Imam čast da vam predstavim tekst učenice moje astro škole. Uživajte!

Čitajući o životima poznatih, sigurno ste više puta pomislili kako je njima lako jer su bogati, uspešni i slavni, da verovatno nemaju nikakvih problema u životu, poželeli ste da ste na njihovom mestu…. A da li je zaista tako i da li je stvarno tako lako i lepo biti bogat i slavan? Da li su slava i bogatstvo dovoljni da biste živeli srećan život Ili je to mač sa dve oštrice?

Sledi priča o životu pop dive Vitni Hjuston koja će dati odgovor na ovo pitanje.

VITNI ELIZABET HJUSTON bila je američka pop i glumica, manekenka i producent. Prema podacima iz Ginisove knjige rekorda bila je ženski izvođač sa najviše nagrada – 415 priznanja, uključujući 2 nagrade Emi, 6 Gremija, 30 nagrada Bilbord Mjuzik i 22 nagrade Amerikan Mjuzik. Prodala je preko 200 miliona albuma i singlova.

Filmski debi i glavna ženska uloga desila joj se 1992. godine u čuvenom filmu „Telohranitelj“ u kojem je igrala sa Kevinom Kostnerom, a singl iz tog filma „I will always love you“ postao je najprodavaniji singl ženskog izvođača u istoriji, dok je film samo u Americi  zaradio 121 milion dolara.

Vitni Hjuston postala je prva crnkinja čiji se spot prikazivao na MTV-u i to za pesmu “ How will I know“. A kada se pojavila u magazinu „Seventeen“ postala je prva afroamerikanka koja je bila na naslovnici tog časopisa, a time i najtraženija tinejdžerka u modnim krugovima.

O njenoj brlijantnoj karijeri moglo bi mnogo da se piše i da se nabrajaju dostignuća, ali ono što je isto tako privlačilo ogromnu pažnju javnosti jeste njen turbulentan privatni život, koji su obeležili problemi sa narkoticima i buran brak sa Bobijem Braunom, da bi razočarana tragično preminula 11.02.2012. godine u 48.godini života.

Vitni Hjuston rođena je 09.08.1963. godine u Njuarku (Newark) u 20.55, u Nju Džerziju. Njen Ascendent u Ribama pokazuje nam  da se bavila umetnošću, pre svega muzikom, da je bila religiozna ( rasla u takvoj porodici),  čak je pevala  i u crkvenom horu, a mnogi su govorili da joj je Bog dao dar za pevanje, a sve su to odlike znaka Riba. Ovim znakom predstavljeni su i opijati, droge, koje su uništile njen život, a 8. stepen njenog Ascendenta – stepen Škorpije, kojim je predstavljena smrt, govori o njenoj tragičnoj sudbini  – smrt zbog prekomerne upotrebe droga. To nam pokazuje i njeno VIII polje, ali idemo redom…

Sve osobe rođene u znaku Lava žive za slavu i svetlost pozornice i sa jednom nestvarnom magnetičnošću privlače sve ljude oko sebe. U ovom znaku je Sunce u svom sedištu i veoma je jako, pa su zbog toga svi Lavovi posebni i samouvereni u onome što rade. Sunce Vitni Hjuston se nalazi u VI polju – polju posla i nesumnjivo predstavlja uspeh u poslu, a kod Vitni je to dodatno ojačano jer joj ovo i počinje u Lavu, znaku koji predstavlja sam uspeh. VI polje počinje na 3. stepenu  – stepenu Blizanaca, koji između ostalog pokazuje da  osoba može da obavlja više poslova (nešto duplo) pa se Vitni bavila muzikom, ali i filmom, bila je producent, ali je i glumila, a znakom Lava je predstavljena i gluma, što govori da je ona bila prirodno talentovana i za ovu umetnost.

X polje – polje uspeha i karijere, društvenog položaja, statusa, koje govori u čemu smo to najbolji,  je u Strelcu, znaku koji znači prosperitet i ekspanziju svetskih razmera a a njegov vladar Jupiter, koji je inače i suvladar njenog Ascendenta u Ribama, je na 19 stepenu, to je stepen Vage – muzika i pevanje, i to na vrhu II polja – polje Bika (pevanje) i  u konjunkciji sa Mesecom koji je na 17. stepenu (stepen Lava -uspeh) vladarem njenog V polja – polje uspeha i glume, na 9. stepenu – stepen Strelca. Dakle, ova konjunkcija Jupitera i Meseca, pokazuje ogroman uspeh, svetsku slavu koju je Vitni stekla zahvaljujući, pre svega, svom raskošnom glasu i dobroj glumi. Isto tako, ova povezanost vladara polja karijere i vladara polja uspeha, na vrhu II polja (novac, zarada) dokaz je i ogromnog bogatstva koje je stekla tokom svoje sjajne karijere, pa je tako  zauzela je osmo mesto na Forbsovoj listi najplaćenijih ljudi u svetu zabave, treće mestu najbogatijih afroameričkih glumaca i treće mesto najbogatijih žena, odmah iza Opre Vinfri i Barbare Strejsend.

 

Potom, ova konjunkcija govori i o velikom uticaju Vitnine majke na njenu karijeru, jer Mesec predstavlja i našu majku.

Kažu da je bila stroga i da je vršila veliki pritisak na Vitni.  Naime, majka Vitni Hjuston, Sisi Hjuston bila je gospel pevačica,  naučila je Vitni kako da peva,  naučila ju je „zanat“,  uticala je na njen glas, učenje. Vitni jeste bila bliža ocu, ali majka ju je naučila svemu što zna. Još kao devojčica išla je sa majkom u studija gde je majka snimala pesme, a ubrzo je počela i zajedno sa njom  da nastupa. O velikom uspehu svedoči i trigon Sunca (u polju posla) i Meseca (vladara polja uspeha), kao i trigon Sunca i Jupitera (vladara polja karijere). A trigon između Venere ( u VI polju posla) i Meseca govori ne samo o velikom uspehu u muzici, već i o velikoj emotivnosti koju je iskazivala kroz svoje pesme. Bila je poznavalac ljudske duše, pevala je, kako je i sama rekla u jedno intevjuu, srcem i dušom, jer Mesec predstavlja i našu dušu i emocije.  I zaista, svakoj pesmi dala je neki svoj lični pečat.

 

Na dodeli Solu Trejn nagrada 1989. godine upoznala je R&B pevača Bobija Brauna, za koga se udala 18.07.1992. godine. Mnogi tvrde da je od tog trenutka krenuo njen put u sunovrat. U martu 1993. godine rodila je ćerku Bobi Kristinu Braun. Ako pogledamo Vitnino VII polje, to je polje bračnog partnera, videćemo da je kod Vitni ono u Devici na 8. stepenu (Škorpija – jaka osećanja, strast, prevare, ljubomora, manipulacije), a da je vladar Merkur na 10. stepenu ( stepen Jarca -poteškoće) na samom vrhu tog polja u gotovo egzaktnoj konjunkciji sa Plutonom (planeta strasti i seksa, ali i ljubomore, prevara…), a tu je i Mars (planeta svađa i sukoba) na 8. stepenu (stepen Škorpije – strast, prevare, sukobi, analogno Plutonu) u Vagi (bračni odnosi).

Sve ovo znači da između Vitni i Brauna, u početku  jeste bilo ljubavi, strasti, odanosti i poverenja, a što pokazuje i sekstil Neptuna i Merkura (vladara Asc i vladara VII polja), aspekt koji ukazuje na slaganje, ali nažalost, ubrzo su proradile i loše strane ovih planeta. Vitni je priznala da su neslaganja sa suprugom kulminirala tokom snimanja filma „Telohranitelj“. Ređale su se žestoke svađe, ali i fizički obračuni, kojima je doprineo Mars (agresija, svađa) u polju braka.  A nakon toga su počele da se nižu i brojne prevare od strane Brauna. Vitni ga je nekoliko puta prijavljivala policiji tvrdeći da ju je tukao, ali mu se opet vraćala, govoreći da ne može bez njega. Njihov brak bio je tema tabloida, koji su pisali o skandalima, nekontrolisanoj upotrebi droga i alkohola i njihovim zdravstvenim problemima.

Razveli su se 2007. godine, što nam pokazuje Uran na vrhu samog VII polja, planeta koja između ostalog označava razvod. Vitni je dobila starateljstvo nad ćerkom.

 

Inače, Merkur na vrhu njenog VII polja govori nam još jednu stvar iz Vitninog života. Naime, VII polje je i polje sudskih postupaka, a njegov vladar Merkur je vladar i njenog IV polja, koje u ženskom horoskopu predstavlja oca, pa je tako Vitnin otac podneo tužbu protiv nje, tražeći odštetu od 100 miliona dolara zbog bola i zapostavljanja ( kako se može naći podatak), pri tom zaboravljajući da ga je Vitni i zaposlila, jer on je vodio njene finansije. Tog trenutka Vitni je izgubila poverenje u njega, za nju to je bila izdaja, a to nam takođe, pokazuje opozicija njenog Ascedenta i Merkura.

 

Kao što je već spomenuto u tekstu ,Vitnin Ascendent u Ribama govori i da je imala problem sa zavisnošću od narkotika. Ta borba trajala je više od 15 godina, nekoliko puta išla je na rehabilitaciju, pravila pauze u karijeri i naravno, da je sve to uticalo mnogo loše na njen život i karijeru, kao i zdravlje, pa je tako usledio veliki gubitak u kilaži…Kvadrat Neptuna (vladar Ascendenta u VIII polju) sa Suncem i Venerom iz VI polja, a ovo polje je i polje zdravlja, pokazuje koliko se konzumiranje droga loše odrazilo na njeno telo, njen glas, njenu karijeru, jer Sunce je uspeh, a Venerom je predstavljeno grlo, glasne žice. Vitni je i sama nekoliko puta priznala da je pila alkohol i uzimala kokain, tablete i da je pušila marihuana, a često se drogirala zajedno sa suprugom. U početku nije ni shvatala da ima problem, a kada je shvatila bilo je kasno, jer droga je postala njena potreba.

Njen poslednji nastup desio se 09.02.2012. godine u Holivudu kada je sa Keli Prajs otpevala pesmu „Jesus loves me“ na zabavi koja se održavala povodom predstojeće dodele Gremi nagrada. Dva dana kasnije, 11.02.2012. godine pronađena je mrtva u svom apartmanu u hotelu „Beverli Hils.“ Pronađena je u kadi u besvesnom stanju, a hitna pomoć mogla je da konstatuje samo smrt. Kasnije je objavljeno da je smrt nastala usled utapanja, koje su izazvali srčani problemi i upotreba kokaina, i da je u krvi pronađena velika doza narkotika i lekova.

 

Kako se njena smrt vidi u natalnoj karti?

VIII polje je polje smrti i smrtne opasnosti, a kod Vitni ono počinje na 24 stepenu, a to je stepen Riba – koje predstavlja drogu i lekove, ali opisuje i hotel, kao i kadu, a vladar Ascendenta Neptun u VIII polju je na 12 stepenu, opet stepen Riba (hotel, kada, droga), u Škorpiji koja predstavlja smrt. Dakle, smrt u hotelskoj sobi u kadi, usled prevelike doze narkotika i lekova.

Planeta Saturn u XII polju, koje je i polje naših strahova i slabosti, u opozciji sa Suncem (život) je pokazatelj tuge, patnje koju  je Vitni proživljavala i on pokazuje da više nije mogla da podnese teret slave, da ju je slava iscrpela. I sama je rekla u jednom intervjuu da uspeh ne menja, već slava, a da slava i novac ne donose sreću, već sreću treba naći u sebi. Najveće razočaranje za nju bilo je to što je izdala Boga, jer je imala Božiji dar, a ona nije brinula o svom glasu i svom telu, kako su rekli neki od njenih saradnika u filmu o Vitninom životu pod nazivom „Jesam li to ja.“

O tome nam govori i Hiron u Vitnonom I polju. U astrološkim tekstovima ističe se da osobe koje imaju Hiron ( tačka našeg bola i isceljenja) na ovoj poziciji imaju problem da nađu sebe, i zato je Vitni često imala tu rečenicu:“Jesam li ovo ja“.  Takođe, ističe se, da su osobe ovakvim Hironom same sebi najveći neprijatelji, a nažalost, tako je i bilo kod Vitni.

Ali, Hiron je u Ribama (muzika) u  trigonu sa Neptunom (vladar Asc) što pokazuje inspiraciju koju je imala u muzici i da je kroz muziku pokušala da se izleči, da nađe spas. Otud toliko emotivnosti u njenim pesmama.

 

XII polje je i polje humanitarnih organizacija, pomoći,  pa je tako Vitni osnovala fondaciju za decu, koja je prikupljala novac za pomoć deci širom sveta. Njeno XII polje počinje na 3. stepenu – Blizanaci, a ovim znakom predstavljena su deca. A planeta Saturn u XII polju pokazuje da je pomagala fondu za obrazovanje Afroamerikanaca, jer ovom planetom predstavljeni su crnci. Inače, njen Ascedent u Ribama takođe govori o osobi koja voli da pomaže drugima.

 

XI polje je i polje političkih stranaka, a pošto je kod Vitni u Jarcu, to nam govori o podršci koju je dala Nelsonu Mendeli, koji je bio predsednik Južnoafričke Republike i čuveni borac protiv aparthejda, jer znak Jarca i planeta Saturn, predstavlja sve afričke zemlje, kao i crnce.

 

Vitni Hjuston ostaće upamćena kao pop kraljica koja je pomerila granice na svetskoj muzičkoj sceni, njene pesme i  muzika ostaće večni što pokazuje sekstil Saturna, planete dugovečnosti, dugotrajnosti i Jupitera, vladara njenog polja karijere (X polje) i suvladara njenog Ascendenta.

 

Dakle, ova priča o životu Vitni Hjuston daje nam odgovor na pitanje postavljeno na početku ovog teksta, da svetska slava i ogromno bogatstvo nisu garancija za dug i srećan život, jer sreću prvo treba naći u sebi, kako je govorila Vitni.

 

O životu Vitni Hjuston snimljen je film koji je 2018. godine prikazan na Kanskom festivalu.

 

Sanela Stevanović

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *