Merkur se ponovo vratio u znak Škorpije, gde će kratko ostati ali i dovoljno da osetimo njegov uticaj.

 

Merkur u Škorpiji ima snažnu intuiciju, sposobnost poniranja u suštinu stvari, sarkastičan intelekt, kao i težnju ka proširivanju vidika na svim poljima. Ovaj Merkur ima veliku moć zapažanja i pravo detektivsko i kriminalističko razmišljanje. On neprestano skenira sve što se dešava oko njega i donosi zaključke. Za njega je znanje – moć. U stanju je da rečima povredi svog sagovornika jer uvek kaže šta misli.

 

Merkur u Škorpiji ima veliku moć ubeđivanja zbog neograničenih, pa ponekad i ucenjivačkih sredstava koje koristi. Voli da dominira i da sve na kraju bude po njegovom. Ali i da pripreti osvetom ako u tome ne uspe.

Ako u ovom periodu budete ulazili u raspravu, nećete zvučati nimalo fino i šarmantno, jer ćete upotrebljavati sočne psovke i vulgarnosti.

 

Kada je ljubav u pitanju, dosta ćete razmišljati o fizičkoj privlačnosti, tj. o seksu. Ovo je dobar period kada partneru treba da napišete provokativnu poruku, da stvari nazovete pravim imenom bez imalo stida, da otvoreno pričate o seksualnim doživljajima ili da predložite partneru sex.

 

Neki od vas biće veoma ljubomorni, a najmanja sumnja, sitnica i reč nateraće vas da razmišljate u tom pravcu. Želećete da otkrijete sve što partner misli, radi i oseća, pa će neki od vas krišom kontrolisati i pretraživati poruke i pozive na mobilnim telefonima ili računaru voljene osobe.

 

Ukoliko ne budete emotivno zadovoljni, krasiće vas osvetničko raspoloženje kada ćete žuriti da potrebnu pažnju što pre pronađete u drutšvu nekog trećeg.

 

Dosta će se pisati i pričati o ljudima islamske vere, najviše vesti dolaziće iz islamskih zemalja, čitaće vam se kriminalistički ili erotski romani, razmišljaćete o dugovanjima ili novcu koji nije vaš i kako da do njega dođete.

Budite posebno obazrivi dok sedite za volanom jer će ovaj period obeležiti i povećan broj saobraćajnih nesreća, ponekad i sa smrtnim ishodom. Evo to se već desilo juče kada je na putevima Srbije u saobraćajnim nesrećama život izgubilo 11 ljudi.

 

Merkur će tokom ovog tranzita praviti i dobre i loše aspekte, što ukazuje da nas očekuje puno vesti i dešavanja koja ćemo pratiti iz dana u dan.

 

Blizance i Device, kao i osobe kojima je Ascendent u ovim znacima očekuje uspeh, prodornost i odlučnost, a Lavovi, kao i osobe sa Ascendentom u ovom znaku, više će putovati, razgovarati i biti dovitljiviji nego inače.

 

Poznate ličnosti koje u svom natalnom horoskopu imaju Merkura u Škorpiji su: Hilari Klinton, Mahatma Gandi, Džulija Roberts, Kim Kardašijan, Džon Lenon, Grejs Keli, Brus Li, Žan Klond Van Dam, Demi Mur, Pablo Pikaso, En Hatavej, Vinona Rajder, Vinston Čerčil, Meg Rajan, Volt Dizni, Kim Besindžer i drugi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *