Najpoznatiji umetnički par, ne samo Latinske Amerike, već i celog sveta sigurno jesu Frida Kalo i Dijego Rivera. Osim po svojim umetničkim delima, postali su poznati po burnoj i kontraverznoj ljubavi o kojoj se i danas priča i sa kojom se mnogi upoređuju. Ono što su njih dvoje imali je bilo nešto nesvakidašnje i vanvremensko a ipak puno tuge, bola, iznevere, ljubomore i histerije. Frida je jednom izjavila: “Imala sam dve velike nesreće u životu… jednu kada sam doživela saobraćajnu nesreću, a drugu kada sam upoznala Dijega. I Dijego je bio veća nesreća.”

Inače, Frida je kao dete obolela od dečije paralize nakon čega joj je jedna noga ostala kraća a veliku nesreću je doživela sa 18 godina kada je svojim dečkom doživela saobraćajnu nesreću prilikom vožnje autobusom. Teške ozlede kičme, noge i materice, Fridu su zamalo koštale života, međutim i u ovoj bici, kao i u većini drugih, izvojevala je pobedu! Ipak, snaga volje i dostojanstvena borba nisu bile dovoljne da Fridu izleče i od trajnog oštećenja kičme, te je tokom godina pretrpela ukupno trideset i dve operacije, ostavši ostatak života “zarobljena” u metalnom korsetu, koji je doslovce čuvao njeno telo da se ne raspadne.

Kako se vidi, u natalnoj karti Fride Kalo, da će tokom celog života morati da brine o svom zdravlju i da je doživela nesreću upravo kada je bila sa dečkom?

Rođena je u znaku Raka i podznakom u Lavu, čiji se vladar Ascendenta – Sunce (ona sama) nalazi u konjunkciji sa Neptunom (bolest, briga o zdravlju) što govori da će celog života provoditi puno vremena upravo po bolnicama (Neptun) ili će biti vezana za kuću i postelju (znak Raka). Neptun, koji se nalazi u konjunkiji sa njenim Suncem (vladar Ascendenta – ona sama) je vladar 8 polja (polje Škorpije – operacija) zbog čega je ona preživela veći broj operacija. Ipak, i pored toga, tokom celog života trepal nesnosne bolove jer se njeno natalno Sunce i Neptun nalaze u opoziciji sa Marsom i Uranom, što govori da joj same operacije nisu pomagale previše.

O toku naše ljubavne veze govori 5. polje i njegov vladar. Frida ima 5. polje u znak u Strelca što upravo u astrologiji opisuje autobus.A šta to ukazuje na opasnost tokom vožnje autobusom? O tome govori Jupiter, vladar 5. Polja koji se nalazi na 20 stepenu (stepen Škorpije – smrtna opasnost). O neprilikama tokom vožnje govori  i Merkur (saobraćaj) u 12 polju ali i Venera (ljubav) u konjunkciji sa Plutonom (smrtna opasnost) u Blizancima (tokom putovanja, u saobraćaju).

Nesreća joj je promenila životne planove zbog čega je bila promorana da postane umetnica koja živi od svog rada. Upravo zbog toga se i obratila za savet, tada, već čuvenom i slavnom slikaru Dijegi Riveri. Kako se u njenom horoskopu vidi da je ona umetnica i da od svojih slika zarađuje za život?

Sunce, vladar Ascendenta se nalazi u konjunkciji sa Neptunom – planetom slikarstva i umetnosti pa joj je to donelo talenat za slikanjem. Da se radi uglavnom o autoportretima govori njen podznak u Lavu koji označava ogledalo, a kada se pogledamo u ogledalo, naravno da vidimo sebe, to je upravo razlog što je ona izabrala ovaj stil slikarstva.

I njeno 2 polje, polje finansija je u znaku Device što govori da će zarađivati od svog posla a Merkur, njegov vladar je položen u 12 polje – polje slikarstva.

Dijego je u njenom horoskopu predstavljen 7 poljem, poljem braka. Ono počinje u znaku Vodolije (razvod) što govori da je njen suprug razveden ali i da će i njen brak biti doveden u pitanje. Kada imamo Vodoliju na vrhu 7 polja to može da ukaže i na ogromnu razliku u godinama (7 i više godina) a Dijego je bio 20 godina stariji od Fride. Uran, vladar njenog 7. Polja koji opisuje njen supruga je položen u 5. polju, polju ljubavi, što govori da je ona u ovaj brak ušla iz najčistijih osećanja. Uran se nalazi u znaku Jarca (Jarac – slon) zbog čega im je kasnije i dodeljen epitet “slona i golubice”. Uran se nalazi u konjunkciji sa Marsom (planetom svađe ali strasti) pa je njihov brak obeležilo puno ljutnje, svađa, strastvenih zagraljaja i prekida – Uran.

U ženskom horoskopu, osim 7. Polja – polja braka, muža opisuje i Sunce. I tu dolazimo do nečeg zajedničkog – Sunce je u konjunkciji sa Neptunom, što ukazuje na to da je i on slikar, poput nje. Neptun je planeta tajni, prevare i neiskrenosti, pa je njihov brak obeležilo i puno prevara.

Uran (Dijego) je u opoziciji sa Suncem (ona) pa su se oni često svađali, ali zbog ove opozicije ona njega nije mogla da ostavi. Znak Jarca ukazuje na konstantno vraćanje i preživljavanje svega lošeg još jednom i jednom. Loša karma i nesreća kroz planet Saturn u 8 polju – polju trudnoće, dovela je do toga da ona Frida nije uspela da održi ni jednu trudnoću do kraja. I to je, pored nevernog muža i nesreće koju je doživela, ostavilo velikog traga na njoj.

Iz dana u dan se njeno stanje sve više pogoršavalo a ona se razočarana u život sve više odavala alkoholu i opijatima (Sunce u Raku – alcohol u konjunkciji sa Neptunom – opijati).

Pred kraj života su joj amputirali nogu što ukazuje na Veneru, vladara 3 polja (ekstremiteti) koja se nalazi u konjunkciji sa Plutonom (operacija, amputacija).

Njena želja je da nakon smrti bude kremirana što se vidi kroz njeno 4. Polje (kraj života, grobno mesto) u Škorpiji (pepeo).

Dijego je teško podneo njenu smrt pa je čak naložio da se nekon njegove smrti njihov pepeo pomeša. Time je zaokružio njihovu ljubavnu priču i stavi tačku na pitanje da li ju je uopšte i voleo.

Svako ima svoj životni put i nijedna sudbina nije ista. Neki moraju da pretrpe više, neki manje. Ali ono što je sigurno, treba iskoristiti karte koje vam je sudbina podelila i odigrati najbolje što umete. Jer mi smo samo jedan mali delić ovog univerzuma i imamo samo jednu priliku da ostavimo trag na nebu.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Zainteresovani za tumačenje natalne karte mogu me kontaktirati putem E-mail-a: astroregulus1@gmail.com, mob. (Viber&WhatsApp) na +381649031191

Nema komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.