati po tome. I oni su, osim što znaju minimum 3 svetska jezika samim tim i dobri trgovci jer se lako sporazumeju. To im je automatski olakšica koja im otvarata vrata u svet.

Kako god, engleski je obavezan širom sveta i to se nije dogodilo slučajno. 9. Polje u karti Velike Britanije počinje na  2 stepenu Blizanaca što govori da se ovaj jezik proširio i na ostale delove sveta. A pošto se radi o 2. Stepenu koji uvek predstavlja nešto moćno, onda ne čudi što je engleski jezik zauzeo mesto No.1. Naravno, treba spomenuti i Merkur (komunikacija, jezici) u znaku Strelca (ceo svet, proširiti se) u trećem polju Velike Britanije koji je podržao celu priču.

Mnogi kažu da je italijanski jezik najlakši za učenje. Kako i ne bi kada je Italija nastala u znaku Blizanca znaku koji označava jezik, razgovor i brbljivost čime su Italijani poznati.

Evo baš i naš teniser Novak Đoković je rođen u znaku Blizanaca i on neprestano uči nove jezike i dopunje svoje znanje jer ima prirodan talenat za jezike i to mu ide od ruke, pa se, u zavisnosti u kojoj zemlji osvaja turnire, zahvaljuje i drži govore na jeziku domaćina.

A kakvi su se aspekti pronašli u kartama svetskih poliglota? Pogledajmo zajedno.

Prvi primer je karta Poljskog Tv voditelja.

Kao i sve osobe koje rade u televiziji i on je predstavjen znakom Strelca (televizija) jer mu je podznak u ovom znaku. Ovaj isti znak ukazuje i na strane kulture i inostranstvo a samim tim i na znanje stranog jezika. Jupiter, vladar Ascendenta je položen u 9 polje – ponovo polje inostranstva, jezika i visokog obrazovanja a njegov dispozitor je Merkur u Vodoljii koji mu je dao talenat da brzo uči i stiče nova saznanja. Naglašeno mu je i 3 polje (polje jezika i komunikacije) jer u njemu ima 3 planete. Govori španski, engleski, francuski, portugalski, italijanski, ruski, nemački, češki i guarani jezik.

Drugi primer je karta španskog pesnika, pisca i esejista. Prevodio je sa nemačkog, arapskog i ruskog a tečno je govorio nekoliko jezika.

Rođen je sa Ascendentom u znaku Ovna ali Mars, njegov vladar, se nalazi u znaku Strelca (inostranstvo, kontakti sa strancima i stranim kulturama) čiji je dispozitor Jupiter (strani) u Blizancima (jezici) u 3.polju (komunikacija, prevođenje, pisanje).

I još jedan primer. U pitanju je škotski poliglot i lingvista. Moga je tečno da govori  i piše na 44 jezika, a sa 20 jezika se služio bez problema.

Rođen je sa Ascendentom u znaku Škorpije dok mu se Pluton vladar Ascendenta nalazi u znaku Blizanaca (jezici) u 8 polju (nečega puno) i u konjunkciji je sa Mesecom koji je vladar 9 polja (inostranstvo, strani jezici). Mesec u astrologiji predstavlja tečnost a kada se kaže za nekoga da govori tečno (Mesec, Rak) onda se misli da taj jezik govori kao maternji (Rak, Mesec) a ovaj čovek je perfektno govorio 20 jezika. Treba istaći i da se u njegovoj natalnoj karti nalazi i Jupiter u svom sedištu, znaku Strelca (inostrantvo, strani jezici) ali i da ima Sunce (uspeh) u 9 polju – polju inostranstva i stranih jezika.

Ako ste primetili da neko u vašem okruženju ima talente za strane jezike trebalo bi da ga usmerite da se usavršava i da neprestano uči i širi svoja znanja jer kada često upotrebljavamo svoje moždane vijuge one sve bolje funkcionišu,tako da bi ih trebalo non stop trenirati. Mada ovo važe za sve bez obzira na talenat.

Da li vaše dete ima dar za jezike i da li može biti uspešan kao prevodilac možete saznati u razgovoru a vašim astrologom.

Kontakt možete ostvariti putem E-mail-a: astroregulus1@gmail.com,

mob. (Viber/WhatsApp) na +381649031191

Astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *