Posle dužeg vremena, najbrža planeta Sunčevog sistema je promenila je svoj znak i započela tranzit kroz znak Ovna. Dugo je Merkur prolazio kroz znak Riba i dok je trajao taj tranzit počela je ova epidemija korona virusa a sada, pošto je Merkur promenio svoj znak i pošto više ni jedna planeta nije u znaku Riba, situacija će se polako popravljati iz dana u dan.

Merkur u Ovnu ukazuje na jedan novi ciklus i na nešto novo jer je znak Ovna prvi znak zodijaka zbog čega donosi pokretačku energiju, misli i ideje.

Odjednom će vam se misli razbistriti i sve će vam postati kristalno jasno. Kao da će vam jedna vrsta sene spasti sa očiju a vi progledati.

Ovaj tranzit donosi otvorenost u komunikaciji, hrabrost u izražavanju, muški pricnip u razmišljanju i ponašanju. Bićete otvoreniji i rećićete sve što mislte kud puklo da puklo.

Dosta ste prećutkivali i ustručavali se.

Treba biti obazriv jer je znak Ovna agresivan znak spreman na svađe i sukobe ali njemu je dosadilo da ga smatraju glupim i ludim pa će sada da razveže svoj jezik.

Znak Ovna ukazuje i na posao i obaveze koje nas očekuju a posebno će mladi ljudi biti angažovaniji i spremniji da radi.  

Ovaj tranzit vas tera da se pokrenete fizički i psihički. Više nego obično, razmišljaćete o poslovnim obavezama, pravićete nove poslovne planove ali se možete aktivirati i po pitanju sporta.

U toku putovanja potreban je dodatan oprez jer će mnogi vozači voziti brzo, žureći da što pre stignu na svoje odredište.

Merkur predstavlja i decu. Ona će u ovom periodu biti nestašnija te ih roditelji mogu više kažnjavati. Osim toga, deca će se više ljutiti, biti agresivnija a mogući su i padovi, te budite obazriviji ako ste roditelj.

Moguće su povrede ruku ili prstiju. Lako se možete opeći.

Ovaj tranzit u vidu buđenja i nove energije najviše će osetiti Blizanci i Device kao i osobe kojima je Ascendent u ovim znacima.Takođe ove osobe će vatrenije braniti svoja gledišta a Ovnovi, kao i osobe kojima je Ascendent u ovom znaku će imati potrebu da nešto novo nauče, pročitaju ili realizuju kraće putovanje.

Tokom ovog perioda Merkur će biti u sekstilu sa Venerom i Marsom te nas očekuje jedan veoma produktivan period koji je dobar za posao, rasprave i razgovore sa ljudima iz okruženja. Bićete i preduzimljiviji kada je ljubav u pitanju preuzimajući inicijativu.

Merkur u Ovnu u svojim natalima imaju i neke poznate osobe, a to su: Albert Ajnštajn, Adolf Hitler, Al Paćino, Marlon Brando, Mark Zukerberg, Elizabeta II, Mišel Fajfer, Kortni Kardašijan, Šekspir, Vinsent van Gog, Kventin Tarantino, Sara Džesika Parker, Karmen Elektra, Stiven Sigal, Dejvid Ajk, Erik Klepton, Kristofer Voken i drugi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *