Merkur je započeo tranzit kroz znak Škorpije gde će ostati veoma kratko jer ovog puta neće biti retrogadan.

Ovaj Merkur ima izraženu intiuciju, sposobnost poniranja u suštinu stvari, sarkastičan intelekt, kao i težnju ka proširivanju vidika na svim poljima.

Merkur u Škorpiji ima veliku moć zapažanja i pravo detektivsko i kriminalističko razmišljanje. On neprestano skenira sve što se dešava oko njega i donosi zaključke. Za njega je znanje – moć. Uvek kaže šta misli i zbog toga može da povredi ljude oko sebe.

Ono u čemu je ovaj Merkur sjajan je sposobnost da ubeđujete druge ljude. On ume da nagovara i da vas navede na svoje mišljenje. Koristiće se ucenjivačke metode, pritsci i ucene. A ukoliko se ne ostvari ono što je zacrtano, onda sledi osveta ili bolje rečeno, računajte da ćete snositi posledice.

Ovaj tranzit možete iskoristiti za rad na sebi i jedan vid transformacije posebno u komunikaciji. Radite na svojim slabim tačkama ako ne želite da ih drugi upotrebljavaju u svoje svrhe.

 

Sam Merkur predstavlja najmlađe, tj. decu. Ako primetite da se vaše dete duri ili plače bez suza, znajte da vam predstavlja ucenjivačku politiku kako bi ostvarilo ono što je naumilo. Takođe, možete primetiti da vaše dete koristi neke ružne reči koje je negde čulo. Osetićete i da vam je dete ljubomorno ali i zavidno na drugu decu pa ih učite na vreme da to nije lepo.

 

Kada je ljubav u pitanju, dosta ćete razmišljati o fizičkoj privlačnosti, tj. o seksu. Ovo je dobar period kada partneru treba da napišete seksi poruku, da stvari nazovete pravim imenom bez imalo stida, da otvoreno pričate o seksualnim doživljajima ili možete čitati literaturu na tu temu. Prvo se mentalno možete uzbuditi i zbog toga jedna rečenica ili dvosmislena izjava može biti pokretačka tačka.

 

Neki od vas biće veoma ljubomorni, a najmanja sumnja, sitnica i reč nateraće vas da razmišljate u tom pravcu. Želećete da otkrijete sve što partner misli, radi i oseća, pa će neki od vas krišom kontrolisati i pretraživati poruke i pozive na mobilnim telefonima ili računaru voljene osobe.

 

Dosta će se pisati i pričati o ljudima islamske vere, najviše vesti dolaziće iz islamskih zemalja, čitaće vam se kriminalistički ili erotski romani, gledaće vam se trileri i misterije, razmišljaćete o dugovanjima ili novcu koji nije vaš i kako da do njega dođete.

Budite posebno obazrivi dok sedite za volanom jer će ovaj period obeležiti i povećan broj saobraćajnih nesreća, ponekad i sa smrtnim ishodom.

 

Poznate ličnosti koje u svom natalnom horoskopu imaju Merkura u Škorpiji su: Hilari Klinton, Mahatma Gandi, Džulija Roberts, Kim Kardašijan, Džon Lenon, Grejs Keli, Brus Li, Žan Klond Van Dam, Demi Mur, Pablo Pikaso, En Hatavej, Vinona Rajder, Vinston Čerčil, Meg Rajan, Volt Dizni, Kim Besindžer i drugi.

* Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova ovog teksta objavljenog na ovom web sajtu zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo ako se realizuje bez saglasnosti autora. U ovo se podrazumeva, pored ostalog, pravljenje screenshot-a i korišćenje teksta za snimanje sopstvenog video sadržaja.

 

KAKVE ASPEKTE MERKUR PRAVI?

Tokom celog tranzita Merkur će biti u konjunkciji sa Suncem što donosi pojačanu komunikaciju sa ljudima na nivou, šefovima, direktorima ili na najvišim strukturama vlasti. Muškarci će biti otvoreniji i razgovorljiviji nego inače, neki će planirati putovanje ili će non stop biti na putu.

 

8 i 9.11 – Merkur u opoziciji sa Uranom donosi nemogućnsot da sprovedemo svoje nove ideje ili da napravimo određene promene. Kad nam trebaju prijatelji, njih nema ili ne možemo da dođemo do njih.

Od 9 do 11.11 – Merkur u kvadratu sa Saturnom donosi probleme u komunikaciji, odlaganje putovanja, odugovlačenje sa odgovorima, lošiji internet ili neuspehe u školi, na testovima i u učenju.

15.11 – Možete izvršiti pritisak na drugu osobu i pridobiti je. Oprez u saobraćaju.

16 i 17.11 – Su povoljni za putovanje i sve vrste okupljanja i druženja. Prijatne okolnosti. Sreća na ispitu. Povoljno za učenje i intelektualni napredak.

 

KAKO OVAJ TRANZIT MOŽE DELOVATI NA VAŠ ZNAK?

 

OVAN – Vreme je da rešvate pitanje nasledstva i novih investicija.

BIK – Prilagodite se partneru. Moguće je zajedničko putovanje ili poziv na svečanost.

BLIZANCI – Osetićete nekakvu nelagodu ili ljubomoru. Svesni ste da ne možete svima ugoditi.

RAK – Ljubavni kontakti. Igrajte se sa decom.

LAV – Imate priliku da izmirite zavađene strane u porodici. Ljubavno udvaranje mlađe osobe.

DEVICA – Pred vama je kraće putovanje. Snalažljivi ste.

VAGA – Očekuje vas nekoliko manjijh dobitaka. Prilika za dodatnu zaradu.

ŠKORPIJA – Bićete non stop u pokretu. Više kraćih putovanja. Uspeh u pregovorima.

STRELAC – Zadržite neke stvari za sebe. Ne verujte svima odreda.

JARAC – Pred vama je uspešan poslovni period. Šef će želeti da se posavetuje sa vama.

VODOLIJA – Širite vidike. Bićete posvećeni učenju a moguće je i putovanje u inostranstvo.

RIBE – Oprez. Nisu sve osobe dobre kao vi, neke žele da vas iskoriste.

 

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *