Postoje neke teme koje vas ne zanimaju previše jer se tu uglavnom radi o nečemu što ne razumete dovoljno. Ipak, ova oblast je svima dovoljno poznata i upravo može pomoći, posebno mladima, da shvate svoje životne mogućnosti i potencijale koje im leže u natalnim kartama. Postoje bolji i lošiji horoskopi. Neke osobe su višestruko talentovane a druge su odlične u određenim oblastima a lošije u trećim. Ta razlika se najpre primeti tokom osnovnog školovanja. Upravo na tom mestu, svi mi učimo iste stvari a tu ipak primećujemo da nam neki predmeti  više leže, a neki manje.

U astrologiji matemetika je opisana znakom Jarca, srpski jezik i književnost znakom Blizanaca, istorija je takođe opisana znakom Jarca, geografija znakom Strelca, biologija je predstavljena znakom Bika a hemija je Devicom.

Danas ćemo se zadržati na času hemije.

Da, da..znam da je nekima ovo bio najneomiljeniji predmet tokom školovanja. Moram da vam priznam da je bio i meni. Ipak, neke osnove smo morali naučiti i svi se dobro sećamo tablice periodnog sistema elemenata, čiji je otac je bio ruski naučnik Dimitrij Mendeljejev.

Upravo se znak Device bavi svime onim što je jako sitno, ponekad i nevidljivo golom oku. A oni koji sve razlažu na najmanje pojedinosti u svom poslu su takođe predstavljeni ovim znakom.

Logično je da mi hemiju povezujemo za naučnike, tj. hemičare koji rade u nekakvim laboratorijima i vrše oglede. U tu sliku spadaju i farmaceuti koji su, takođe u astrologiji predstavljeni ovim znakom, znakom Device. A oni koji prave određene lekove (Devica) to rade da bi izlečili bolesti (Ribe), pa se ova naučna disciplina često vezuje i za medicinu (Ribe). Upravo u ovim oblastima je Rusija godinama vodeća sila. Njihovi lekari, farmaceuti i hemičari su jedni od najboljih u svetu, pa ne čudi što je njihov čovek izumeo nešto ovako briljantno.

A kako se to vidi u njegovom horoskopu?

 

On je rođen u inovantnom znaku Vodolije i sa Ascendentom u Devici. Upravo sam Ascendent nam ponekad odredi sudbinu i povede nas u život sa glavnim motivom – šta mi to treba da radimo i čime da se bavimo. Zato, kada je neko rođen sa Ascendentom u znaku Device, to upravo govori da ta osoba može imati talenta u svemu što ima veze sa hemijom. Potom, vladar Ascendenta, planeta Merkur je položena u 6. kuću – prirodno kuću Device, što još više označava njegovu opsednutost ovom naukom, anlizom, rasščlanjivanju i urednošću. Prvo je on to sve lepo poslagao u svojoj glavi, da bi mu bilo logično a onda nam svoje zamisli predstavio putem čuvene tablice Sistema elemenata. I samo Sunce, planeta uspeha, u šestoj kući (Devica) ukazuje na uspeh u ovoj oblasti. A osim egzaltiranog Merkura i Sunca, u tom polju Dimitrij Mendeljejev ima i planetu inovacija i pionirstva Urana, ali i planetu Mesec. Sve te planete su mu smeštene u znaku Vodolije koji je poznat kao znak koji ima savremene ideje, teži ka usavršavanju i inovacijama. Ovaj znak je možda do sada dao najveći broj naučnika iz raznih disciplina. A sa ovakvim spojem znaka, podznaka i ostalih planeta, Dimitrij nije mogao ništa manje. Ljubav i posvećenost onome što radi dovelo je do toga da on pomeri granice u oblasti hemije obezbedivši da njegovo ime bude svetski poznato. A tu činjenicu ne može izbrisati ni jedan rat ni svetski sukob.

Kako bilo, Dimitrij Mendeljejev je bio genije u svojoj oblasti a da bi vaše dete krenulo njegovim stopama mora naučiti osnove periodnog Sistema i oznake za hemijske elemente. “Au, kako to zlato lepo sija” može vam pomoći da zapamtite hemijsku oznaku za zlato. Tako je mene učila moja nastavnica Ranka u Osnovnoj školi.

Svog astrologa možete uvek kontaktirati za konsultacije vezane za vašu decu i dobiti zdrave smernice koje će vam pomoći da pronađete pravi put i napravite valjane izbore.

Ukoliko se odlučite da to budem ja, možete me kontaktirati putem E-mail-a na: astroregulus1@gmail.com, Skype:ana.rakovic1 ili mob. (Viber, WhatsApp, Telegram) na +381649031191

Dobro došli!

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *