Dosta dugo će Merkur prolaziti kroz znak Lava, a samim tim će u jednom delu svog tranzita biti retrogradan.
Ovaj Merkur funkcioniše tako što želi da istakne svoje mišljenje po svaku cenu. Iako je uglavnom srdačan, mana mu je što želi da uvek bude u pravu (pa čak i kada to nije). Merkur u Lavu deluje tako što će neki od vas misliti da sve znaju, ne dozvoljavajući drugima da dođu do reči, dok neke druge očekuje pojačana komunikacija sa pretpostavljenima i ljudima od autoriteta. Ovo je prilika da se približite šefu i razgovarate sa njime o svojim problemima, o novim poslovnim planovima i idejama.

 

Neki od vas se mogu posvetiti učenju, letnjem kursu u kojem mogu nešto novo naučiti, a trebalo bi da obratite pažnju u čijem se društvu nalazite jer ovo je period iz kojeg možete nešto naučiti ili izvući neku pouku koja će vam značiti u budućnosti.

 

U toku ovog tranzita više nego obično razmišljaćete o ljubavi, provodu i izlascima. Osim toga, Merkur u Lavu može vam doneti pojačanu komunikaciju sa voljenom osobom ali i prijatne susrete i razgovore sa suprotnim polom u toku izlazaka (kafić, restoran, klub) .

Pošto je leto, ovaj tranzit, navešće vas da planirate i realizujete godišnji odmor, ili kraće putovanje i vikend posetu. Ujedno, ovaj period možete iskoristiti kako bi se posvetili (porazgovarali i poigrali) sa decom.

Dok Merkur tranzitira znakom Lava, aktiviraćate se (mentalno ili fizički) i po pitanju sporta.

*Pojačana aktivnost saobraćajne policije.

 

Na geopolitičkom polju, ovo je period kada će se šefovi država češće sastajati i razgovarati pokušavajući da reše trenutne probleme i krize koje se dešavaju u svetu.Već je najavljen istorijski susret predsednika Trampa i Putina, koji će imati priliku da razgovaraju i dogovore se o aktuelnim problemima.

 

Osobe koje su rođene sa Ascendnetom u Devici i Blizancima će zasijati posebnom energijom skrećući pažnju na sebe i svoje kvalitete koje su do sada ostali neprimećeni, dok će Lavovi i osobe sa Ascendentom u znaku Lava više komunicirati sa ljudima iz okruženja, rođacima ili više nego inače biti na putovanjima.

 

Treba istaći i da će Merkur biti retrogradan od 20.7 do 20.8 i da će ovaj tranzit doneti kontakte sa ljudima koje niste dugo videli ili povratak nekih osoba na određeno vreme.Delovaće i nepovoljno po sve, tako što će maksimalno otežati komunikaciju među ljudima, doneti razne kvarove i probleme sa tehničkim uređajima, odložiti putovanje, doneti probleme kroz učenje itd.

 

U svojim natalima Merkur u Lavu imaju i poznate osobe poput: Baraka Obame, Majkla Džeksona, Dženifer Lopez, Kameron Dijaz, Bila Klintona, Robina Vilijamsa, Hale Beri, Danijela Redklifa, Nelsona Mendele, Džorža Buša, Žakline Kenedi Onazis i drugih

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *