Još jedna planeta će se naći u znaku svoje egzaltacije (najjače dejstvo) a to je Merkur u Vodoliji. Pred nama je period koji će proleteti i u kojem nas očekuje puno noviteta. Sve će se odvijati mnogo brže nego što smo očekivali a to se, pre svega, odnosi na saobraćaj i komunikaicju.

Može se desiti da krenete na put i da stignete ranije nego što ste očekivali, da odgovor na poruku ili pismo dobijete brže, ali i sama komunikacija među ljudima će biti savršenija jer će i pre izgovorenih reči druga strana znati šta mislite i šta ste hteli da kažete. Imaćete osećaj kao da umete da čitate misli.


Ovo je period novih ideja, noviteta, otkrića, za kupovinu novih uređaja (računari, tableti, telefoni, automobili, motori i bickli, bela tehnika i dr) i sve vrste inovacija.

Čućete puno novosti jer će u vašem okruženju biti više dešavanja, kao i novih poznanstava i kontakta. To će se dešavati jer će ljudi biti otvoreniji prema drugima, lakše će pokretati razgovor čak i sa nepoznatim ljudima. Takođe, svima će biti manje važno ko šta misli o njima, te će otvoreno pričati o svemu, čak i onome što su do sada čuvali za sebe kao tajnu.
I vaše interesovanje će se produbljivati ka svemu onome što vam je do juče bilo strano i nepoznato. Bićete gladni novih saznanja i novih mogućnosti koja dolaze kroz njih. Mozak će vam brže funkcionisati ali ipak, nekima će jezik biti brži od pameti, te je potrebna opreznost. Vašim sivim ćelijama će biti potrebna nova saznanja, tako da ćete se interesovati za sve vrste nepredne tehnologije i tehnike koja može poboljšati vašu svakodnevnicu.
Krasiće vas originalne ideje i jednostavna rešenja koja će dolaziti sama od sebe.

Nailazićete i na manje izmene i promene u poslovnom okruženju.
Period je veoma povoljan za učenje, savlađivanje novog i komplikovanog gradiva i polaganje ispita.
Karakteristika Merkura u Vodoliji je i da on najbolje funkcioniše kada je najnapetije, na primer, kada imate malo vremena a treba da završite obiman i komplikovan posao. Tada će on dolaziti do svog najboljeg dejstva, u svojoj punoj moći. Ovaj Merkur se oseća najbolje u obavljanju dinamičnih poslova i nekoliko poslova u isto vreme i to velikom brzinom i pod stresom.

Pošto sam Merkur predstavlja decu, narednih dana deca mogu postati hiperaktivna, neposlušna a ona starija buntovna.

Merkur je prvih dana tranzita u lošem aspektu sa svojim dispozitorom Uranom zbog čega može doći do raznih propasta i grešaka usled brzine pri obavljanju posla. Od 23 do 28. Januara bićete ekspeditivni i veoma rečiti te ćete čistom logikom, otvorenošću i inteligencijom uspeti da nadmudrite svog sagovornika i ostavite jak utisak.

Osobe kojima je Ascendent u Blizancima i Devici će biti inovatori skloni promenama, pomalo i nervozni a Vodolije mogu da planiraju putovanje.

Merkur u Vodoliji u svom natalnom horoskopu imaju Stiv Džobs, Mocart, Opra Vinfri, Džim Keri, Džordž Harison, Majkl Džordan, Bon Džovi, Dženis Džoplin, Danijel Krejg, Kevin Kostner, Žil Vern, Džordž Vašington, Ruzvelt, Tomas Edison, Raspućin, Virdžinija Vulf, Klark Gejbl, Bobi Fišer i drugi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *