U Rumuniji se, u decembru 1989. godine, odigrala krvava bitka koja je dovela do pada jednog od najrepresivnijih komunističkih režima u Evropi  i verovatno najsvirepijeg diktatora tog vremena – Nikolaja Čaušeskog.

Kada proučimo istoriju, možemo da primetimo i da su drugi vladari tog doba bili, na ovaj ili onaj način, diktatori. Staljin je poslao milione u Sibir, a u Jugoslaviji su politički disidenti i izdajnici završavali na Golom otoku, dok je Čaušesku, imajući na koga da se ugleda, primenjivao slične i surove metode.

A onda, 25. Decembra 1989 godine, na Božić po Gregorijanskom kalendaru, već pobunjeni narod se dočepao Nikolaja Čaušeskog i njegove supruge, gde mu je preki vojni sud presudio za počinjenje zločine i po kratkom postupku je pogubljen pred streljačkim vodom.

To je bio kraj jedne višegodišnje diktature.

I nije to jedini vladar neke zemlje koji je završio nasilnom smrću. Od Cezara, pa preko Linkolna, Kenedija, do Ulofa Palme, Indire Gandi pa Aleksandra Karađođevića i Aleksandra Obrenovića….Svi oni su prolili svoju krv i ceh platili svojom glavom. I u karti svakog od njih se videlo ko im je presudio,  a svoju priču priča i natalna karta Nikolaja Čaušeskog.

Kao što obično biva, svi ti vladari u jednom trenutku, izgube pojam sa stavarnošću. Okruže se ljudima koji im stvaraju lažnu sliku nego što jeste  i koji im govore sve ono što ovi žele da čuju, dok nezadovoljstvo naroda sve više tinja. Oni vladari koji su mudri i osluškuju narod, kao što je to radio knez Miloš Obrenović, znaju dobro lekciju da jednu državu čini narod, a ne predsednik. Zato, položaj Meseca u natalnoj karti presednika, kraljeva i vladara, može da ukaže kako ga narod doživljava.

U karti Nikolaja Čaušeskog sve ukazuje na visoku inteligenciju jer je reč o osobi koja je rođena u znaku Vodolije i podznakom u Blizancima. Upravo znak Vodolije i predstavlja komunizam koji je bio popularan u 20.veku jer je njegov princip da svi ljudi budu jednaki, što se poklapa po Vodolijskim stavovima. Ali, ako je Čaušesku bio vanredno inteligentan, šta je pošlo po zlu?

Kao prvo, u natalnoj karti, Nikolaja Čaušeskog, Sunce, koje predstavlja planetu vlasti se nalazi u opoziciji sa Saturnom što nagoveštava nagli prekid vladavine. Saturn, koji je vladar njegovog 8. Polja (polje smrti) govori da je njegova vladavina prekinuta naglo zbog smrti. To je nepovoljan aspekt koji može da donese dugu vladavinu ali i strmoglav kraj.

Potom, vladar Ascendenta Nikolaja Čaušeskog jer Merkur položen u 8. Polju (polje smrti) u znaku Jarca na 23 stepenu (najmilitantniji stepen) što je prouzrokovalo tako ružan kraj i prolivenu krv. Zanimljivo da su mu vojnici na kraju i presudili, što je upravo uticaj tog 23. Stepena Jarca (po mišljenju nekih astrologa, upravo na ovom stepenu se može nalaziti egzaltacija Marsa a ne na 28 stepenu, kako se misli).

Potom, Čaušesku u svom 1. Polju (on sam) ima Plutona (smrt) u znaku Raka (narod) što može da ukaže da će mu narod jednog dana i presuditi. A to potvrđuje još Mesec (narod) u znaku Škorpije (smrt) kao i 4. polje (polje Raka – narod) na 22 stepenu (ubiti, biti ubijen). Sve je u njegovoj karti ukazivalo na nasilan kraj.

A šta je drugo mogao da očekuje jedan tiranin koji je uživao u luksuzu dok je njegov narod patio?

Svi oni koji imaju izražen znak Jarca, a u ovom znaku se nalazio vladar Ascendenta Nikolaja Čaušeskog, mogu da pokažu svoju tešku narav i sadistički pristup. Znak Jarca ukazuje i na mere štednje koje je rumunski predsednik nametnuo svom narodu bez da je trepnuo.

Pogrešan uticaj njegove supruge je takođe očigledan. Ona je odigrala veliku ulogu u tome da mu nametne jednu potpuno drugačiju stvarnost jer je njegov vladar 7 polja koji opisuje suprugu – Jupiter, položen u 12. Polje (greška, iluzija) što je ukazivalo da je ona imala pretereno dobro i pozitivno mišljenje, ne dozvoljavajući suprugu da sagleda pravu istinu i stanje nacije.

Pošto mu je 7. polje koje opisuje suprugu, položeno na 20 stepenu (stepen Škorpije – ubistvo) i ona je ubijena zajedno sa njim tokom poslednjeg dana revolucije, na Božić 1989. godine (Rumunija je pravoslavna zemlja koja slavi Božić po gregorijanskom kalendaru).

I 10. polje Nikolaja Čaušeskog, koje opisuje karijeru i vladavinu počinje u znaku Vodolije što ukazuje na revoluciju i to na 22. Stepenu (stepen koji ukazuje na biti ubijen) u kojoj on gubi glavu.

Nakon krvavog Božića u Rumuniji ništa više nije bilo isto ili nam se samo čini.

Palate su ostale na svom mestu, zlatne pločice takođe ali i zabrinutost na licima rumunskih građana koji ni dan danas ne žive sjajno.

Zainteresovani za tumačenje natalne karte mogu me kontaktirati putem telefona (Viber&Whatsapp): +381649031191, Skype:ana.rakovic1 ili na E-mail:astroregulus1@gmail.com

Vaš astrolog,

Ana Raković

https://www.youtube.com/watch?v=80LHIHrHiBA

2 Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *