Merkur je započeo tranzit kroz znak Bika i on će delovati na jedan od sledećih načina: Bićete strpljiviji u komunikaciji, delovaćete smirenije i opuštenije nego obično, zaključke ćete donosi sporije i to zbog obimnog i logičnog razmišljanja, bićete lenji za učenje ali kada jednom krenete da izučavate određenu oblast to znanje će biti dugotrajno, neki od vas biće konzervativnog stava, tvroglavi u branjenju svojih stavova a dešavaće se i da prećutite ono što mislite.

Ako krećete na put želećete da vam bude komforno, udobno i sve potaman a verovatno ćete za put kupiti neke grickalice i piće. Ukoliko ste rešili da kupite novi automobil, odlučićete se za skuplju, luksuzniju i komforniju varijantu.

Najčešća tema za razgovor u ovom periodu na prvom mestu biće novac i zarada, nove cene, poskupljenja, luksuz, hrana, selo i poljoprivreda, ali i muzika (pevači, pevačice i njihove vokalne mogućnosti), neki vidovi umetnosti i fudbal.

Pod uticajem Merkura u Biku, želećete da više vremena provodite u prirodi – parku, izletištu, selu, svom dvorištu ili šumi. Ukoliko imate problema sa učenjem najbolje je da uzmete knjigu u ruke i sednete negde u park i učite jer ćete tako uspeti da naučite mnogo više nego inače. I obavezno stavite pored sebe neku grickalicu – štapiće, smoki, suncokret ili voćku, da ako ogladnite, ne prekidate sa učenjem.

Deci će biti potrebno više džeparca a neki od njih mogu pronaći način da dođu do njega kroz zaradu. Deca će imati dobar apetit.

Znak Bika predstavlja novac, biljku i drvo, pa ne čudi što postoje određene biljne vrste koje donose sreću kada su finansije u pitanju, poput krasule.

Idealan period je za razvoj poljoprivrede (kupovina mehanizacije potrebne za obavljanje poljoprivrednih radova), više interesanata mlađih ljudi za poljoprivredne poslove a i sami usevi će dobro napredovati.

Njegov uticaj najviše će osetiti osobe kojima je podznak u Devici i Blizancima, kao i osobe rođene u ovim znacima.

Merkur će tokom početka ovog tranzita biti u konjunkciji sa Uranom. Ovaj tranzit nam donosi promene, nove poslovne ideje i projekte koje je moguće realizovati mnogo brže od planiranog.Očekuju nas i manje investicije u nove poslovne projekte. U drugom delu tranzita, Merkur će biti u konjunkciji sa Suncem i u povoljnim asepektima sa Saturnom i Plutonom što govori da nas očekuje jako povoljan period za pregovore i razgovore sa uticajnim ljudima i da ćemo imati dovoljno strpljenja i staloženosti da završimo započete poslove.


Najviše promene u svom ponašanju i navikama imaće osobe rođene u znaku Blizanaca i Device, kao i osobe rođene sa Ascendentom u ovim znacima. Bikovi će realizvati kraće putovanje i biti komunikativniji nego inače.

Merkur u Biku u svojoj natalnoj karti imaju Džordž Kluni, Uma Turman,Ema Votson, Džon F.Kenedi, Rasel Krou, Džesika Alba, Penelopa Kruz, Džek Niklson, Klint Istvud, Salvador Dali, Pirs Brosnan, Šer, Melanija Tramp i drugi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *