Čim se Merkur nalazi više od mesec dana u jednom znaku to znači da će on biti u jednom periodu ići unazad kroz ovaj znak. Preciznije, od 31. oktobra do 20. novembra Merkur će biti u retrogradnom hodu .

Merkur u Škorpiji ima snažnu intuiciju, sposobnost poniranja u suštinu stvari, sarkastičan intelekt i smisao za crni humor.

Ovaj Merkur ima veliku moć zapažanja i pravo detektivsko i kriminalističko razmišljanje. On neprestano skenira sve što se dešava oko njega i donosi zaključke. Za njega je znanje – moć. U stanju je da rečima povredi svog sagovornika jer uvek kaže šta misli, a ume da ucenjuje i manipuliše informacijama.

Kako znak Škorpije predstavlja mafiju, sama komunikacija (Merkur) u ovom periodu, može biti takvog karaktera. Ucenjivačke metode, velika moć ubeđivanja, pretnje i ucene. A ako ne ostvari milom ono što je zacrtao, onda sledi osveta.

Sam Merkur predstavlja najmlađe, tj. decu. Ako primetite da se vaše dete duri ili plače bez suza, znajte da vam predstavlja ucenjivačku politiku kako bi ostvarilo ono što je naumilo. Takođe, možete primetiti da vaše dete koristi neke ružne reči koje je negde čulo.

Kada je ljubav u pitanju, dosta ćete razmišljati o fizičkoj privlačnosti, tj. o seksu. Ovo je dobar period kada partneru treba da napišete seksi poruku, da stvari nazovete pravim imenom bez imalo stida, da otvoreno pričate o seksualnim doživljajima ili možete čitati literaturu na tu temu.

Neki od vas biće veoma ljubomorni, a najmanja sumnja, sitnica i reč nateraće vas da razmišljate u tom pravcu. Želećete da otkrijete sve što partner misli, radi i oseća, pa će neki od vas krišom kontrolisati i pretraživati poruke i pozive na mobilnim telefonima ili računaru voljene osobe.

Dosta će se pisati i pričati o ljudima islamske vere, najviše vesti dolaziće iz islamskih zemalja, čitaće vam se kriminalistički ili erotski romani, gledaće vam se trileri i misterije, razmišljaćete o dugovanjima ili novcu koji nije vaš i kako da do njega dođete.


Budite posebno obazrivi dok sedite za volanom jer će ovaj period obeležiti i povećan broj saobraćajnih nesreća.

U prvom delu ovog tranzita, negde do 7. Oktobra, Merkur će biti u opoziciji sa Uranom. Ovaj tranzit će doneti slobodnoumno ponašanje, a nekima i raskide. Naime, osobe koje su rođene sa ascendentom u znaku Blizanaca ili Device mogu biti s razlogom ljubomorne ili mogu osećati da nešto nije u redu. A čim se pojavi takav osećaj, onda verovatno nešto nije u redu. Ljubavne veze na ispitu.

Od sredine oktobra do oko početka novembra Merkur će biti u konjunkciji sa Venerom što ponovo donosi lepo ophođenje i pojačanu komunikaciju među suprotnim polom. Zanimljva priča i puno prijatnih susreta.

U periodu Merkurove retrogradnosti se preporučuje da završite započete poslove ili da kontaktirate ljude iz prošlosti. To mogu biti bivše kolege, bivši partner, bivši poznanik, prijatelj, komšija, neko koga niste dugo videli ni čuli. Potom, završite knjigu, završite ručni rad, blog, napišite tekst, vratite knjigu u biblioteku, izađite ponovo na polaganje, obnovite gradivo itd.

18,19,20,21,22,23.oktobar bi trebalo da budete pažljivi i da ne reagujete ishitreno. Povoljan period za učenje nove materije jer će vam mozak raditi mnogo brže nego inače. Preporučuje se da u ovom periodu izbegavate letenje avionom ili brzu vožnju. Kontaktirajte svog astrologa da biste saznali kako ovaj tranzit može delovati na vaš život.

Realno, sam po sebi ovaj tranzit je opasan, zahteva određeni nivo trezvenosti a donosi i razne novosti i promene koje se mogu dogoditi preko noći, ali srećom te je Merkur uglavnom u dobrim kontaktima sa drugim planetama tako da skoro ni jedna prepreka koja možete nastati, neće biti trajna.

One thought on “MERKUR U ŠKORPIJI (Mercury in Scorpio) od 3.10 do 9.12.2019

  1. Da li je povoljno vrijeme za pokretanje sudskog spora oko ostavštine.Vodolija- podznak Lav

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *