Merkur je započeo tranzit kroz znak Škorpije gde će ostati do 28. oktobra kada se u retrogradnom hodu ponovo vraća u znak Vage. Njegova retogradnost počinje 14.10 sa 11 stepena Škorpije, mesta gde je upravo egzlatiran Uran – planeta promena. Ovo znači da nas očekuje jesen sa nepredviđenim dešavanjima i iznenađenjima na koje treba da budete spremni u svakom trenutku.

Inače, Merkur u Škorpiji ima snažnu intuiciju, sposobnost poniranja u suštinu stvari, sarkastičan intelekt, kao i težnju ka proširivanju vidika na svim poljima. Ovaj Merkur ima veliku moć zapažanja i pravo detektivsko i kriminalističko razmišljanje. On neprestano skenira sve što se dešava oko njega i donosi zaključke. Za njega je znanje – moć. U stanju je da rečima povredi svog sagovornika jer uvek kaže šta misli.

Merkur u Škorpiji ima veliku moć ubeđivanja zbog neograničenih, pa ponekad i ucenjivačkih sredstava koje koristi. Voli da dominira i da sve na kraju bude po njegovom. Ali i da pripreti osvetom ako u tome ne uspe.


Ako u ovom periodu budete ulazili u raspravu, nećete zvučati nimalo fino i šarmantno, jer ćete upotrebljavati sočne psovke i vulgarnosti.

Kada je ljubav u pitanju, dosta ćete razmišljati o fizičkoj privlačnosti, tj. o seksu. Ovo je dobar period kada partneru treba da napišete provokativnu poruku, da stvari nazovete pravim imenom bez imalo stida, da otvoreno pričate o seksualnim doživljajima ili da predložite partneru sex.

Neki od vas biće veoma ljubomorni, a najmanja sumnja, sitnica i reč nateraće vas da razmišljate u tom pravcu. Želećete da otkrijete sve što partner misli, radi i oseća, pa će neki od vas krišom kontrolisati i pretraživati poruke i pozive na mobilnim telefonima ili računaru voljene osobe.

Ukoliko ne budete emotivno zadovoljni, krasiće vas osvetničko raspoloženje kada ćete žuriti da potrebnu pažnju što pre pronađete u drutšvu nekog trećeg.

Dosta će se pisati i pričati o ljudima islamske vere, najviše vesti dolaziće iz islamskih zemalja, čitaće vam se kriminalistički ili erotski romani, razmišljaćete o dugovanjima ili novcu koji nije vaš i kako da do njega dođete.


Budite posebno obazrivi dok sedite za volanom jer će ovaj period obeležiti i povećan broj saobraćajnih nesreća, ponekad i sa smrtnim ishodom,a zbog stepena na kojem se Merkur okreće i s obzirom da je i Uran (vlasnik tog stepena) retrogradan treba izbegavati i putovanja avionom a posebno izbegavati brzu vožnju.

Tokom 4,5,6,7,8 i 9.10 želećete da nešto promenite ali to sada nećete biti u mogućnosti. Na događaje koji vas očekuju nećete biti spremni a i ne možete uticati na njih.

Merkur će tokom ovog tranzita praviti sa Venerom dobre aspekte i to u 10,11,12,13 i 14.10 što će doneti prijatne susrete i pozitivne promene kroz saradnju sa drugim ljudima. Ovo su dani povećane komunikacije sa suprotnim polom. Takođe ovo je i period iznenađenja i nenadanih situacija. Očekujte neočekivano.

Poznate ličnosti koje u svom natalnom horoskopu imaju Merkura u Škorpiji su: Hilari Klinton, Mahatma Gandi, Džulija Roberts, Kim Kardašijan, Džon Lenon, Grejs Keli, Brus Li, Žan Klond Van Dam, Demi Mur, Pablo Pikaso, En Hatavej, Vinona Rajder, Vinston Čerčil, Meg Rajan, Volt Dizni, Kim Besindžer i drugi.


KAKO OVAJ TRANZIT MOŽE DELOVATI NA VAŠ ZNAK?

OVAN – Ovaj tranzit donosi vam loš glas među protivnicima i rivalima. Partner postaje ljubomoran zbog vašeg dopisivanja.

BIK – Partner vas nagovara na nešto a vi ni da čujete. On neće tako lako odustati.

BLIZANCI – Očekuje vas puno posla a uskoro i noviteti na poslu.

RAK – Kontakti sa suprotnim polom. Za jednu osobu se neprestano predomišljate. Te vas obraduje, te vas razočara.

LAV – Razgovori o imanju i nasledstvu koje nikako ne uspevate da rešite.

DEVICA – Moguće je putovanje ali budite oprezni u vožnji.

VAGA – Manji dobici preko mlađe osobe a budite spremni i na nove predloge.

ŠKORPIJA – Merkur u vašem znaku vam donosi putovanja a pravo je vreme i za učenje.

STRELAC – Ogovaranja. Interesovanje za okultno.

JARAC – Stalno ćete imati neku gužvu na poslu. Najavljuju izmene, pa u poslednji čas dolaze izemene za izmene.

VODOLIJA – Merkur u 9 polju vam donosi pojačane kontakte sa inostranstvom pa i putovanja.

RIBE – Brinete zbog dugovanja i kredita. Ljubomorni ste.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *