Merkur u Blizancima se nalazi u svom sedištu, što znači da će on iskazati svoje najbolje dejstvo u naredne 2 nedelje. Pred nama je period koji će nam doneti jaču komunikaciju, više trgovine, kraćih putovanja učenja, čitanja i gledanje Tv-a, a neki od vas će imati spisateljsko nadahnuće.

Ukoliko se bavite trgovinom, marketingom, saobraćajem i prevozom, ako je vaš posao vezan za pisanu ili usmenu reč, ovo je period kada ćete zablistati.


Mnogo bolje ćete se izražavati, reči će vam dolaziti same od sebe, a sam uspeh zavisiće od stepena komunikativnosti i od toga da li se povezani sa drugim ljudima. Imaćete potrebu da iskažete svoja osećanja i da pričate o stvarima koje bi inače zadržali za sebe. Otvorenost u komunikaciji neki mogu smatrati kao brzopletost i ne preveliku mudrost, te budite oprezni kome ćete šta poveravati.

Idealno vreme je za sve vrste učenja, za učenje vožnje, za polaganje testova i ispita.

Ako planirate da kupite automobil, motor, bicikl ili neko drugo prevozno sredstvo, ili od uređaja – telefon ili televizor, sada je izvrstan period za to.

Zbog Merkura u Blizancima, neće biti čudno ni da u isto vreme radite dva posla, da se dopisujete ili komunicirate sa dve osobe u isto vreme.

Želećete da budete obavešteni o svemu što se dešava oko vas, a saznanja ćete sticati kroz razgovor sa drugim ljudima ali i informišući se kroz štampu, internet i TV. Neki od vas listaće male oglase ili pratite reklame i popuste objavljene u novinama.

U toku ovog tranzita vodićete interesantne razgovore sa prijateljima, rođacima i  komšijama (uživo ili putem sredstava komunikacije), sklapaćete nova poznanastva jer ćete mnogo lakše započinjati konverzaciju sa ljudima koji se nađu u vašoj blizini. Ujedno ovo je period i pojačanih dešavanja koje će biti propraćene u sredstvima informisanja.

Oko 20 maja pa sve do kraja tranzita Merkur će biti u konjunkciji sa Venerom i u kvadratu sa Neptunom. Ovaj tranzit doneće puno slatokrečivosti i kontakata sa suprotnim polom koja će biti lažna. Morate proveriti svaku informaciju koju dobijate da ne bi bili izigrani. Obavezno treba povesti računa da ne napravite nekakav propust pri naplati novca.

Ovaj tranzit će najpre osetiti rođeni u znaku Device i Blizanca, osobe koje imaju Ascendent (podznak) u ovim znacima i te osobe će izvući maksimum iz ovog perioda.

Merkur u Blizancima u svom horoskopu imaju i neke poznete ličnosti poput: Tom Kruza, Dalaj Lame, Princa Vilijama, Odri Hepbern, Meril Strip, Če Gevare, Nikole Tesle, Rafaela Nadala, Novaka Đokovića, Muamer El Gadafija, Hju Lorija (Dr. Haus), Franc Kafke, Fransoaz Sagan, Karla Maksa, Žan Pol Sartra i drugih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *