Mars se nalazi u znaku koji se nalazi nasuprot njegovog sedišta, gde mu dejstvo znanto umanjeno.

Ova muška planeta – Mars predstavlja posao, snagu, fizičku aktivnost i radni elan, ali tranzitom kroz znak Vage nedostajaće mu svega gore navedenog. Naima, znak Vage je znak lenjosti, uživanja i esetetike, zbog čega će se i sam Mars ulenjiti i usporiti. Ukratko, nestaće dobrog poleta, radnog elena i volje da se radi. No, ako se radi u paru sa još jednom osobom ili u partnerstvu (poslovno i emotivno partnerstvo) onda će Mars u Vagi pokazati svoje moći.

Ovaj Mars kada je sam postaje lenj, nesiguran i pre će sesti nego uzeti da radi, dok se u partnerstvu sa još jednom osobom to umnogome menja, jer će ga druga strana vući i pokretati.

Mars u Vagi može biti nedisiplinovan ili ćete pod njegovim uticajem želeti da “otaljate” posao ili ga eskivirate ako je moguće.

 “Ma, kakav posao sada”, pomislićete, kada već imate mogućnost da se ne zamarate puno.

Naravno, neće baš svima biti tako. Ako je vaš posao vezan za advokaturu i politiku, na primer, imaćete pune ruke posla, ali i moguće neprijatne situacije sa nezgodnim klijentima ili političkim protivnicima.

Ovo nije vreme diplomatije, tako da će mnogi državnici i političari izbegavati pregovore i miroljubiv prilaz problemu. Moguća su i stranačka previranja. Ali daleko da će otići dalje od toga. Kada su u pitanju neki veći sukobi, onda će se ipak pre pružiti šansa miru nego ratu. Vaga je miroljubiv znak koji će uvek ponuditi kompromisno rešenje.

Kada je ljubav u pitanju, ovaj tranzit povlači sa sobom puno ljubavnih svađa i bračnih problema. Ali to neće važiti sa osobe kojima je Ascendent u Ovnu ili Škorpiji jer će oni tek sada biti zainteresovani za ljubavne igre i osvajanja.

Ženski pol bi trebalo da bude posebno pažljiv jer je ovo period i kada se može povećati broj svađa koje se mogu završiti fizičkim sukobom.

Ovaj tranzit možete donekle ublažiti ako poradite na strastvenosti u vašoj vezi.

Sam znak Marsa predstavlja muški pol, pa će oni u ovom periodu više voditi računa o svom izgledu, neki će biti veoma privlačni suprotnom polu a neki mogu postati pravi ženskaroši. Više nego ikad muškarci će voditi računa o tome šta su obukli i kako izgledaju. Mars u Vagi donosi puno muškog udvaranja jer je muškarcu sada potrebno da pronađe partnerku. U tome će najpre uspeti oni muškarci koji se drže proverenih, klasičnih metoda utvaranja, sa puno romantike, bontona i poštovanja prema partnerki.

Ovaj tranzit najviše će osetiti osobe kojima je Ascendent u Ovnu ili Škorpiji, kao i pripadnici ovih znakova. A ukoliko je vaš podznak u Vagi, sigurno vam neće biti lako da u narednom periodu iznesete sve ljubavne probleme koje vas očekuju jer će Mars prolaziti vašim 1. poljem što donosi ljubavne svađe.

Mars u Vagi u svom natalnom horoskopu imaju poznate ličnosti poput: Nikol Kidman, Bil Gejts, Elvis Prisli, Fredi Merkjuri, Vitni Hjuston, Bili Kilnton, Sigmund Frojd, Nelson Mandela, Nikola Tesla, Abraham Linkoln, papa Franja, Marija Kalas, Vinston Čerčil,  Majkl Daglas, Roman Polanski i drugi.

U narednom periodu Mars će praviti sledeće aspekte:

Kao prvo tokom celog ovog tranzita Mars će biti u konjunkciji sa Suncem. To je jako neobično jer povećava muški princip kroz simboliku znaka Vage. Pred nama je period koji će doneti mnoštvo interesantnih ponuda za partnerske poslove i za zajedničko delovanje. Muškarci će biti dominantni ali u isto vreme i popustljivi. Odnosi sa autoritetima biće veoma zanimljivi – možete biti kritikovani jer će direktor ili saznati za svaki propust, ali budite bez brige, znak Vage je pravedan, pa nećete biti lažno optuženi. Egzaktna konjunkcija Sunca i Marsa je 8.10 i dešava se na 15 stepenu Vage koji je poznat kao problematičan aspekt za atentate.  

24,25,26.9 – Sjajno vreme za završavanje započetih obaveza. Treba završiti na vreme posao da bi se pripremili za sledeći. Fokusirajte se na jednu obavezu, pa kad je završite, krenite na sledeću. Bol u leđima. Muškarci mogu biti veoma izdržljivi u krevetu. Udvaranje starijeg muškarca.

5,6.10 – Nova poznanstva sa muškarcima kroz neobične okolnosti. Novi projekti. Oprez pri rukovanju sa strujom. Neočekivana dešavanja.

8,9,10,11.10 – Mars u konjunkciji sa Merkurom daje agresivnije nastupe ili veću želju da kroz priču postignemo ono što želimo. Sve će biti podkrepljeno sa mnoštvo argumenata, pa možete ostati bez teksta i potrebnog „odbrambenog naoružanja.“ Odličan aspekt za vatrena govorništva. Mladi mogu imati ljubavnih briga i zbog toga popustiti sa učenjem. Moguće su i pojačane nezgode u saobraćaju, srećom, sa manjim posledicama.

Od 15.10 do 20.10 – Mars u trigonu sa Jupiterom donosi širenje posla, nove klijente, nove poslovne predloge i dogovore. Muškarac sa kojim ste u kontaktu je jako uspešan ali može imati određena dugovanja.

21,22.10 – Ljubomora. Destruktivna energija. Kontakti sa ljudima sa one strane zakona. Oprez! Smrtna opasnost!


KAKO OVAJ TRANZIT DELUJE NA VAŠ ZNAK I PODZNAK?

OVAN – Mars u 7 polju vam donosi vreme rata i mira u vašem ljubavnom životu. Pripremite se za jedan veoma dinamičan ljubavni period prepun preokreta ali šta god da radite, ne odustajte od voljene osobe.

BIK – Bićete prinuđeni na saradnju sa ljudima u koje nemate poverenje.

BLIZANCI – Manji problemi sa decom i najmlađima. U drugoj polovini tranzita, pripremite se za ljubavna udvaranja na poslu.

RAK – Bićete preosetljivi jer ulazite u period ljubavnih svađa ali i izmirenja. Neki Rakovi mogu započeti novu ljubavnu vezu.

LAV – Buka vam ne da mira ni kada treba da odmarate. Porodični problemi koji uključuju i druge ljude. Morate poraditi na tome.


DEVICA – U prvom delu tranzita očekuju vas pojačani troškovi, a u drugom je potreban oprez pri vožnji. Nesuglasice sa rođacima i ljudima iz okruženja.


VAGA – Mars u vašem znaku doneće vam pojačane rasprave sa partnerom. Čas ćete vi napadati njega, čas on vas.

ŠKORPIJA – Bićete sve više tajnovitiji a ovo je veoma izazovan period za sve Škorpije jer se lako možete upustiti u tajnu ljubavnu vezu.

STRELAC – Saslušajte svoje prijatelje. I oni imaju ljubavne probleme!

JARAC – Pripremite se na neprilike na poslovnom planu. Bićete kritikovani ali ništa neće moći da poljulja vaš poslovni uticaj. Udvaranja na radnom mestu zbog kojih vam može biti neprijatno.

VODOLIJA – Ulazite u period pojačanih troškova i gubitaka. Partner je bezrazložno ljubomoran pa vam to stvara dodatno opterećenje.

RIBE – Partner bi voleo da se više borite za njega i za njegovu ljubav. Život čine male stvari i nemojte ste stideti da priuštite voljenoj osobi nešto što voli i za šta znate da mu je stalo.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *