Šta je to što određuje našu sudbinu? Da li mi biram svoje zanimanje ili ono bira nas?

U skladu sa današnjim tranzitom Meseca u Škorpiji, evo jedne kratke priče o čoveku koji nije dovoljno poznat na našim prostorima, ali će njegov život i njegova profesija  biti sjajan primer iz kojeg se nešto može naučiti.

Reč o je čoveku poreklom iz Italije, koji je tokom 2. Svetskog rata bio pripadnik nacističkog otpora, suosnivač mreže otpora u Alžiru i jedan od glavnih vođa pokreta otpora u severnoj Africi. Nakon rata postao je neurohirurg a posle toga se bavio i politikom. Njegovo ime je José Aboulker.

Hirurgija je u astrologiji kao zanimanje predstavljeno znakom Škorpije, Plutonom i Marsom kao njenim vladarima i 8 poljem. 

Ovaj čovek je rođen sa Ascendentom u znaku Jarca što ne ukazuje na prvi pogled na njegovu profesiju. No, vladar Ascendenta, Saturn (on sam) se nalazi u 8. Polju (hirurgija).

O karijeri i poslu koji obavljamo govore još 6 polje (polja posla) i 10. Polje (polje karijere i uspeha). Jose ima u 6. Polju (polju posla) Plutona  (hirurgija), a njegovo 10. polje počinje na 2 (najmoćnijem stepenu) znaka Škorpije (hirurgija).

Naravno, ovakva postavka natalne karte mogla bi da ukaže i na profesionalnog ubicu (Škorpija) ali ovaj čovek voli da pomaže i brine o drugim ljudima, zato jer je rođen u znaku Riba (doktor, humanista).

Kako se vidi da je ovo neurohirurg, tj. da operiše lobanju, mozak, kičmenu moždinu ili nerve? Sve ovo nabrojano je u astrologiji predstavljeno znakom Vodolije i planetom Uran, a Joseovo 1. Polje se nastavlja u znaku Vodolije čiji je vladar Uran (mozak) u Ribama (doktor). Uran se nalazi na 2. Stepenu Riba što ukazuje da je on bio veliki stručnjak u ovoj oblasti.

Uran je planeta otpora, a na 2. Najmoćnijem stepenu morao je da mu donese vodeću ulogu pokreta otpora u severnoj Africi. Zanimljivo je da je ratovao baš na prostoru Afrike. Na to područje ga je odveo njegov Ascendent u Jarcu (Afrika) a u zemlju Alžir (muslimanska zemlja) vladar Ascendenta Saturn u 8. Polju (polje Škoprije – muslimanska zemlja).

Da li mi biramo profesiju ili profesija bira nas? Da li uopšte donosimo neke odluke u životu ili je sve zapisano u kodu natalne karte? Da li možemo nešto da promenimo i utičemo da popravimo kvalitet našeg života?  Ovaj neurohirurg je popravljao polupane lobanje i oštećeni mozak. Da li vi imate talenta za tako nešto?

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *