Astrolog se ne bavi samo natalnim kartama pojedinaca, već i događajima koji nas mogu zadesiti ali i onima koji su obeležili našu prošlost. Na ovim poslednjim se uči i usavršava. Ušli smo u doba Vodolije koji osim nove tehnologije, vešetačke inteligencije donosi i usavršavanje aerodinamike i nuklearne tehnologije i naoružanja.Tek smo na prvoj stepenici ovog doba, ne sluteći šta očekuje naše pretke za nekih 100, 200 godina. Ipak, velika znanja mogu da donesu i velika uništenja. Jedno takvo se dogodilo 26.4.1986 godine, u 1.23 AM,u Černobilju, u današnjoj Ukrajini. Priložena karta je karta tog trenutka. 


Posmatramo je od Ascendenta koji uvek daje najviše odgovora. Ascendent ovog trenutka je u znaku Strelca, znaku za koji često povezuju kao najsrećniji, ali ovaj znak može da govori i o proširenju nečega, poput proširenju eksplozije i proširenju radioaktivnih čestica i oblaka koji se kroz dan, dva nadvio nad celom Evropom, ali i celim svetom. Vladar Ascendenta Jupiter se nalazi u znaku Riba (nevidljivi smrtonosni uticaj) što je rezultiralo da se štetne materije (Neptun) nevidljivo prošire svuda oko nas (Ribe – nevidljivo) i da zdrastveno ugroze milione ljudi širom sveta (Ribe – bolest). Jupiter se nalazi na 14 stepenu Riba (15. stepen Riba – egzaltacija Plutona – smrt) što još više ukazuje koliko je ovaj događaj bio smrtonosan i koliko je života odneo.

Vratimo se sada na sam Ascendent. On počinje na 22. stepenu Strelca. Ovaj stepen je u astrologiji poznat kao stepen smrti, kao stepen ubistva ili ubijenog. Ukazuje i da nešto može biti smrtno opasno! A na samom Ascendentu, egzaktno, nalazi se vladar Vodolije, Uran na 22 stepenu!!!

Uran planeta koja simboliše elektrane, eksplozije i nuklearke na 22 stepenu je proradio na najgori mogući način uz eksploziju čije su posledice i dan danas vidljive.

I suvladar 1 polja, Saturn na 8 stepenu Strelca u 12 polju govori o dugoročnim smrtnim posledicama.
A i Neptun i egzaltirani Mars u Jarcu u 1. polju govori da je ovo slučaj koji je na kraju vojska morala da rešava ali i koliko je žrtve bilo potrebno da bi se ublažile posledice ove eksplozije.
Kada je događaj u pitanju posmatra se i Mesec. On ukazuje narod, obične ljude, kao i da li će oni imati nekakve posledice kroz ovaj događaj. Mesec se u ovom slučaju nalazi na 24 stepenu (stepen Riba – bolest) znaka Škorpija (smrtna bolest) u 11 polju (polje Vodolije – od zračenja).
Nažalost, ni u budućnosti nikako nam ne garantuje da se ovakvi događaji ne mogu dogoditi. Da li je ljudska greška glavni faktor neke katastrofe? I da li možemo da verujemo mašinama? Računarima? Pametnim telefonima? Sve modernijoj tehnologiji kojom smo okruženi? Da li nas očekuje budućnost iz filma „Terminator“ ili neka slična? I da li možemo šta da promenimo zarad naše planete i našeg opstanka?

Ukoliko ste zainteresovani za analizu vaše natalne karte, uvek ste dobro došli!

2 Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *