Merkur u Jarcu donosi jednu dozu odgovornosti i tačnosti a svaka greška se naplaćuje duplo. U toku ovog tranzita, očekuju nas problemi u komunikaciji poput izbegavanje razgovora na određenu temu, izbegavanje odgovora, ćutanje na postavljenjo pitanje, ali i problemi vezani za tehničke probleme – loš internet, problemi sa mobilnim telefonom, prazna baterija, mobilni na punjaču, kvarovi i slično;

Pred nama je period pojačane kontrole, smanjenog broja putovanja, kašnjenja, odugovlačenja, kvarova na automobilu, zastoja zbog loših vremenskih uslova, sporije vožnje, smanjenja promenata u trgovinama i kupovine neophodnih namirnica.

Ovo je period i koji će obeležiti ozbiljni razgovori ako uopšte do njih dođe jer Merkur u Jarcu nije raspoložen za razgovore koji nemaju smisao ili koji ne vode nikuda. Da bi iskazali svoj stav, moraćete nekoliko puta da ponovite bitne stvari kako bi još više naglasili njenu važnost. Neće biti neobično ni da pozovete nekoga a da je taj neko nedostupan ili da vi isključite telefon kako biste imali svoj mir.

Mogući su susreti i razgovori sa starijim osobama (preko 50 godina) od kojih možete dobiti kritiku ali i čuti životnu mudrost ili filozofiju.

Grčki filozofi čije mudrosti i dan danas čitamo takođe su predstavljeni znakom Jarca. A sama reč za mudraca asocira na starog dedu sa belom bradom i belom kosom koji smireno reaguje na svet oko sebe, učeći mlađe generacije kako treba da žive život .I stvarno, starije osobe, dede i babe su predstavljene u horoskopu znakom Jarca i planetom Saturn.

Kada je učenje i studiranje u pitanju, ovo nije period kada ćete se pohvaliti svojom inteligencijom jer će biti mnogo teže da saznate nešto novo i zapamtite to, a biće teže i da položite važan ispit. Potrebno je puno ponavljanja, preslišavanja i ponovo – ponavljanja da biste nešto zapamtili. No, ako vas neko isprovocira i na primer, kaže kako ste glupi i kako nešto ne znate, ovaj Merkur, ima dovoljno upornosti i volje da vam dokaže suprotno.

Pojačano interesovanje biće sve za ono staro. Interesovaćete se za istoriju. Forsiraćete retro stil. Cenićete stare vrednosti i diviti se, na primer, oldtajmerima.

Tokom ovog meseca verovaćete samo u provereno i dokazano, a nova znanja koja budete stekli u ovom periodu želećete i da praktično primenite. Merkur u Jarcu poseduje hladan razum koji teško pada pod tuđi uticaj, te nekome možete delovati veoma tvrdoglavo i odbojno. Umete da manipulišete drugima svojom hladnoćom i nezainteresovanošću. Ne pričate puno jer ne želite da drugi znaju šta stvarno mislite.

Ovo je period koji će vam doneti puno razmišljanja, susreta i kontakata sa osobama iz prošlosti.

Merkur u Jarcu u svojim horoskopima imaju:Egar Alan Po, Keri Grant, Mihael Šumaher, Džejn Fonda, Ava Gardner, Stiven Hoking, Denzel Vošington, Entoni Hopkins, Pol Njumen, Elvis Prisli, Nikolas Kejdž, Žerard Depardje, Staljin, Nostradamus i moja malenkost.

21,22 i 23.12 – Donosi ozbiljne poslovne razgovore i dogovore sa šefom ili uticajnom osobom. Pravljenje planova. Poslovna strategija.

24,25.12 – Idealno da kupite nešto po povoljnoj ceni, na rasprodaji ili polovno (npr. Auto). Susreti sa starim prijateljima koje niste dugo videli.

31.12 i 1.1 – Pospanost. Maštovitost. Mogući su propusti u komunikaciji, poruke od nepoznatih osoba ili greške.

4.5.1 – Neraspoloženje i razmišlljanje o postupcima jedne osobe zbog čega ćete biti sve lošije raspoloženi. Možete osetiti ljubomoru. Loše vesti. Ogovaranje da bi time namerno povredili svog suparnika ili neprijatelja.  Obavezno vodite računa u saobraćaju!

8.1 – Moguća je nekakva neprilika. Posao koji treba obaviti iako bi ga radije preskočili. Svađa, ljutnja i rasprava.

KAKO OVAJ TRANZIT UTIČE NA VAŠ ZNAK I PODZNAK?

OVAN – Imaćete dosta posla a očekuju vas i kontakti sa šefom ili nadležnom osobom koja ima nove zadatke i planove za vas.

BIK – Susret i razgovori sa starim poznanikom ili osobom iz daleka.

BLIZANCI – Pojačana ljubomora i osvetoljubivost. Pretrpećete gubitak.

RAK – Partner planira putovanje i bilo bi dobro da krenete sa njim.

LAV – Možete čak ostati i prekovremeno na poslu kako biste mogli da završite sve što imate.

DEVICA – Prija vam odmor. Posvetite se deci ili im planirajte nekakvo iznenađenje za praznike.

VAGA – Očekuju vas gosti u domu. Kontakti sa porodicom i ženskim članovima.

ŠKORPIJA – Dobro isplanirajte putovanje jer se nešto može iskomplikovati.

STRELAC – Jedna osoba vam može vratiti stari dug. Razmišljate o novcu i invesitcijama.

JARAC – Bićete veoma komunikativni i želećete da pričate sa ljudima. Susreti.

VODOLIJA – Sve vam je u 12 polju što govori da bi trebalo da budete mudri i da sve zadržite za sebe.

RIBE – Javiće vam se stari prijatelj i predložiti da se vidite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *