Za razliku od Venere u Ribama koja potajno sanjari o pravoj ljubavi ne preduzimajući ništa, Venera u Ovnu želi da svoje fantazije pretvori u delo. Zbog toga će ona krenuti u otvoreni flert i inicirati prvi korak, kako bi saznala na čemu je.

Venera u Ovnu reaguje strastveno, vatrena je i često neproračunata. Ona ne voli da čeka već hoće da odmah stupi u akciju. Kontakt može započeti sa zadirkivanjem i direktnom primedbom a neko ko ne prepozna njenu dobronamernost može ući u raspravu sa njom a ukoliko bude naišla na pravu osobu, ona će joj uzvratiti šalom. Smeh je Veneri u Ovnu jako važan jer je to pokazatelj da sa njom postupate iskreno.

Ukoliko joj nešto nije po volji, odmah će vam reći.

Sam znak Ovna govori o iskonskoj potrebi da se spoji sa drugim bićem u ljubavnom činu, te će se seksualna želja veoma pojačati. Dame će preuzimati inicijativu, što se muškarcima veoma dopada.

Ovo je period u kojem će ženski pol biti navalentniji i preduzimljiviji,te neće biti neobično da one zbog toga preduhitre muškarce i počnu prve da se udvaraju. Neke mogu preći granicu pristojnosti i postati neprijatno navalentne.

I fizički izgled će biti veoma presudan u borbama za naklonost. Muškarcima će se više dopadati zgodne dame koje svoj izgled održavaju nekim sportom. Fizička konstitucija će imati prednost u odnosu na lepotu.

Muškarci mogu biti zainteresovani za crvenokosu jer je dama sa takvom bojom kose opisana Venerom u Ovnu. Jedna priča kaže da je baš crvenokosa devojka osvojila srce čuvenog Atile Biča Božijeg, velikog osvajača i ratnika (Ovan).

Ako ste u braku ili dužoj vezi, Venera u Ovnu može doneti svakodnevne svađe i nesuglasice koje će kasno uveče regulisati u strastvenom zagrljaju. Možda je pod uticajem ove Venere nastala ona izreka ” Posle svađe, sve je slađe”.

U najlošijim horoskopima može doći do fizičkih pretnji pa čak i obračuna.

Venera u Ovnu delovaće na dame tako što će one biti energičnije i preduzimljivije a to se posebno može manifestovati na poslu i poslovnom okruženju. U ovom periodu dame neće bežati od težih fizičkih poslova, a neke od njih će voditi računa o svom izgledu te će primenjivati dijete ili se više baviti sportom kako bi postigle savršenu liniju tela za predstojeće leto.

Na globalnom planu, ovo je period u kojem će biti manje diplomatije i u kojem se neki sukobi, koji su do sada odlagani i rešavani mirovnim putem, mogu proširiti i produbiti. Čak i miroljubive zemlje će razmišljati o naoružanju plašeći se za svoj opstanak.

Venera je planeta diplomatije i politike, tako da ćemo u narednom periodu biti svedoci mnogih političkih okršaja koji mogu prerasti u otvorene sukobe i neprijateljstva.

Bikovi i Vage, kao i osobe kojima je Ascendent u ovim znacima će postati preduzimljivije ali i borbenije nego inače a Ovnovima se smeši jedan opušten period pun olakšica i raznih pogodnosti.

Tokom ovog tranzita, prvih 15 tak dana, Venera će biti neasepktovana što govori da nas očekuje period pojačane strastvenosti gde će se razmišljati o iskonskim nagonima i ništa dalje od toga. Oko 23 februara dolazi do jačanja emocije jedne strane dok će druga i dalje biti zainteresovana za sebe i svoje potrebe. A pri samom kraju ovog tranzita kada je ljubav u pitanju osetićete se jako loše. Bićete nezadovoljni, tražićete još ljubavi i pažnje a nećete je dobiti. Ovo je period kada kreću emotivna hlađanja a odmah nakon toga dolazi i period koji će mnoge veze da pretumba i rastavi.

Moguća je ljubav sa osobom iz Nemačke ili Poljske.

Između žena će lakše dolaziti do svađa a ponegde i do fizičkog okršaja. Dame će u ovom periodu biti najmanje ženstvene.

Veneru u Ovnu u svom natalnom horoskopu imaju Merilin Monro, Rijana,Džordž Kluni, Lejdi Gaga, Dženifer Aniston, Šakira, Maraja Keri, Kristijano Ronaldo,Elizabet Tejlor, Odri Hepbern, Džek Niklson, Sigmund Frojd, Pirs Brosnan, Sara Džesika Parker, Stiven Sigal, Sadam Husein, Edi Marfi i drugi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *