Pred vama je spisak najznačajnijih aspekata za maj mesec. Uzmite u obzir da mnogi aspekti deluju nekoliko dana ranije i kasnije od egzaktnog susreta.

Kako se upotrebljva ovaj kalendar?

Ako imate nešto u planu određenog datuma, npr.12. maja, pogledajte u kalendaru tranzite za taj dan i pročitajte da li postoje nekakve poteškoće vezane za vaše planove. Ako postoje, radi uspešnosti vašeg plana, najbolje bi bilo da ga odložite ili da se pripremite na plan B.

Svi aspekti deluju na SVE, bez obzira koji ste znak, podznak i gde su vam lične planete!

 

01 MAJ – SUNCE KONJUNKCIJA MERKUR (11) – Iako je praznik ovaj dan možete biti radno aktivni i zauzeti sa nekim obavezama. Na to ukazuje i tranztni Mesec u Devici koji nam donosi poslovnu aktivaciju. Ono što je dobro je da ovaj dan možete provesti sa kolegama sa posla, razgovarati o unapređenju poslovanja ili obaviti razgovor za novi posao. Svaki vid poslovnog usavršavanja, kraćih kurseva i poslovnih putovanja su sasvim izvesna. Takođe, ovaj dan možete iskoristiti kako bi obavili neke tekuće obaveze unutar svog doma, nešto završili, sredili ili očistili. U nekim zemljama, nezadovoljni radnici mogu štrajkovati i pokazati svoje nezadovoljstvo.

04 MAJ – VENERA KVADRAT NEPTUN (26) – Ovo je tranzit koji donosi tajnovitost, otkrivanje nekih tajni ili slučajno možete saznati nešto o voljenoj osobi što niste znali. Možete osetiti da ne držite stvari pod kontrolom. U nekim slučajevima, ovo je tranzit koji može doneti emotivno otrežnjenje kada sami budete otkrili nešto o čemu niste ni slutili. Svi oni koji su skloni tajnim aferama i vezama treba da povedu računa da ne budu otkriveni. Ovo je ujedno dan i kada nećete uspeti da sakrijete svoja osećanja. Sve će vam se ocrtavati na licu. Takođe, ovaj tranzit možete iskoristiti i za umetničko stvaralaštvo ili neki vid kreativnog posla gde je na prvom mestu važna estetika.

05 MAJ – VENERA SEKSTIL JUPITER (27) – Ovo je tranzit koji se možda više može osetiti dan ranije a donosi srećne okolnosti i pozitivnu energiju. Vaša osećanja mogu porasti do neslućenih visina, možete se zaljubiti, sresti sudbinski predodređenu osobu, odlično se provesti, potom, možete dobiti poklon, imati uspeha u igrama na sreću, skopiti posao, dobiti valjanu pomoć ili obećanje da će se nešto rešiti u vašu korist. Obavezno se aktivirajte i prihvatajte ponude za druženja jer ćete se provesti sjajno a možete i upoznati nekoga ko će ostaviti povoljan utisak na vas.

09 MAJ – SUNCE KONJUNKCIJA URAN (18) – Danas nas očekuje veoma nezgodan aspekt koji zbog prirode Urana možemo osetiti intezivnije dan, dva ranije. Muškarci mogu biti nervozni, nestrpljivi i skloni da neke mostove poruše i ostave ih za sobom. Upravo zato može doći do prekida nekih saradnji, odnosa, okretanje novog lista a neki mogu želeti da daju otkaz i promene poslovnu sredinu pa čak i posao kojim se bave. U emotivnim odnosima takođe muškarci mogu pokazati nezadovoljstvo. Upravo iz tog razloga oni mogu provoditi više vremena van kuće i u druženju sa prijateljima nego što će emotivnoj partnerki ukazivati pažnju. Što manje obaveza i odgovornosti oni će biti srećniji. Ovaj tranzit opisuje očeve u našim horoskopima, pa se mlade osobe mogu suočiti sa ocem koji od njih traži promenu u ponašanju i prekid svega onoga što oni smatraju lošim. A na poslu je najbolje da se sklonite sa puta svom direktoru, šefu ili nadređenoj osobi kako ne biste izvukli deblji kraj.

* Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova ovog teksta objavljenog na ovom web sajtu zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo ako se realizuje bez saglasnosti autora. U ovo se podrazumeva, pored ostalog, pravljenje screenshot-a i korišćenje teksta za snimanje sopstvenog video sadržaja.

12 MAJ – MERKUR SEKSTIL SATURN (6) – Tokom ovog dana nas očekuju dva aspekta. Ovaj donosi racionalnost u razmišljanju, logično shvatanje, staloženost, ozbiljno pristupanje problem i bilo kojoj polemici. Nećete se zaleteti pa da na prvu loptu prihvatite nešto novo već ćete želeti to nešto da isprobate, da vidite kako deluje u stvarnosti. Nemojte donositi sud na prečac a možda je najbolje da jedno putovanje odložite ako niste sigurni u njegov ishod. Možete kupiti nešto novo po sniženoj ceni. Kontakti sa starim prijateljima i obnova kontakata.

12 MAJ – MERKUR SEKSTIL VENERA (6) – Istog dana nas očekuje i ovaj aspekt koji ima pozitivnu konotaciju. Ukazuje na prijatne susrete, lepa dešavanja, razgovor koji će vam prijati i koji ćete biti u interesu da što više otegnete kako bi uživali u njemu. Prijaće vam vesti koje budete čuli, komplimente koje dobijate smatraćete na mestu i sve to će vam prijati. Ovaj tranzit može aktivirati flertove ali i zdrave simpatije prema pripadnicima suprotnog pola bez krajnje i skrivene namere. Sa prijateljima možete provesti fantastično vreme ili vam oni mogu mnogo pomoći u rešavanju jednog problema.

13 MAJ – VENERA TRIGON SATURN (6) – Ovo je tranzit koji donosi stabilnost u emotivnim vezama, osećanje pripadnosti i čežnju. Draga osoba vam može nedostajati. Takođe, tranzit može aktivirati uspomene i okrenuti vas prošlosti. To u nekim slučajevima može biti blogotvorno na vaš emotivni odnos jer ćete se podsetiti na ono što vas je povezalo na samom početku. Neke može očekivati susret ili kontakt sa osobom prema kojoj ste nekada davno gajili osećanja ili bili zaljubljeni. Starije osobe se mogu upustiti u tajnu ljubavnu vezu. Vraćanje duga. Dobitak ili pomoć preko starije osobe, babe ili dede.

15 MAJ – MARS TRIGON NEPTUN (27) – Muškarci bi trebalo da budu oprezni na poslu, prilikom rada ili rukovanjem oštrim predmetima. Osim njih i svi oni rođeni u znaku ili podznaku Ovna mogu biti nespretni i napraviti nekakav propust na svoju štetu. Ukoliko palite vatru, povedite računa da je ugasite kako ne bi zapošljavali vatrogasce bez preke potrebe. Građevinari bi trebalo da pripaze na greške, propuste i pogrešne proračune. Radovi oko krova. Medicinski radnici mogu imati posla više nego obično. Posetite fizijatra.

17 MAJ – JUPITER KVADRAT PLUTON (0) – U pitanju je aspekt između dva nebeska giganta i njegovo dejstvo će se osećati više meseci a ne samo danas. Ovaj tranzit može doneti halapljivost i nerealno velike prohteve i očekivanja. Pod uticajem ovog tranzita su moguća veća poskupljenja , osećaj da nikada nemamo dovoljno novca i da nismo dovoljno naplatili svoje usluge. Svi želimo više i više od onoga što imamo ali nije realno da to svi postignemo. Ovaj tranzit može doneti velike kredite i pozajmice ali i veće kreditne stope pa dobro promislite pre nego što se zaputite u banku. Takođe, nečije veliko bogatstvo nam može pasti u oči, pa gledajte da se ne hvalite previše ili ne ističete da ne bi sami sebe doveli u nepriličnu situaciju. Loša saradnja Zapada i Islamskih zemalja.

18 MAJ – SUNCE SEKSTIL NEPTUN (27) – Tranzit koji može da donese pomoć uticajne osobe. Ukoliko vam je potrebna pomoć u novcu, sada je pravi momenat da organizujete humanitarnu akciju jer će biti više nego uspešna. Uticajna osoba će imati sluha za probleme drugih i želeće da izađe u susret i pomogne. Kompozitori mogu biti plodonosni ili napraviti pesmu i melodiju koja može postati veliki hit.  Zaradu možete ostvariti ukoliko se bavite turizmom, umetnošću i medicinom.

20 MAJ – MARS OPOZICIJA PLUTON (0) –  Ovo je jako nezgodan aspekt i može da donese destruktivnu energiju i suprotstvljene strane koje žele da pobede i izdominiraju. Pošto je tranzitni Mesec u znaku Blizanaca treba biti oprezan prilikom vožnje jer ovaj tranzit može prouzrokovati teže saobraćajne nesreće. Ovo se odnosi i na drumski, vazdušni i rečni saobraćaj. Potom, muškarci mogu biti ljubomorni i zavidni. Poljuljani ego će ih naterati da se okrenu sebi i poruše neke mostove za sobom. Vodite računa i sa kim sklapate dogovore i ulazite u posao jer možete upasti u nevolju sa ljudima sa druge strane zakona.  Neko može za dlaku izbeći smrtnu opasnost.  Operacije ne bi bilo loše da odložite jer može doći do povećanog krvarenja. Srčani bolesnici bi trebalo da izbegavaju sve vrste stresa i svađe kako bi sačuvali zdravlje.

21 MAJ – SUNCE TRIGON PLUTON (0) – Možete osetiti nekekav pritisak od uticajne osobe da nešto mora da se uradi i završi. Očevi bi trebalo da pritisnu decu kako bi se ona više aktivirala prilikom učenja i u školi. U komunikaciji treba da vodite računa kako ne bi pogoršali odnose sa ljudima koje svakodnevno srećete. Uticajna osoba, direktor, vlasnik ili otac od vas mogu tražiti uslugu. Muškarci mogu biti dominantni u želji da ostvare što veći uspeh i moć. Igra prestiža će biti vođena u tome ko vozi kakav auto. Čuvajte se ucene.

22 MAJ – SUNCE SEKSTIL MARS (0) – Ovo je aspekt koji govori da muškarci mogu biti napeti, skloni svađama, raspravama pa i fizičkim obračunima. Takođe, muškarci će biti vredni, preduzimljivi i tačno će znati šta žele. Ovaj tranzit treba iskoristiti za započinjanje posla, proizvodnju ili nekakvu gradnju i stvaralaštvo. Tranzit je pogodan i za sve one koji se bave sportom jer će želja za takmičenjem i pobedom sada biti mnogo izraženija. Može vas privući nagrada ali ako ne vidite motiv onda možete podbaciti. Opreznost pri rukovanju sa staklenim predmetima i površinama.

23 MAJ – MARS KVADRAT JUPITER (1) – Ovo je tranzit koji donosi određene izazove poput nemogućnosti da postignete da uradite posao zbog smanjenih kapaciteta radne snage. Vaše želje mogu biti u neskladu sa mogućnostima. Želite da se proširujete, da preuzmete ogroman posao a nemate sa čim da to obavite. Neki poslovi vam mogu izmaći zbog manjka kvalifikacija. Ukoliko planirate da posao proširite na inostranstvo, to će teško ići zbog nekakvih pravnih i administrativnih ograničenja. Pojavljuje se muškarac kojeg možete preceniti.

26 MAJ – VENERA SEKSTIL URAN (19) – Pravo je vreme da učinite nešto za svoj izgled da da druge ostavite bez teksta a to se najpre odnosi na frizuru. Vreme je za vaš novi izgled. Ovo je tranzit koji donosi inovacije, promene, nova saznanja i tehnike pomoću kojih možete postati bolje. Idealno je vreme  da upišete kurs koji ste oduvek želeli i da poradite na svom ličnom usavršavanju jer tu uvek ima posla. Moguće je poznanstvo sa novim ženskim osobama koje će vas poneti sa svojim stavovima i pristupom. Neka nova poznanstva započeta ovih dana mogu prerasti i u dublji odnos. Iznenađenja. Promene koje će vam prijati.

28 MAJ – SUNCE KVADRAT SATURN (6) – Moguće su neprilike zbog površnosti. Sve greške mogu izaći na videlo a onda ćete posao morati da obavljate iz početka. Nemojte birati jednostavno rešenje jer se može pokazati kao promašaj. Izgubićete vreme na jedan posao, ali nećete tek odmah videte prave rezultate vaše upornosti i angažovanosti, već mnogo kasnije. Ovaj tranzit ukazuje i na probleme u emotivnim odnosima. Deca u školi mogu popustiti zbog čega će nastavnici i profesori tražiti veću discipline i rad. Otac vas može odbiti, pa mu ništa ne tražite. Muškarci i braku mogu biti distancirani od svoje partnerke, uzdražani i daleki. Ako izađete negde u grad, biće vam dosadno i nećete se baš najbolje provesti.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *