Merkur u Jarcu na jedan način deluje poput retrogradnog Merkura, zbog čega donosi jednu dozu odgovornosti i tačnosti a svaka greška se naplaćuje duplo. U toku ovog tranzita, očekuju nas problemi u komunikaciji poput izbegavanje razgovora na određenu temu, izbegavanje odgovora, ćutanje na postavljenjo pitanje, ali i problemi vezani za tehničke probleme – loš internet, problemi sa mobilnim telefonom, prazna baterija, mobilni na punjaču, kvarovi i slično; Očekuje nas kontrolisanje i svođenje dokumentacije vezane za rokove ili brojke, zastoji u saobraćaju, čekanje, kvarovi na automobilu i tehničkim uređajima, sporiju vožnju, smanjenje prometa u trgovinama i kupovanje samo neophodnih namirnica ili kupovinu na velikim popustima, skraćeno radno vreme u trgovinama a moguće je i odlaganje putovanja, duža čekanja u redu, kao i duža čekanja na odgovor.

Ovo je period i koji će obeležiti ozbiljni razgovori ako uopšte do njih dođe jer Merkur u Jarcu nije raspoložen za razgovore koji nemaju smisao ili koji ne vode nikuda. Da bi iskazali svoj stav, moraćete nekoliko puta da ponovite bitne stvari kako bi još više naglasili njenu važnost. Neće biti neobično ni da pozovete nekoga a da je taj neko nedostupan ili da vi isključite telefon kako biste imali svoj mir.

Mogući su susreti i razgovori sa starijim osobama (preko 50 godina) od kojih možete dobiti kritiku ali i čuti životnu mudrost ili filozofiju.

Grčki filozofi čije mudrosti i dan danas čitamo takođe su predstavljeni znakom Jarca. A sama reč za mudraca asocira na starog dedu sa belom bradom i belom kosom koji smireno reaguje na svet oko sebe, učeći mlađe generacije kako treba da žive život .I stvarno, starije osobe, dede i babe su predstavljene u horoskopu znakom Jarca i planetom Saturn.

I naša bratska Grčka, poput Srbije je rođena u istom znaku, te ne čudi što većina Srba letuje u Grčkoj, ali i što su naši preci krenuli put Grčke u 1. Svetskom ratu. Neki podaci postoje da su Grci jedni od najstarijih naroda, te ne čudi što su predstavljeni znakom Jarca (staro poreklo), ali tu teoriju bi trebalo da potkrepi jednog dana i Srbija koja je takođe rođena u ovom znaku.

Kada je učenje i studiranje u pitanju, ovo nije period kada ćete se pohvaliti svojom inteligencijom jer će biti mnogo teže da saznate nešto novo i zapamtite to, a biće teže i da položite važan ispit. Potrebno je puno ponavljanja, preslišavanja i ponovo, ponavljanja da biste nešto zapamtili. No, ako vas neko isprovocira i na primer, kaže kako ste glupi i kako nešto ne znate, ovaj Merkur, ima dovoljno upornosti i volje da vam dokaže suprotno.

Pojačano interesovanje biće sve za ono staro. Interesovaćete se za istoriju. Forsiraćete retro stil. Cenićete stare vrednosti i diviti se, na primer, oldtajmerima.

Tokom ovog meseca verovaćete samo u provereno i dokazano, a nova znanja koja budete stekli u ovom periodu želećete i da praktično primenite. Merkur u Jarcu poseduje hladan razum koji teško pada pod tuđi uticaj, te nekome možete delovati veoma tvrdoglavo i odbojno. Umete da manipulišete drugima svojom hladnoćom i nezainteresovanošću. Ne pričate puno jer ne želite da drugi znaju šta stvarno mislite.

Ovo je period koji će vam doneti puno razmišljanja, susreta i kontakata sa osobama iz prošlosti.

Od 20. Decembra Merkur kreće svoj tranzit unazad kroz znak Jarca da bi se 4. Januara ponovo vratio u znak Strelca, ali samo na par dana. Kada Merkur krene unazad, možete da očekujete povratak mlađe osobe sa puta, postaćete zaboravniji i smušeniji, dešavaće se razni propusti poput onih – fali vam jedan dokument i sada morate sve ponovo da radite, čekate i tražite i slično. Ne potpisujte nikakav važan dokument dok Merkur ide unazad.

Merkur u Jarcu najpre će osetiti rođeni pod znakom Jarca, koji će se u ovom periodu podmaditi,postati pričljiviji, otvoreniji za šalu i skloniji putovanjima. Naravno, i osobe rođene u znaku ili podznaku Device i Blizanaca, popriće dosta osobina ovog tranzita.

Merkur u Jarcu u svojim horoskopima imaju:Egar Alan Po, Keri Grant, Mihael Šumaher, Džejn Fonda, Ava Gardner, Stiven Hoking, Denzel Vošington, Entoni Hopkins, Pol Njumen, Elvis Prisli, Nikolas Kejdž, Žerard Depardje, Staljin, Nostradamus i moja malenkost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *