jupiter-1Planeta sreće i ekspanzije menja svoj znak svog prebivališta. Narednih godinu i mesec dana prolaziće kroz znak Vage zbog čega će nam doneti jednu posebnu energiju.

 

Ako znamo da je Jupiter planeta sreće, širenja, ekspanzije i blagostanja ona će tokom svog putovanja kroz znak Vage doneti prvenstveno puno ljubavi i više dešavanja na tom polju, više sklapanje brakova i veridbi jer znak Vage predstavlja baš to – brak i partnerstvo. Ako ste u braku, ovo je period kada ćete shvatiti da vam je bolje da se držite zajedno sa partnerom i tako prebrodite sve nevolje. Ovaj period donosi stabilizaciju, sreću kroz partnerstva, više kompromisa i tolerancije. I partner i vi ćete više voditi računa o potrebama onog drugog. Biće vam jako bitan sklad i harmonija i želeće da sve probleme rešite na miran način bez velike galame i svađe.

Oni koji su započeli veze ili se nalaze u dužim neozvaničenim vezama mogu se odlučiti baš na to – brak. Generalno, mladi će biti mnogo opušteniji i bezbrižniji o tome da li će imati dovoljno sredstava za zajednički život i sve što on donosi, pa će se više i odlučivati za sklapanje brakova.

Ako ste slobodni, pod uplivom energije Jupitera u Vagi i vama će biti veoma stalo da kraj sebe imate osobu s kojom biste želeli da podelite radosti i tuge. Zbog toga, ćete svesno i nesvesno prizivati u svoj život odgovarajućeg partnera, poput muškaraca koji će biti pažljiviji prema suprotnom polu uz više upućivanja komplimenata, i nasuprot tome, damama koje će želeti da vizuelno privuku potencijalnog partnera.

 

U ovom periodu izgled i ponašanje će biti veoma važno. Svi će više voditi računa o tome kako izgledaju, šta su obukli, da li je sve čisto, da li su boje skladne itd…Naravno, kozmetika i nakit će biti obavezni deo koji će upotpuniti celinu o priči o udešavanju. U želji da se dopadnu drugom polu, ljudi mogu malo preterivati u tome, pa će neki od vas, sigurno otići u krajnost, smatrajući da je samo bitno kako neko izgleda i šta je obukao. Modni dizajneri će trljati ruke od posla jer će svi želeti da budu u trendu i da izgledaju moderno, privlačno i lepo.

Parfemi, kupke, pomadice, kremice, maske za lice, kosu…ceo asortiman kozmetike… to će narednih godinu dana prodavati mnogo više nego pre.

jupiter-2Neće biti samo estetski izgled važan. Muškarci će imati više obzira šta jedna dama voli i šta očekuje, tako da je ovo period kada će oni pravi ponovo postajati pravi džentlemeni, dok će ženski pol biti nežan i popustljiv kao nikada pre. Bukvalno, svi će se ponašati kako diriguje Jupiter u Vagi, sve u cilju da se ostvari veza i da se omogući brak.

Gde su ljubav, elegancija i ulepšavanje tu nema puno prostora za neki teži fizički rad, pa ćemo narednih godinu i mesec dana svi biti lenjiji nego pre. Dešavaće se i da ako se nakanete za posao, sretnete nekog poznatog sa kom ćete razmenjivati komplimente i pričati o ljubavi, partneru, novcu i svemu drugome osim o tome kako da adekvatno završite poslove koje vas tog dana očekuju.

Ovo je period i povećane nesigurnosti, zbog čega je izražena potreba da kraj sebe imate nekoga sa kim biste podelili sve što vas tišti, a ako tu nije partner, onda će dobro doći bilo koja pogodna osoba koja je raspoložena da vas sasluša i pokloni vam svoje slobodno vreme.

Jupiter je planeta većeg novca, a znak Vage kojom vladara planeta manjeg novca – Venera ukazuje i na to da je pred nama period koji može doneti i bolje novčane prilike i više novca. Neki će se osigurati preko parntera i tako sebe obezbediti.

Jupiter predstavlja sudstvo a znak Vage je pravda, tako da će u narednom periodu i ova dva sektora imati puno posla a sigurno će biti povećan broj tužbi i suđenja.

Na svetskom nivou, ovo je period kada će mnogima biti važno da sve nesuglasice reše diplomatskim kanalima i na miroljubiv način tako da su donekle ublažene tenzije sa zveckanjem oružja. Postizaće se više miroljubivih rešenja nego pre. Diplomatija i politika će biti važne u svakoj zemlji, dok će se u nekim zemljama donositi pravedne zakonske odredbe.

Ovo je period uživanja, opuštenosti, lenčarenja, ljubavi i provoda. A osobe koje rade u skladu sa tim, imaće mnogo više posla nego pre. Period je dobar za umetnike i muzičare.

Da se ne zaboravi, na kraju, ovo je period i kada ćete neprestano imati potrebu da jedete nešto slatko tako da će svi potezati za kolačima, tortama, slatkišima, čokoladicama, sladoledu i sl. A ako želite da zasladite svoj život, počastite dragu osobu još danas sa omiljenim slatkišem.

 

Ono što nije dobro za tranzit Jupitera u znaku Vage je što će on praviti izazovni aspekt sa Uranom  i to skoro celim svojim tokom što nam ipak neće svima dozvoliti da se emotivno opuštamo i prepuštamo maštanju o priči iz bajke.  Neki će na silu pokušati da zadrže partnera i sačuvaju ono što se ne može sačuvati i što je već odavno porušeno.  Zbog toga će svako takvo delovanje biti kontraproduktivno. Ne dozvolite da išta radite na silu ili da promenite nekoga tako što ćete naprasno postati popustljivi i tolerantni, već dozvolite sebi da vam se desi neka nova ljubav.

Takođe, više mladih će, zbog opozicije sa Uranom, započinjati zajednički život dok će venčanje pred matičarem ili u Crkvi odlagati za kasnije.

Dobra stvar je što je u isto vreme Jupiter u sekstilu sa Saturnom koja donosi stabilnost i održavanje obećanja. Period pred nama obeležiće i puno ljubomornih scena zbog kvadrata Jupitera i Plutona, pogotovu na jesen ove i tokom avgusta 2017 godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *