Merkur u Blizancima se nalazi u svom sedištu, što znači da će on iskazati svoje najbolje dejstvo. Pred nama je period koji će nam doneti jaču komunikaciju, više trgovine, kraćih putovanja učenja, čitanja i gledanje Tv-a, a neki od vas će imati spisateljsko nadahnuće.

Ukoliko se bavite trgovinom, marketingom, saobraćajem i prevozom, ako je vaš posao vezan za pisanu ili usmenu reč, ovo je period kada ćete zablistati.


Mnogo bolje ćete se izražavati, reči će vam dolaziti same od sebe, a sam uspeh zavisiće od stepena komunikativnosti i od toga da li se povezani sa drugim ljudima. Imaćete potrebu da iskažete svoja osećanja i da pričate o stvarima koje bi inače zadržali za sebe. Otvorenost u komunikaciji neki mogu smatrati kao brzopletost i ne preveliku mudrost, te budite oprezni kome ćete šta poveravati.

Idealno vreme je za sve vrste učenja, za učenje vožnje, za polaganje testova i ispita.

Ako planirate da kupite automobil, motor, bicikl ili neko drugo prevozno sredstvo, ili od uređaja – telefon ili televizor, sada je izvrstan period za to.

Zbog Merkura u Blizancima, neće biti čudno ni da u isto vreme radite dva posla, da se dopisujete ili komunicirate sa dve osobe u isto vreme.

Želećete da budete obavešteni o svemu što se dešava oko vas, a saznanja ćete sticati kroz razgovor sa drugim ljudima ali i informišući se kroz štampu, internet i TV. Neki od vas listaće male oglase ili pratite reklame i popuste objavljene u novinama.

U toku ovog tranzita vodićete interesantne razgovore sa prijateljima, rođacima i  komšijama (uživo ili putem sredstava komunikacije), sklapaćete nova poznanastva jer ćete mnogo lakše započinjati konverzaciju sa ljudima koji se nađu u vašoj blizini. Ujedno ovo je period i pojačanih dešavanja koje će biti propraćene u sredstvima informisanja.

U ovom periodu deca će takođe želeti da skrenu pažnju na sebe svojom radoznalošću, igrama, učenju, a ona manja će brže savladati prve reči ili napraviti prve korake.

Ali nije sve tako pozitivno jer će u jednom periodu Merkur biti retrogradan i na svoj put unazad on kreće 30.5 gde će ostati sve do 23.6 kada kreće direktnim hodom kroz ovaj znak.

U toku retrogradnosti češće će dolazati do sitnijih propusta, slovnih grešaka, grešaka u datumima, potom, primetićete da se ne razumete najbolje sa drugima i da je potrebno nekome nešto dva puta ponoviti. Ovo je period lažnih vesti i pogrešnih informacija. Ovo je period otežanog učenja i grešaka na ipitima, pa neće čuditi da budete primorani da ponovo izađete na polaganje kada budete spremniji. Obnavljajte gradivo i preslišavajte se neprestano ako ne želite probleme.

U toku retrogadnog Merkura nisu povoljne kupovine prevoznog sredstva, telefona i ostale tehnike jer se na duži rok može pokazati da je to bila loša investicija zbog čestih kvarova i raznoraznih problema.

Ovaj kontakt donosi obnovu starih poznanstava i susrete sa ljudima iz okruženja na koje ste zaboravili.

U toku retrogradnom Merkura, ponovo može doći do manjih ograničenja tokom putovanja.

Merkur u Blizancima u svom horoskopu imaju i neke poznete ličnosti poput: Tom Kruza, Dalaj Lame, Princa Vilijama, Odri Hepbern, Meril Strip, Če Gevare, Nikole Tesle, Rafaela Nadala, Novaka Đokovića, Muamer El Gadafija, Hju Lorija (Dr. Haus), Franc Kafke, Fransoaz Sagan, Karla Maksa, Žan Pol Sartra i drugih.

11,12,13.5 – Merkur u trigonu sa Saturnom donosi odgovorno ponašanje mlađih osoba. Kažnjavanje dece će doneti rezultate. Obanvljanje gradiva. Strpljene u vožnji. Ne žurite.

21,22,23,24.5 – Merkur u kvadratu sa Neptunom donosi puno grešaka i propusta. Neki će se ponašati potpuno neodgovorno, poput dece. Neznanje može biti veliki problem posebno kod osobe koja ga ne priznaje. Proverite informacije koje dobijate. Zaštitite se od krađe.

26,27,28,29.5 – Merkur u konjunkciji sa Venerom daje prijatne susrete i razgovore sa drugim ljudima. Bićete pažljivi u komunikaciji ali i skloni neobaveznom flertu. Idealno je vreme da iskažete svoja osećanja i pokažete voljenoj osobi koliko vam znači. Kupićete nešto što će vam divno pristajati.

4,5,6.6 i 4,5,6.7 – Osećaćete se malaksalo i bolesno. Bićete pospani i potreban vam je dodatni odmor. Deca vas mogu slagati ili to pokušati. Pogrešni pozivi ili poruka.


KAKO ĆE OVAJ TRANZIT UTICATI NA VAŠ ZNAK?


OVAN – Bićete u svom elementu – pričljivi i otvoreni prema drugima. Moguća su kraća putovanja.

BIK – Uspeh u trgovini. Nema šta ne možete da prodate.

BLIZANCI – Ako do sada niste ništa napisali, vreme je. Kraća putovanja.


RAK – Bićete zaboravniji nego inače. Dobro proverite vesti koje dobijate.

LAV – Sa vašim prijateljima nikad nije dosadno. Moguće je zajedničko putovanje.


DEVICA – Sjajan period za vaš posao. Imaćete mnogo više uspeha.

VAGA – Sve doživljate dosta lakše nego obično. Sjajno je vreme za učenje jezika.


ŠKORPIJA – Merite sve izgovorene i napisane reči i tražite im dvostruki smisao. Ljubomorni ste.

STRELAC – Partner će voleti da priča o sebi i neće štedeti ni da malo ulepša priču.


JARAC – Neki novi ljudi na vašem poslu vam mogu biti preopterećenje. Nesporazumi sa kolegama.

VODOLIJA – Aktivno je vaše polje ljubavi. Očekujte udvaranja. Sjajni odnosi sa decom.

RIBE – Pojačani kontakti sa članovima porodice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *