Merkur u Vagi donosi strpljivost i ljubaznost u komunikaciji sa drugim ljudima. Željan flerta, ako mu se sagovornik dopada, on će gledati da produži svaki kontakt pa i da vam udeli po koji kompliment. Merkur u Vagi zna kako da se ophodi prema sagovoniku i kako da vas odobrovolji.

Lepim rečima, finim manirima i ponašanjem u toku razgovora možete prevazići svaku barijeru. A ako na lep način pokušate da objasnite svoje postupke, nikoga nećete rasrdtiti, niti povrediti nečija osećanja.

Ponekad, ako je to potrebno, možete biti slatkorečivi i popustljivi i to u slučaju ako vidite da vaša priča nema odjek kakav ste zamislili. To ne znači da ćete odustati od svog nauma, nego da ćete odigrati lukavo.

Pošto znak Vage stalno razmišlja koja je opcija bolja i neprestano menja mišljenje, biće vam potrebna konsultacija sa drugim ljduima o svakom problemu. To će vam pomoći da se i sami uverite da li je vaš sud ispravan.

Timski rad i kolegijalnost će biti naglašeni.

Merkur u Vagi doneće uspeh u poslovima koji su vezani za sva savetodavna zanimanja (advokatima) ,diplomatiji, politici, umetnicima, modnim kreatorima i svima čiji je posao vezan za estetiku. Vaga je znak ulepšavanja, pa će biti povećano interesovanje za estetske hirurgiju i druge intervencije na glavi, sve u cilju, ulepšavanja.

Ako imate nekakav problem, neće biti čudno da pokušate da ga rešite na sudu. Takođe, u ovom periodu biće više tužbi i plavih koverata.

U toku tranzita Merkura kroz znak Vage pojačaće se komunikacija između ljudi i biće više prijatnijih okupljanja. Ovaj Merkur donosi prijatne razgovore i susrete, skupove, koncerte, slogu između supružnika i ljubavnih parova, ljubavne poruke i susrete, stihove i razgovore. Mogući su i zajednička putovanja, kao i poseta partnerovim rođacima.

U toku ovog tranzita, možete kupiti neki veoma lep i elegantan komad garderobe koji će vas ozariti i prolepšati, ali i obradovati partnera sa istim.

Sve vreme ovog tranzita Merkur će biti u konjunkciji sa Venerom što govori da je pred nama period koji će pojačani mentalnu bliskost sa partnerom i kada nas očekuje dobra komunikacija sa voljenom osobom. Ova konjunkcija će posebno značiti osobama koje su rođene sa Ascendentom u znaku Device ili Blizanaca, koji mogu očekivati srećne ljubavne trenutke, veridbu ili venčanje.

Ublaženi uticaj ovog Merkura ćemo osetiti tokom narednog vikenda i koji dan posle, kada će Merkur biti u kvadratu sa Saturnom što daje određene probleme u komunikaciji.

Ukoliko ste rođeni u znaku ili podznaku Device i Bilzanaca, ovo je period kada će za vas partnerstvo i ljubav biti veoma važni i kada će se vaš izgled znantno poboljšati. Neki od vas mogu započeti bračni život  zajednicu ili se veriti. A osobe rođene u znaku Vage ili sa njenim podznakom postaće pričljivije, pristupačnije i komunikativnije nego inače; neke Vage mogu totalno podetinjiti, planirati potomstvo ili biti spremni na savlađivanje novih znanja i spremni na učenje.

Ovaj Merkur u svojoj natalnoj karti imaju još: Leonardo di Kaprio, Kejt Vinslet, Bijonse, Bil Gejts, Vladimir Putin,Brižit Bardo, Vil Smit, Gvinet Paltrou,Met Dejmon, Katrin Denev, Ričard Gir, Fridrih Niče, Sofija Loren, Stiven King i drugi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *