Merkur započinje tranzit kroz znak Vodolije, mesto svoj egzaltacije gde će pokazati svoje najjače dejstvo. Pred nama je period noviteta, izmena, neočekivanih dešavanja i iznenađujućih vesti. Ovaj period će biti intezivan zbog čega će bukvalno proleteti brže nego što smo očekivali.

Može se desiti da krenete na put i da stignete ranije nego što ste očekivali, da odgovor na poruku ili pismo dobijete brže, ali i sama komunikacija među ljudima će biti savršenija jer će i pre izgovorenih reči druga strana znati šta mislite i šta ste hteli da kažete. Imaćete osećaj kao da umete da čitate misli.
Ovo je period novih ideja, noviteta, otkrića, za kupovinu novih uređaja (računari, tableti, telefoni, automobili, motori i bickli, bela tehnika i dr) i sve vrste inovacija.

Čućete puno novosti jer će u vašem okruženju biti više dešavanja, kao i novih poznanstava i kontakta. To će se dešavati jer će ljudi biti otvoreniji prema drugima, lakše će pokretati razgovor čak i sa nepoznatim ljudima. Takođe, svima će biti manje važno ko šta misli o njima, te će otvoreno pričati o svemu, čak i onome što su do sada čuvali za sebe kao tajnu.
I vaše interesovanje će se produbljivati ka svemu onome što vam je do juče bilo strano i nepoznato. Bićete gladni novih saznanja i novih mogućnosti koja dolaze kroz njih. Mozak će vam brže funkcionisati ali ipak, nekima će jezik biti brži od pameti, te je potrebna opreznost. Vašim sivim ćelijama će biti potrebna nova saznanja, tako da ćete se interesovati za sve vrste nepredne tehnologije i tehnike koja može poboljšati vašu svakodnevnicu.
Krasiće vas originalne ideje i jednostavna rešenja koja će dolaziti sama od sebe.

Nailazićete i na manje izmene i promene u poslovnom okruženju.
Period je veoma povoljan za učenje, savlađivanje novog i komplikovanog gradiva i polaganje ispita.
Karakteristika Merkura u Vodoliji je i da on najbolje funkcioniše kada je najnapetije, na primer, kada imate malo vremena a treba da završite obiman i komplikovan posao. Tada će on dolaziti do svog najboljeg dejstva, u svojoj punoj moći. Ovaj Merkur se oseća najbolje u obavljanju dinamičnih poslova i nekoliko poslova u isto vreme i to velikom brzinom i pod stresom. Svi se sećate, barem iz holivudskih filmova, kako izgleda jedan radni dan brokera na berzi. Tako bi trebao da funkcioniše Merkur u Vodoliji. Dajte mu gas i poletećete.

Pošto sam Merkur predstavlja decu, narednih dana deca mogu postati hiperaktivna, neposlušna a ona starija buntovna.

Merkur u Vodoliji u svom natalnom horoskopu imaju Stiv Džobs, Mocart, Opra Vinfri, Džim Keri, Džordž Harison, Majkl Džordan, Bon Džovi, Dženis Džoplin, Danijel Krejg, Kevin Kostner, Žil Vern, Džordž Vašington, Ruzvelt, Tomas Edison, Raspućin, Virdžinija Vulf, Klark Gejbl, Bobi Fišer i drugi.

Ono što treba da znate da će Merkur u Vodoliji biti relativno dugo jer će od 30. januara do 21. Februara on biti u retrogradnom hodu.

8,9.1 – Merkur u kvadratu sa Marsom donosi ljutnju, agresivne nastupe, manje neprilike i puno sitnijeg posla koji je neophodno obaviti a koji oduzimaju pažnju i energiju. Pazite se manjih povreda.

9,10.1 – Zastoj u saobraćaju ili otežan saobraćaj zbog snega. Hladniji vremenski uslovi. Otežana komunikacija. Pre nego što bilo šta kažete ili napišite, razmislite o tome i kakvu ćete reakciju izazvati.

10,11.1 – Srećne okolnosti. Poseban doživljaj. Preokret u poslednji čas. Sreća preko starijih osoba. Uspeh i pogodono vreme za nove početke.

11,12,1 – Promene koje vas mogu “izuti iz cipela”. Nešto neočekivano. Iznenađenja. Pravo vreme i da vi iznenadite dragu osobu. Promene zbog kojih ste napeti.

6,7,8.2 – Kontatki sa šefom. Pravljenje planova koji mogu biti puno propusta. Uspeh za akcije iz prošlosti. Odlično vreme da proverite kako vase dete uči.

9,10.2 – Mogući kvarovi, pazite da ne napravite nekakvu štetu na telefonu, računaru ili automobile. Deca će biti nestašna.

12,13.2 – Prijatni susreti. Odlična komunikacija sa ljudima iz okruženja. Svi će biti raspoloženi da vam čine ustupke i izlaze u susret.

13,14.2 – Sjajno vreme za putovanje u inostranstvo ili kontakte sa drugim ljudima. Uspeh u pri polaganju ispita. Sređivanje strane dokumentacije.

3,4,5.3 – Povoljni aspekti za učenje, pokretanje posla posebno trgovine, naučite nešto novo, kupovine, noviteti, sjajno vreme za kupovinu automobila, prevoznog sredstva ili tehnike.


KAKO ĆE OVAJ TRANZIT UTICATI NA VAŠ ZNAK I PODZNAK?

OVAN – Očekuju vas pojačani kontakti sa prijateljima. Razmena mišljenja i moguće kraće putovanje.

BIK – Kontakti sa direktorom ili nadležnom osobom. Lepe vesti preko prijatelja i poziv u goste.

BLIZANCI – Pred vama je poslovni uspeh. Idealno je vreme za početak posla.

RAK – Kontakti sa ljudima iz inostranstva. Naučite nešto novo. Uspeh na fakultetu.

LAV – Partner će biti posebno otvoren i zanimljiv. Moguće je zajedničko putovanje.

DEVICA – Poslovne promene i moguće, nove kolege na poslu.

VAGA – Ljubavna dešavanja i nova poznanstva koja vas čine srećnim.

ŠKORPIJA – Pojačani familijarni kontakti. Gosti u domu.

STRELAC – Bićete neprestano u pokretu. Moguće je nekoliko dužih i kraćih putovanja. Učite jezike.

JARAC – Nekoliko iznenadnih dobitaka.

VODOLIJA – Merkur će vam dati oštroumnost i pojačanu inteligenciju. Zablistaćete zbog novih ideja i drugačijeg pristupa.

RIBE – Dogovori u tajnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *