Merkur u Ribama donosi period konfuzije, grešaka, pospanosti, slabe koncentracije.

U komunikaciji ćete se češće koristiti lažima i obmanama, slabije ćete savlađivati nova znanja, zaboravaljaćete da obavite važne razgovore, davaćete lažna opravdanja.

Mnogo toga možete pogrešno protumačiti, a često nećete razumeti šta je vaš sagovornik hteo da kaže. Nije pogrešno pitati ako vam nešto ne bude jasno.

U toku ovog tranzita pravićete tajne planove.

Ovo je period u pojačanog tajnog dopisivanja, kontakata, špijuniranja i prisluškivanja, ogovaranja iza leđa ali i anonimnih i pogrešnih poziva i poruka. Osim toga, dešavaće se, češće nego obično, da pozovote nekoga, ali da vam ta osoba ne odgovara na poziv, ne čuje zvono ili je jednostavno promenila broj a da vas prethodno nije obavestila o tome.

Ovo je period i kada možete očekivati slične probleme i kada su društvene mreže u pitanju, a zahteve za prijateljstvo vam mogu slati osobe koje imaju lažne profile i koje žele da budu blizu vas samo da bi vas špijunirale.

Privlačiće vas sve što je tajnastveno i misteriozno, kao i teorije zavere.

Ribe predstavljaju maštu, iluziju, snove. Iskoristite ih na najbolji način.

U toku ovog tranzita trebalo bi da obratite pažnju na viruse u računaru, da pazite da ne izgubite mobilni telefon, voznu kartu, ključeve i slično…Napravite duplikate važnih dokumenata ili podataka i ne prepuštajte ništa slučajnosti.

Budite pažljivi jer će ovaj period obeležiti i povećan broj krađi, posebno u prevozu.

U vožnji budite pažljivi, jer će putevi biti klizavi. Moguća je magla.

U ovom periodu bićete posebno inspirisani i maštoviti. Uživaćete u muzici i svim drugim vrstama umetnosti. Nešto će u vama probuditi najtananija osećanja u cilju da učinite dobro delo prema čak i nepoznatoj osobi. To vam možda vaš aneđo čuvar tiho šapuće, dok se moli za vas pred Bogom. Činite dobra dela i ne očekujte ništa zauzvrat sem Božije ljubavi i milosti.

Znak Riba predstavlja u školstvu usavršavanje kada su doktorati ili magistarski radovi u pitanju. Ovo je period kada se stiču vrhunska znanja.

Pod uticajem  Merkura u Ribama najviše posla imaće tajne službe, špijuni, lekari i umetnici. 

Pošto je Rusija u znaku Riba, na primer, više vesti će dolaziti baš iz ove zemlje ili će ova zemlja imati završnu reč u svim pregovorima.

Ujedno, ovo je period i kada ćete razmišljati o poseti lekaru, jer je ovo period koji će obeležiti i povećan broj respiratornih infekcija izazvanih virusima i bakterijama. Posebno su ugrožena deca ali i osobe kojima je Ascendent (podznak) u Devici i Blizancima.

Zanimljivo je da će ovaj tranzit trajati neobično dugo jer će Merkur u jednom periodu biti u hodu unazad, tj. Retrogradan. Ovo će pojačati mogućnost konfuzije i grešaka jer retrogradnost nikad nije dobra, a još nepovoljno je je i to što će Merkur biti u većem delu tranzita u konjunkciji sa Neptunom što će doneti mnogobrojne propuste, laži na nove laži ili ako se nešto krije i otkrivanje istine i pokušaj zataškivanje istog. Retrogradan Merkur će trajati u periodu od 6 do 29. marta.

Poznate osobe koje u svojim natalnim kartama imaju Merkura u Ribama su: Galileo Galilej, Areta Frenklin, Jozef Mengele, Hari Hudini, Moris Ravel, Alis Kuper, Artur Šopenhauer, Gabrijel Garsija Markes, Edi Marfi, Šarl Bodler, Čarls Darvin, Nina Simon, Lejdi Gaga, Šeron Stoun i drugi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *