Nalazimo se u sjajnom mentalnom periodu koji bi trebalo da iskoristite na najbolji mogući način jer se planeta Merkur nalazi u svom sedištu a to govori da će njen uticaj biti jači nego inače, a ako uzmemo u obzir i činjenicu da Merkur neće biti retrogradan, kockice će se složiti. Vreme je da se fokusiramo na radne zadatke, na završavanje dokumentacije, sređivanje papirologije i dovođenje iste u red. Mozak će vam raditi ubrzano i neprestano će vam navirati nove poslovne ideje a neće čuditi ni da radite dva posla u isto vreme. U ovom periodu sve mora biti tačno i regularno. Zato, najviše posla u ovom periodu imaće knjigovođe, svi kancelarijski i administrativni radnici. Pravljenje planova, razgovori sa kolegama i dešavanja na poslu je nešto što će obeležiti naredni period.

Merkur u Devici razmišlja hladnokrvno, logički i nepristrasno. Sklon je analiziranju zbog čega može preterivati u pogledu sitnica i preciznost koja može iritirati okolinu. Za sve što od vas traži detaljisanje, preciznost i efikasnost ova Merkur će biti idealan pa gledajte da ga iskoristite.

Pravo je vreme za sređivanje radnog mesta ali i nabavku materijala za obavljanje posla a mnogi će posećivati i knjižare zbog kupovine neophodnih potrepština za posao i školovanje.Treba nabaviti sve (sveske, gumice, šestare, rokovnike…) a platiti po razumnim cenama, te će vam Merkur u Devici pomoći u tome.

Vaša želja da sve dovedete u red se može preneti i na kuću pa neće čuditi ako budete više pažnje provodili raspremajući i prepakivajući ormare i police.

Merkur u Devici doneće vam i želju da vodite zdraviji život ali i da više jedete zdravu hranu, te ćete se pre odlučivati za, na primer, integralni hleb ili integralna peciva, žitarice, voće i povrće nego za neku masnu hranu. Idealno je vreme za početak dijete i mršavljenje.

I neke poznate ličnosti imaju u svom horoskopu Merkura u Devici koji najpre predstavlja način njihovog izražavanja i razmišljanja, a to su: Kianu Rivs, Madona,Monika Beluči, Fredi Merkjuri, Majka Tereza, Vitni Hjuston, Šon Koneri, Hju Grant, Sting, Rej Čarls i drugi.

Merkur će tokom celog tranzita biti u konjunkciji sa Marsom što donosi puno posla i angažovanja. Mlade osobe mogu biti vrednije nego inače ili voditi više računa o higijeni i svojim obavezama. U toku ovog tranzita neki će biti svadljivi ili će rešiti da progovore – pa kud puklo da puklo. Do sada je bilo – “Pametniji popušta” ali to ne znači da treba da dopustite da vas gluplji nadigraju. Recite svoje mišljenje po svaku cenu i borite se za svoje stavove. Posebno vredni ali i malo agresivniji u stavovima biće osobe kojima je Ascendent u Blizancima i Devici. Takođe ove osobe mogu imati zdravstvenih poteškoća i nešto ih može boleti u narednom periodu ili biti skloni udarcima, padovima i povredama. Osobe kojima je podznak u Ovnu ili Škorpiji mogu očekivati putovanja ali biće i dosta komunikativniji nego inače.

18,19,20.8 – Sjajne mentalne sposobnosti. Nove ideje. Kontakti sa nadprosečno inteligentnim osobama. Treba vam neko ko ima viziju i interesantne predloge. Novosti. Želja za novim. Komunikacija se podiže za jednu višu oktavu, pa ne morate mnogo ni upotrebljavati verbalne govorne znake.

24,25.8 – Mogući su manji propusti. Mlađima će biti potebno više sna. Greške. Zaboravnost.

25,26.8 – Pobacajte stare papire, račune ili dokumenta ili reciklirajte. Ovih dana je potreban i oprez prilikom putovanja jer je smanjena koncetracija ljudi u saobraćaju zbog čega mogu nastati problemi. Ljubomora i zavist mlađih osoba. Možete čuti nešto uvredljivo.Mladi mogu biti nekulturni.

KAKO OVAJ TRANZIT DELUJE NA VAŠ ZNAK I PODZNAK?


OVAN – Zablistaćete na poslu jer ćete pokazati da osim što ste dobar radnik, možete da mislite svojom glavom jer imate sjajne ideje. Spretni ste.


BIK – U ljubavi će vam biti dinamično, od svađa do izmirenja i obrnuto. Problemi sa decom.

BLIZANCI – Sjajno je vreme pred vama za bavljenje sportom a rezultate možete postići i ukoliko želite da smršate. Ljubavni problem.


RAK – Idealno je vreme za početak porodičnog posla. Vreme je za radove u kući koji neće moći da prođu bez napetosti i tenzija.


LAV – Svađa sa bratom ili sestrom je na pomolu. Komšije vas nerviraju i moguć je sukob. Čuvajte se u saobraćaju i izbegavajte komentarisanje na forumima jer ćete se iznervirati.


DEVICA – Prijaće vam fizička aktivnost a imaćete volje i snage da izdržite i teže poslove. Oslonite se na svoje intelektualne sposobnosti. Razmislite, šta to vi možete da ponudite?


VAGA – Merkur u vašem 12 polju ukazuje da vodite tajne poslovne pregovore a nove ideje ne bi trebalo ni slučajno da delite sa drugim ljudima. Prijaće vam čitanje pred spavanje.

ŠKORPIJA – Očekuje vas pojačana komunikacija sa prijateljima a sa jednim od njih možete realizovati i kraće putovanje na kojem ćete se, po običaju, nervirati.


STRELAC – Trebalo bi da prihvatite kritiku i da pokušate način kako da rešite problem ili otklonite nedostatak. U tome vam može pomoći mlađa osoba.

JARAC – Kad vidite da nešto ne znate, uzmite knjigu – informišite se ili pretražite Google. Ne ulazite u raspravu sa obrazovanijima od sebe.


VODOLIJA – Učite od drugih. Gledajte šta oni rade i kako i vi možete pospešiti svoj posao. U znanju je moć.


RIBE – Očekuje vas putovanje sa partnerom ali i povećani kontakti sa partnerovim rođacima.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *