02 OKTOBARMerkur kvadrat Pluton – Ovo je dan kada možete biti pritisnuti sa manjim obavezama unutar porodice koje biste radije odložili ili preskočili. Mogući su manji kvarovi u domaćinstvu. Problem možete imati sa cevima i vodom. Neprijatnosti u porodici ili razgovori koji vas mogu uvrediti.

10 OKTOBARMerkur opozicija Uran – Današnji dan donosi promene kojima se niste nadali. Moguće su iznenadne vesti, neplanska putovanja, kupovine ili nenajavljene posete. Promene koje su krenule poput snežne lavine nećete biti u mogućnosti da sprečite sami i zato je najbolje da im se ne opirete, već im se prepustite.

10 OKTOBAR Venera kvadrat Mars – Istog dana nas očekuje aspekt  između ove dve planete koje predstavljaju muški i ženski princip. Pošto se sve dešava u znaku Škorpije, ovaj tranzit može da donese veoma strastvene surete između muškarca i žene, ali i ljubavne situacije kada možemo biti emotivno povređeni zbog prisustva neke treće osobe. Postpuci drage osobe nas mogu razočarati i probuditi ljubomoru.  Ovaj dan donosi i neprijatne sursete između muškarca i žene koji se ne podnose, koji se smatraju rivalima i neprijateljima na jedan način. U lošim horoskopima i pod uticajem težih aspekata, tokom ovog dana može doći i do fizičkog obračuna između supružnika ali i verbalnih pretnji.

12 OKTOBARSunce kvadrat Pluton – Mogući su problemi u odnosu sa kolegama o čemu će, na kraju, biti obavešten vaš poslodavac. Ovo je dan kada ćete morati da se povinujete naređenju vašeg šefa ili druge uticajne osobe. Sukob dve autoritativne osobe preko vaših leđa.

12 OKTOBARMerkur sekstil Saturn – Dan predviđen za ozbiljne razgovore, usaglašavanje, kritikovanje i kažnjavanje. Sve u cilju napretka i poboljšanja situacije. Vrlo lako možete kupiti nešto po jako povoljnoj ceni. Pošto je drugi deo dana podržan sa Mesecom u znaku Strelca, ovo govori i da su moguću susreti sa ljudima koje nismo dugo videli a koji žive negde u inostranstvu.

15 OKTOBARMerkur konjunkcija Venera  – Ovo je dan koji donosi susrete i prijatne razgovore o raznim temama. S obzirom da se ova konjunkcija dešava na stepenu Škorpije i u znaku Škorpije, moguće je da po sredi ovog susreta ljubomora, posesivnost, rivalstvo ili povređena sujeta. Mogući su razgovori sa osobom koju znate duže vremena a za koju ste do juče mislili da vam je protivnik. Ona to jeste realno i sada, ali želi da vas preobrati i uvede u svoj tabor jer ste se pokazali kao jak protivnik.

Ovo jedan i kada možete voditi razgovore sa bivšim partnerom a koji će se voditi oko ljubomore i trećih lica koji vam stoje na putu.

Možete osetiti veliko seksualno uzbuđenje i privlačnost.

19 OKTOBARMerkur trigon Neptun  –Ovo je dan kada može doći do nekog propusta i nerazumevanja usled čega može nastati probem i neprijatnost. O tome govori aspekt Merkur kvadrat Mars koji se dešava istog dana. Ako vas neko napadne i traži objašnjenje pod pritiskom možete početi da lažete i da smišljate izgovore. To će vam poći za rukom jer je Merkur u dobrom aspektu sa Neptunom što označava da će se nešto desiti sa uspehom. Mogućnost kvara ili nekog drugog propusta na tehničkom uređaju zbog čega ćete biti prinuđeni da kupite novi.

19 OKTOBARMerkur kvadrat Mars – Ovaj dan može da donese probleme sa prijateljima ili jednu raspravu nakon koje ćete želeti da promenite problematičan odnos ili da ga prekinete. Vodite računa u saobraćaju jer prebrza vožnja može biti uzrok nezgoda.

22 OKTOBARMerkur sekstil Pluton – Dan koji je predviđen za iznenadne promene. Spremite za nešto nepredviđeno i verovatno neprijatno. Moguće su promene na poslu, kroz klijente ili kolege. Neko želi da vas izmanipuliše te stavite do znanja da li nešto činite svesno ili ne.

23 OKTOBARSunce opozicija Uran – Ovo je dan koji će najviše osetiti osobe rođene u znaku i podznaku Škorpije u vidu promena koje je potrebno uvesti u svom životu, a ako na njih niste spremni, one će se realizovati na jedan grublji način nanoseći više šteti nego koristi. Razmislite šta je to što treba da promenite u svom životu i realizujete svoje planove bez čekanja.

24 OKTOBARVenera sekstil Saturn – Ovo je dan kada vam neko može vratiti stari dug ili ispuniti davno dato obećanje. Starije osobe vam mogu izaći u susret i pomoći vam. Dan može doneti iznenadne susrete sa ženskim osobama koje dugo niste videli, a možete sresti i obnoviti kontakt sa bivšim partnerom.

26 OKTOBARSunce konjunkcija Venera – Idealan dan da sa šefom ili drugim autoritetom pričate o povišici ili novčanom problemu. Mogući su i posebni prilivi novca, čast i poklon od uticajne osobe, šefa ili oca. Dan je idealan za javne nastupe, izlaske,  organizaciju svečanosti i većeg slavlja. I u emotivnom odnosu, ovo je dan kada će vam biti važno da znate da ste voljeni. Povoljan dan za početak nove ljubavne veze.

27 OKTOBARSunce sekstil Saturn – Mlađe osobe se ponekad moraju opomenuti, kritikovati i kazniti. Ovo se odnosi na svu decu.  U gradskim prevozima može doći do povećane kontrole, a na važnim saobraćajnicama će sigurno biti policijskih patrola. Period donosi stabilnost i povratak uticajne osobe. Mogućnost razgovora sa osobom koju niste dugo videli.

29 OKTOBARMerkur konjunkcija Jupiter – Ovo je idealan dan za duža putovanja, kontakte sa ljudima iz inostranstva, učenje i polaganje stranog jezika, sređivanje dokumentacije vezane za vizu,pasoš, studiranje. Najviše sreće ovog dana imaće osobe koje su rođene u znaku i podznaku Blizanaca. Ujedno ovo je dan kada ćete lako prasnuti u smeh, ali i kada možete biti posebno veseli i raspoloženi.

31 OKTOBARVenera opozicija Uran – Tokom ovog dana mogu se dogoditi razni preokreti koji vam mogu potpuno promeniti planove. Neko vam može tražiti pozajmicu uslovljavajući vaš odnos u stilu – ili si mi prijatelj ili nisi. Dan kada vas neko može staviti “ pred svršen čin”. Neki odnosi neće uspeti, te će definitivno prestati da postoje pod pritiskom. To može da bude i ljubavna priča koja se, pod najavljenim promenama, vrlo brzo može završiti.