Misterije su oduvek privlačile pažnju ljudi. Postoje na desetine onih koje ni dan danas nisu rešene, one na koje ni nauka nema odgovore a ponekad se graniče sa ludošću jer izgledaju potpuno neverovatne. Ponekad se ne mogu naučno potvrditi ali se ne mogu  ni demantovati. Čak i kada sami počnete da istražujete i kada vam sve postane tako opipljivo i logično, svaka mala avantura nas dovodi do zaključka – da mi, ljudi, ne znamo skoro ništa.

I dan danas ostaju nerešene zagonetke – Da li je Atlantida postojala? Da li je Eldorado samo još jedan mit? Kako su čuvene Maje sastavile veliki kalendar i zašto je njihova civilizacija uništena? Ko je gradio Stounhendž i sa kojom namerom? Ko je napravio egipatske piramide i sa kojom svrhom? Da li planinu Rtanj stvarno posećuju vanzemaljci i zašto?

Jedan čovek sa Balkana je igrom slučajnosti došao do zanimljivih otkrića i svetsku engimu prebacio na naše prostore. Semir Osmanagić je istraživao brda iznad Visokog u Bosni i Hercegovini i došao do saznanja da su one veštačke tvorevine, tj. da ih je, nekada davno, napravio čovek sa nekim ciljem. Hiljade i hiljade godina su prošle od tada. Piramide su zarasle i prekrivene debelim slojem zemlje tako da se njihova konstrukcija danas samo naslućuje. Ali, kada se ode na brdo iznad Visokog, stavarno se mogu uočiti betonski blokovi od kojih je , kako tvrdi Semir Osmanagić, napravljena piramida. Nedaleko odatle su otkriveni i tuneli, za koje se pretpostavlja da vode direktno ispod samih građevina, a koji povoljno utiču na zdravlje ljudi kad se boravi u njima.

 “Dokazali smo da su piramide ogromne energetske mašine, a njihova energija koristi se za komunikaciju, zaštitu ljudskog zdravlja, unapređivanje molekularne strukture vode i hrane, te podizanje imuniteta.”  – rekao je Semir.

A poseta svetskog reketa broj 1, našeg Novaka Đokovića piramidama i tunelima u Visokom, još više je zagolicala pažnju javnosti. “Ako je Nole posetio Visoko, to znači da stvarno nešto postoji tu.” – pomislićete. Još čudnije je je i da je Nole pre nekoliko dana ponovo bio na istom mestu a ovog puta sa svojom suprugom.

I ja sam nedavno posetila ovaj kraj. A da li zbog povoljnih aspekata tog dana ili zbog puke slučajnosti (a slučajnosti ne postoje jer se sve događa sa razlogom) srela sam i upoznala prometera ove priče – Semira Osmanagića. Na moju konstataciju da sam pogledala sve njegove snimke na youtube on me je u šali pitao – “Pogledala si svih 1752 snimka?”

Šarmantan, oštrouman i rečit sagovornik izašao je u susret još jednom  neobičnom gostu davši svoj datum i vreme rođenja za astrološku analizu. Ovo je njegova natalna karta.

Semir Osmanagić, 1.6.1960, 5:10 AM, Zenica

Rođen je kao dupli Blizanac i sa Merkurom na Ascendentu što odmah govori da je to osoba koje ja jako inteligentna i rečita, osoba koja poseduje mnoštvo informacija ali u isto vreme ima sposobnost da svoje znanje prenese kroz emisije, razna gostovanja i intervjue. Ako pogledate njegove video prezentcije na Youtube shvatićete da je Semir briljantan govornik koji ni jednog trenutka ne sumnja u ono što priča. On sa tolikim zanosom izlaže svoja zapažanja i otkrića da je prosto nemoguće ne saslušati ga do kraja. To je dar znaka Blizanaca. Takođe i svi pisci imaju izražen ovaj znak, pa ne čudi što je Semir Osmanagić napisao i nekoliko knjiga na slične teme.

Zanimljivo je i da je Novak Đoković u horoskopu Blizanac zbog čega se njih dvojica našli u sličnoj priči u kojoj se odlično razumeju.

Ali šta to što opisuje piramide u astrologiji?

Piramide su u astrologiji predstavljene znakom Ovna ili planetom Mars a Semir u svojoj natalnoj karti ima veoma izraženog Marsa, u svom sedištu u znaku Ovna u 11. natalnom polju – polju Vodolije koje opisuje otkrića. Njegov Mars (piramida) se nalazi u trigonu sa Uranom (otkriće) ali je u isto vreme i u kvadratu sa Saturnom (osporavanje) u Jarcu zbog čega ga neki kritikuju i osporavaju njegovu tvrdnju. Da se Mars koji opisuje piramide našao u njegovom 12 polju (polju iluzija i tajni) priča bi otišla nekim drugim tokom, a ovako, saznajemo da je istina tu, samo neki ne žele da je vide.

Treba istaći i da se Semirov Ascendent nalazi na 25 stepenu (stepen Ovna – piramide) zbog čega ne čudi što se posvetio tome da otkrije neotkriveno.

Ova priča dobija kritike. Dobija pohvale. A sigurno izaziva pažnju.

Ako pogledamo i Semirovo 10 polje (polje karijere) vidimo da ono počinje u znaku Vodolije a baš ovaj znak predstavlja nova otkrića i dostignuća u određenim oblastima. O tome da je Semir istraživač potvruđuje i njegovo 6. Polje (posao) koji se nalazi na 13 stepenu Škorpije što prevedeno na astrološki jezik znači – tuneli piramida a sve, jako blizu stepena egzaltacije Urana (11. Stepen Škorpije) koji mu još jednom donosi jak istraživački duh.

 Znak Škorpije predstavlja same tunele koji se nalaze u blizini ovih piramida  zbog čega im istraživač poklanja dosta pažnje i promoviše ih kao lekovite i blagotvorne za ljude jer negativni joni u tunelima onesposobljavaju sve mikrobe i viruse. I stvarno, kada pogledamo položaj Plutona (tuneli) iz njegove natalne karte vidimo da se on nalazi u sekstilu sa Neptunom (lek) i trigonu sa Jupiterom (blagotvorno dejstvo) zbog čega deluju pozitivno na ljudsko zdravlje.

 Nažalost, Semira najviše osporavaju mnogi jer on ima i veoma jakog Saturna (osporavanje, blokiranje, odbijanje) u Jarcu , u svom sedištu u natalnoj karti zbog čega će on stalno imati kritike na račun onog što radi i predstavlja a tome doprinosi i Kiron na 2.stepenu Riba u 10. Polju.

A, vi…Za vas bi bilo najbolje da celu ovu priču proverite sami. Ako verujte, čuda se događaju. A istina je uvek negde tamo.

Zainteresovani za tumačenje ličnog horoskopa mogu me potražiti putem E-mail-a na: astroregulus1@hotmail.com, na mob. (Vibe&WhatsApp) na +381649031191 ili Skype:ana.rakovic1

Dobro došli.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *