Najbrža planeta sunčevog sistema je počela putanju unazad. U jednom trenutku će izaći iz znaka Škorpije i ponovo se vratiti u znak Vage gde će boraviti nekoliko dana. Tačnije, u periodu od 28.10 do kraja retrogradnosti će prolaziti znakom Vage.

O njegovoj retrogradnosti kao nepovoljnom uticaju nema ko nije čuo a postavlja se pitanje da li je on toliko loš?

Sve u zavisnosti kakve on aspekte pravi sa ostalim planetama pokazaćete svoje dobro ili lošije dejstvo. Ovog puta on je uglavnom u nepovoljnim aspektima sa Uranom, Saturnom i Plutonom a u jednom delu tranzita biće u konjunkciji sa Suncem što može delovati dvojako. Ukratko, veće su šanse da vam Merkur donese nepovoljnija dešavanja a ako uzmemo u obzir i ostale planeterne pozicije, potrebna je opreznost, tj. potrebno je izbegavati određene radnje kako bi se izbegao njegov nepovoljan uticaj.

Sam tranzit Merkura kroz znak Škorpije je opasan a retorgradni Merkur još više može povećati probleme i ponovo vratiti neke situacije koje ste mislili da ste završili. Na primer, ova retrogradnost može ponovo doneti otvaranje starih neprijateljstava i sukobe sa neistomišljenicima i rivalima, možete očekivati podcenjivanje i hladna neprijateljstva ničim izazvani. U vožnji bi trebalo da povedete računa pogotovu u povratku. Nekima ovaj tranzit može doneti vraćanje starog poslovnog ili zdravstvenog problema, ponovne sumnje u vernost partnera i vraćanje nekih starih problema.

Ali, sa druge strane, ovo je idealan period da završite započete projekte, pisanja, učenja ili da sada realizujete putovanje koje ste u prethodnom periodu odlagali.

Retrogradni Merkur može uticati i na đake u školi, pa i na sam sistem učenja koji će biti otežan i možda malo drugačiji zbog situacije sa virusom.

Nije povoljno za nove početke jer ćete se stalno vraćati unazad umesto da napredujete. Takođe, ako u ovom periodu kupite telefon, auto, televizor ili drugi tehnički uređaj, možete biti veoma nezadovoljni njime a posle će biti kasno. Zato se u ovom periodu ne preporučuju veće kupovine.

Kada Merkur u svojoj retrogradnosti bude ušao u znak Vage, on će doneti obnovu nekih starih kontakata na polju ljubavi – može vam se javiti biviši partner ili je moguć susret sa njim, takođe i neka vest o toj osobi koja će vas zamisliti. Ukoliko je u prethodnom periodu došlo do prekida odnosa, posle 28. oktobra oni se mogu obnoviti.

13,14,15,16 i 17.10 – Izbegavajte vožnju avionom. Nije sigurno.

18,19,20.10 – Promene kojima se niste nadali. Donošenje odluka preko noći.

23,24,25,26,27.10 – Blizanci i Device (kao i osobe kojima je Ascendent u ovom znaku) mogu očekivati uspeh. Snalažljivost. Pojačana kontrola u saobraćaju. Razgovori sa šefom i uticajnom osobom. Pravljenje planova.

29,30,1,2,3.11 – Problemi u komunikaciji. Odbijanje. Ograničavanje. Ozbiljnost. Odgovornost. Nepovoljnost za učenje, trgovinu, saobraćaj. Manji obim posla.


KAKO OVAJ MERKUR UTIČE NA VAŠ ZNAK?

OVAN – Partner pravi sve veći pritisak na vas i zahteva da promenite ponašanje. Ako budete pitali – „A šta ja to treba da uradim?“ napraviće još veći problem. Ne pravite se ludi.

BIK – Obećali ste partneru jedno kraće putovanje. E, sad je vreme za njega.

BLIZANCI – Tražiće vas stari klijenti ili mušterije. Neko može imati žalbu ili reklamaciju.

RAK – Ako ste roditelj, slobodno kaznite decu. Nemojte ih štedeti za njihovo dobro. Obnova starog emotivnog kontakta.

LAV – Povratak mlađe osobe iz daleka. Dobitak kroz odštetu.

DEVICA – Obovite gradivo i stare kontakte. Nikad se ne zna za šta će vam trebati.

VAGA – Izmirite dugove na vreme da ne bi plaćali penale.

ŠKORPIJA – Ne odustajte! Ponovo zovite ili napišite poruku.

STRELAC – Nikako da se otkačite repova iz prošlosti. Gubitak ugleda.

JARAC – Stari prijatelj želi da vas vidi. Susret sa nekim iz prošlosti.

VODOLIJA – Nemojte zapostavljati stare projekte jer vas baš oni vode ka uspehu.

RIBE – Osoba iz daleka vam donosi vesti koje će potpuno promeniti vaš način sagledavanja na svet i budućnost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *